Mnie zastanawia jedno, czy sam nakładałeś te szyny ? :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
FX 300 (czyli kolejny stx na forum :) )
Collapse
X
-
Przepraszam wszystichze tak dlugo nie odpowiadam... praca praca praca praca... nie mam na nic czasu (moja Pani tez marudzi :P)
ale musze odpowiedziec na to pyt
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaMnie zastanawia jedno, czy sam nakładałeś te szyny ? :)Sony TA-F 650ESD, Sony CDP 990, Sony ST-S590ES
i ciągle rośnie :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ginhop Zobacz postaJednak głośniki są tak ciasno ze za każdym razem muszę wyjmowane tunel, by wypchac głośniki od środka. A żeby wypchac tunel muszę odkrecic terminal. Trochę to uciążliwe no i przedramiona poocierane.
Do tego, że bym może pobawił się jeszcze wygłuszeniem.
Druga sprawa to zakup wzmacniacza z pilotem. Chcę nowy do 1500zl. Byłem na forum audiostereo ale tam to porażka.
Może Wy coś polecacie?
Myślałem nad Yamaha as500.
ja zalozylem osobny watek z pytaniem o wzmacniacz i juz, zawsze ktos odpowie :)
------
Przyszedl czas na koszty :) szkoda ze nie znalazlem wszystkich paragonow :( ale mniejsza o to
glosniki - 928 zl
terminale, kolce tunele i czesci pod zwrotke - 432.4 zł
przeyslki (wszystkie) - ok 50 zl
plyta mdf 16mm (cala - ok 2800 x 2000mm) z przycieciem - 180 zł
fornir 2m2 - 20 zl
lakier 300ml - 35 zl
sruby + nakretki z kolcami - ok 30 zl
maty + pianka wygluszajaca - ok 90 zł
otwory pod glosniki - kolega zrobil (w zamian zrobilem mu reperaturke do golfika :P)
ilosc miesa ktore sie dalo sie uslyszec - bezcenne :P
w sumie wyszlo 1730 zł i grosze :)
w porownaniu z zakupem juz gotowych, jest ogromna roznica ktora mozna przeznaczyc na wzmaka...
doswiadczenie ktore sie zdobywa, bedzie bardzo pomocne w przyszlosci :) Mam nadzieje juz niedlugo...
Dzis wieczor wrzuce fotki, czekam az bateria w aparacie sie naladuje... :glare:Last edited by MaLyNsS; 09.08.2014, 16:30.Sony TA-F 650ESD, Sony CDP 990, Sony ST-S590ES
Skomentuj
-
Duzo pracy i swietnie wygladaja. Natomiast mam pytanie, ktore mi sie nasuwa po raz kolejny. Dlaczego przy tych samych kosztach wykonania zdecydowałeś sie na STX, zamiast na projekt Np. Zaph SR71 czy cos na Usherah 9930 i 8945? Albo wariacje z fountekiem FW 168?
Przyznam sie, nue słyszałem nigdy STX, ale hi-end to nie jest i pewnie nigdy nie zamierzał byc. Po co robic cos na STX, skoro mozna na czyms o klasę lepszym i zmieścić sie w tym samym budżecie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kapelli Zobacz postaDuzo pracy i swietnie wygladaja. Natomiast mam pytanie, ktore mi sie nasuwa po raz kolejny. Dlaczego przy tych samych kosztach wykonania zdecydowałeś sie na STX, zamiast na projekt Np. Zaph SR71 czy cos na Usherah 9930 i 8945? Albo wariacje z fountekiem FW 168?
Przyznam sie, nue słyszałem nigdy STX, ale hi-end to nie jest i pewnie nigdy nie zamierzał byc. Po co robic cos na STX, skoro mozna na czyms o klasę lepszym i zmieścić sie w tym samym budżecie?
Jesli chodzi o cos w wyzszej klasie, to bardzo chetnie, w przyszlosci... :) jak pisalem wyzej, zalezalo mi na prostocie, i to aby zobaczyc jak wyglada budowa, jakie bledy sie popelnia, zeby w przyszlosci wskoczyc na wyzszy poziom konstrukcji.
Kolejna wytyczna bylo i jest brak moliwosci pomiaru glosnikow, stad konieczny wybor gotowca :)
Przy kolejnej konsrukcji (mam nadzieje :P ) postaram sie aby wszystko bylo od A do Z, od doboru przetwornikow, projektu budy, projektu zwrotki az po wykonczenie :) Mam przy tym nadzieje i niewatpie ze otrzymam pomoc od doswiadczonych osob na forum, nie tylko teoretyczna :)
PS
A zescie sie uparli na te czarne wkrety... :P jutro postaram sie ogarnca jakies "czarnuchy", jak nie... to pomaluje... :)Sony TA-F 650ESD, Sony CDP 990, Sony ST-S590ES
Skomentuj
-
Zamieszczone przez MaLyNsS Zobacz postadzieki :) Zanim podjalem sie budowy owych kolumn, dlugo szukalem gotowego projektu... Zalezalo mi na tym, aby taki czy inny projekt byl w 100% do skopiowania. Wiem, ze jest ich ogrom, ale polowa to (niestety) nie moja polka cenowa (nie mialem tyle pieniazkow) a duza czesc to niestety standy - oczywiscie nikomu nie ublizajac. Oczywiscie sa jeszcze budzetowe konstrukcje, ktore mialyna celu (tylko?) probe swoich sil? Te pomijam. Ja chcialem podlogowki. Duzo jest/bylo opinii ze FX 300 jest dobrym wyborem dla osoby ktora pierwszy raz podejmuje sie takiej budowy, a i jest nienajgorszym wyborem w kat. cena/jakosc.
Jesli chodzi o cos w wyzszej klasie, to bardzo chetnie, w przyszlosci... :) jak pisalem wyzej, zalezalo mi na prostocie, i to aby zobaczyc jak wyglada budowa, jakie bledy sie popelnia, zeby w przyszlosci wskoczyc na wyzszy poziom konstrukcji.
Kolejna wytyczna bylo i jest brak moliwosci pomiaru glosnikow, stad konieczny wybor gotowca :)
Przy kolejnej konsrukcji (mam nadzieje :P ) postaram sie aby wszystko bylo od A do Z, od doboru przetwornikow, projektu budy, projektu zwrotki az po wykonczenie :) Mam przy tym nadzieje i niewatpie ze otrzymam pomoc od doswiadczonych osob na forum, nie tylko teoretyczna :)
PS
A zescie sie uparli na te czarne wkrety... :P jutro postaram sie ogarnca jakies "czarnuchy", jak nie... to pomaluje... :)
Ale każdemu kto co i lubi i najważniejsze że jesteś zadowolony i że jak fajnie to jest git :) Bo o to tu chodzi
Ale ja już mam tak że z danych pieniędzy chce zawsze wyciśnąć jak najwięcej
Skomentuj
-
Zamieszczone przez rumunn95 Zobacz postana sluch raczej tego nie uslyszysz ,co innego na wykresieu siebie tez mam troszke za gleboko
Przecie mi chodzi o walor estetyczny.
Skomentuj
Skomentuj