Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny wolnostojące USHER AUDIO 8948a+T9950 WENGE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[2-drożne] Kolumny wolnostojące USHER AUDIO 8948a+T9950 WENGE

Przedstawiam kolejne kolumny na Usherach, tym razem wolnostojące które mają grać również jako fronty w kinie domowym.

Głośniki i zwrotnica:
    Głośniki Usher audio 8948a + T9950.
    Projekt zwrotnicy Yoshiego: http://diyaudio.pl/showthread.php/24...kt-by-Yoshi_80
    Zastosowane kondensatory Jantzen Z-Standard, okablowanie Qed Ruby, terminale głośnikowe BP65.

Obudowa:

MDF 18mm, front 28mm, dodatkowo oklejona HDF-em. Komora 8948a 18L strojona na 46Hz. Wytłumienie, mata filcowa prasowana 12mm + wełna owcza. Wysokotonówka oddzielona od reszty. Fornir modyfikowany Wenge WE-2010PI, woskowany woskiem Osmo 3032.

Zdjęcia:
    Jak tylko dorwę lepszy aparat to porobię więcej zdjęć.

Last edited by marian; 28.07.2015, 18:05.

Super :)
    Prosta bryła a wyglądają świetnie. Podstawa z kolcami dużo im dodaje no i bardzo dobrze wpasowują się w otoczenie, podoba mi się kolorystyka.

Skomentuj

Wysoki poziom jak zwykle widzę

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
        bardzo dobrze wpasowują się w otoczenie, podoba mi się kolorystyka.
        Na początku miał być inny fornir:

...ale strasznie mi się "nie podobał" :)
        Również uważam że ten Wenge WE-2010PI pasuje lepiej.

Skomentuj

Wyglądają bardzo fajnie, a pokrycie woskiem forniru w tym kolorze z nadaje dodatkowej elegancji.

Skomentuj

Dobry fornir wybrałeś, ten jasny bardziej pasowałby moim zdaniem do białych membran.

Skomentuj

Świetnie wykonane. Prezentują się bardzo ładnie

Skomentuj

Po samych fotkach można by powiedzieć, że to paki z pod twojej ręki. Proste, schludne z dobrymi proporcjami i wykończeniem na poziomie. Ja bym możne niższe kolce zrobił, no ale tu już gusta wchodzą. Tak czy inaczej mogły by bez problemu stać u mnie w pokoju :thumbup:

Skomentuj

Dziękuję za miłe słowa :)

Skomentuj

Prostota konstrukcji bardzo dobrze wpasowuje się w otoczenie, wygląda bardzo schludnie, ładnie i bez efekciarstwa. Ot czysta klasyka

Skomentuj

Czaruję...
                    X