Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Scan Speak R2604/832000 + Scan Speak 15W8530K00

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[2-drożne] Scan Speak R2604/832000 + Scan Speak 15W8530K00

Chciałem przedstawić głośniki, które zbudowałem jakiś czas temu. Projekt Zaph ZD5 z małą przeróbką (port bass reflex liczony w programie win isd - strojenie 42hz). Budowa zajęła mi około miesiąca. Budowałem je w wolnym czasie.

W razie zbyt małej ilości informacji, proszę o info, co powinienem dodać do opisu.

Pozdrawiam
    Last edited by ziutsane; 12.08.2016, 20:17.

Zamieszczone przez ziutsane Zobacz posta
    W razie zbyt małej ilości informacji, proszę o info, co powinienem dodać do opisu.
    Zdjęcie gotowych kolumn od przodu.

PS. fajnie się układa Qed Ruby w obudowie?
    Nigdy więcej tego kabla w obudowie nie użyję :mad:

Skomentuj

beznadziejnie się układa Ruby w obudowie, twarde jak cholera :/
      zrobię zdjęcie od frontu

Skomentuj

Dlaczego Zaph ZD5 a nie Troles Gravessen "Ellam XT" http://www.troelsgravesen.dk/EllamXT.htm ?

Skomentuj

lub dlaczego nie to:
          http://ep.com.pl/files/5491.pdf
          Ładnie,staranie wykonane obudowy;całosc doskonale sie prezentuje.Napisz jak gra-brzmi

Skomentuj

Zamieszczone przez ziutsane Zobacz posta
            (port bass reflex liczony w programie win isd - strojenie 42hz)
            Bardzo ładnie, ale odnośnie WinIsd mam pewne aluzje, nie wiem czy tylko mi ale nigdy wyliczenia tego programu nie pokrywają się z pomiarami, nigdy nie wyliczył mi poprawnie długości BR....

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
              Bardzo ładnie, ale odnośnie WinIsd mam pewne aluzje, nie wiem czy tylko mi ale nigdy wyliczenia tego programu nie pokrywają się z pomiarami, nigdy nie wyliczył mi poprawnie długości BR....
              A tak zapytam z ciekawości skąd wiesz kiedy jest to poprawne na 100 %?

Skomentuj

Zamieszczone przez czart Zobacz posta
                A tak zapytam z ciekawości skąd wiesz kiedy jest to poprawne na 100 %?
                Po wykresie impedancji widać czy bassreflex jest efektywny czy nie.

Skomentuj

Przepraszam za późną odpowiedź, jakoś tak mnie na urlopie pochłonęło :)

Zbyszku, dzwięk opisany w tym artykule mocno odpowiada temu, który płynie z moich monitorów (http://ep.com.pl/files/5491.pdf), jednakże narazie gram tylko na NAD C320BEE po modyfikacji. W planach Haiku Bright ...

Skomentuj

Ocena = 11/10
                    Przetwornik = 10/10
                    Obudowa = 1+10/10
                    -------------------
                    Lubię takie obudowy - proste , prostokątne i nie skomplikowane [Design - Modern Vintage].
                    Nie typowe Cable - with Crossover to MidWoofer [rzeczywiście twarde kable]
                    Jestem zwolennikiem Wzmacniaczy i Amplitunerów Analogowych albo Analogowo-Cyfrowych.
                    Jestem przeciwnikiem Wzmacniaczy i Amplitunerów Cyfrowych.
                    My Amplituner - Sherwood RV-7050R

Skomentuj

masz mozliwosc zrobic jeszcze zdjecia tych monitorkow?
                      bym uzyl do kalendaza!

pierwsze zdjecie nieco bardziej od frontu i nieco bardziej w dol

Skomentuj

Myślę, że da się coś wykombinować. Poproszę żonę o zrobienie zdjęć.
                        Podaj mi proszę mail, to przeslę je mailem, jak będą gotowe.

Pozdrawiam
                        Bartek

Skomentuj

Czaruję...
                        X