Ales kolego nawymyslal z tymi subami. Chcesz to zgrac jak trzeba, to doloz onkena na 12 calowym tluczku estradowym, a nie jakies pseudo basowce tangbanda. A jak masz miejsce i mozliwosci oraz chcesz isc na calosc, to 4 suby w klozecie, z korekcja aktywna i estradowa koncowka mocy. Temat basow masz zamkniety na lata.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Szerokopasmowce na Fostexach
Collapse
X
-
Szanowny kolego PM nie rozumiem doprawdy powodów twojej złości. W mojej opinii to jest forum dla ludzi własnoręcznie wykonujących urządzenia akustyczne, umożliwiające im wymianę informacji i pomysłów. Dla tak zwanych „mistrzów ciętej riposty” są inne fora np. audiostereo.pl. Postami podobnymi do tego, który zamieściłeś powyżej, naruszasz powagę tego forum jak również dobre obyczaje. Deprecjonujesz w ten sposób powagę własnej osoby. Gdy nie ma się nic do powiedzenia zdecydowanie lepiej jest po prostu milczeć.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez his master's voice Zobacz postaPostami podobnymi do tego, który zamieściłeś powyżej, naruszasz powagę tego forum jak również dobre obyczaje.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez his master's voice Zobacz postaSzanowny kolego PM nie rozumiem doprawdy powodów twojej złości. W mojej opinii to jest forum dla ludzi własnoręcznie wykonujących urządzenia akustyczne, umożliwiające im wymianę informacji i pomysłów. Dla tak zwanych „mistrzów ciętej riposty” są inne fora np. audiostereo.pl. Postami podobnymi do tego, który zamieściłeś powyżej, naruszasz powagę tego forum jak również dobre obyczaje. Deprecjonujesz w ten sposób powagę własnej osoby. Gdy nie ma się nic do powiedzenia zdecydowanie lepiej jest po prostu milczeć.
Pozdrawiam
Akurat rada PM była dobra i słuszna :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez his master's voice Zobacz postaPostami podobnymi do tego, który zamieściłeś powyżej, naruszasz powagę tego forum jak również dobre obyczaje.
A tak nawiasem mówiąc jak się patrzy na zdjęcia Twojego miejsca odsłuchowego, jeśli reszta tak surowo urządzona, kafle, gołe ściany to ja w takich warunkach bym się nie podjął oceny jakiegokolwiek subwoofera.
Skomentuj
-
Szanowni koledzy. Czegoś nie rozumiem. Proszę o wyjaśnienie co to znaczy ,cytuję , " cztery suby w klozecie " i ile w tym jest tak zwanej dobrej rady i ile słuszności, pomijając milczeniem dalsze pomysły.
Kolego Matador - pisałem o tym dlaczego pomieszczenie odsłuchowe jest tak urządzone. W dalszym ciągu stawiam wyżej obcowanie ze zwierzętami niż najbardziej wysublimowanym basem, co nie znaczy, ze nie będę nawet w tych niesprzyjających warunkach poszukiwał lepszego brzmienia. Fota z dedykacją dla Ciebie szanowny kolego :)
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez his master's voice Zobacz postaFota z dedykacją dla Ciebie szanowny kolego
Zamieszczone przez his master's voice Zobacz postaW dalszym ciągu stawiam wyżej obcowanie ze zwierzętami niż najbardziej wysublimowanym basem, co nie znaczy, ze nie będę nawet w tych niesprzyjających warunkach poszukiwał lepszego brzmienia.
Skomentuj
-
Szanowni koledzy. Mój wiek i doświadczenie nie pozwala mi na kontynuowanie przepychanki słownej. Zawiadamiam, że znam parę języków w tym także angielski :) ale nie znam "diajłajowej" nowomowy i nie zamierzam poznawać . Życzę całemu zgromadzeniu powodzenia i dalszych owocnych obrad:)
Wątek uważam za zakończony. Pozdrawiam
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez his master's voice Zobacz postaZawiadamiam, że znam parę języków w tym także angielski
Nawiasem mówiąc, zwykle to tak bywa, że pewna grupa ludzi dorabia się po jakimś czasie swoich wyrażeń i zwrotów które dla członków grupy są naturalne, a dla pozostałych nowe/niezrozumiałe/rażące/... (tu uzupełnić co się komu kojarzy). Z drugiej strony w tejże grupie są zawsze osoby które wyrażają się delikatnie starając się nie urazić rozmówcy i inni o ostrzejszych charakterkach. Co nie znaczy że intencje mają złe.
I to jest wg ciebie dobry powód rezygnacji udziału w tej grupie? Szkoda.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez his master's voice Zobacz postaSzanowni koledzy. Mój wiek i doświadczenie nie pozwala mi na kontynuowanie przepychanki słownej. Zawiadamiam, że znam parę języków w tym także angielski ale nie znam "diajłajowej" nowomowy i nie zamierzam poznawać . Życzę całemu zgromadzeniu powodzenia i dalszych owocnych obrad
Wątek uważam za zakończony. Pozdrawiam
http://www.theabsolutesound.com/arti...woofer-system/
https://mehlau.net/audio/multisub_geddes/Last edited by Pogromca mitow; 18.10.2016, 14:40.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez his master's voice Zobacz postaSzanowni koledzy. Mój wiek i doświadczenie nie pozwala mi na kontynuowanie przepychanki słownej. Zawiadamiam, że znam parę języków w tym także angielski ale nie znam "diajłajowej" nowomowy i nie zamierzam poznawać . Życzę całemu zgromadzeniu powodzenia i dalszych owocnych obrad
Wątek uważam za zakończony. Pozdrawiami zaglądaj, częściej ciekawy temat poruszyłeś i powinien być kontynuowany.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaNie na temat...
To z racji wieku, miej dystans do tej całej zabawyi zaglądaj, częściej ciekawy temat poruszyłeś i powinien być kontynuowany.
Wzmacniacze uszczelnione - montowane w komorze głośnika.
Wnioski :
1. Brzmienie - satysfakcjonujące , wypełnienie luki basowej kolumn Dallas
2. Gdybym miał ponownie wykonać subwoofery być może zdecydowałbym się na większe głośniki
3. Regulacja subwooferów w pomieszczeniu i zgranie ich z szerokopasmowcami to sama przyjemność
Uwagi:
1. Głośniki STX W.22.... mają kosz ze stopu aluminium, mocowanie maskownic z magnesami do śrub mocujących głośnik w obudowie dość kłopotliwe
2. Jeśli ktoś z kolegów przymierza się do kupna uszkodzonego subwoofera Canton to pierwszy strzał przy naprawie wzmacniacza polecam skierować w potencjometry
Pozdrawiam
Skomentuj
Skomentuj