Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szerokopasmowce na Fostexach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ales kolego nawymyslal z tymi subami. Chcesz to zgrac jak trzeba, to doloz onkena na 12 calowym tluczku estradowym, a nie jakies pseudo basowce tangbanda. A jak masz miejsce i mozliwosci oraz chcesz isc na calosc, to 4 suby w klozecie, z korekcja aktywna i estradowa koncowka mocy. Temat basow masz zamkniety na lata.

Skomentuj

Szanowny kolego PM nie rozumiem doprawdy powodów twojej złości. W mojej opinii to jest forum dla ludzi własnoręcznie wykonujących urządzenia akustyczne, umożliwiające im wymianę informacji i pomysłów. Dla tak zwanych „mistrzów ciętej riposty” są inne fora np. audiostereo.pl. Postami podobnymi do tego, który zamieściłeś powyżej, naruszasz powagę tego forum jak również dobre obyczaje. Deprecjonujesz w ten sposób powagę własnej osoby. Gdy nie ma się nic do powiedzenia zdecydowanie lepiej jest po prostu milczeć.
      Pozdrawiam

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez his master's voice Zobacz posta
        Postami podobnymi do tego, który zamieściłeś powyżej, naruszasz powagę tego forum jak również dobre obyczaje.
        PM zaraz na mnie wjedzie, ale "ten typ tak ma" i trzeba się przyzwyczaić, bo poza ciętą ripostą całkiem sporo wnosi do forum :)

Skomentuj

Szanowny kolego PM nie rozumiem doprawdy powodów twojej złości. W mojej opinii to jest forum dla ludzi własnoręcznie wykonujących urządzenia akustyczne, umożliwiające im wymianę informacji i pomysłów. Dla tak zwanych „mistrzów ciętej riposty” są inne fora np. audiostereo.pl. Postami podobnymi do tego, który zamieściłeś powyżej, naruszasz powagę tego forum jak również dobre obyczaje. Deprecjonujesz w ten sposób powagę własnej osoby. Gdy nie ma się nic do powiedzenia zdecydowanie lepiej jest po prostu milczeć.
          Pozdrawiam
          Kolega lekko przewrażliwiony widzę :)

Akurat rada PM była dobra i słuszna :)
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Postami podobnymi do tego, który zamieściłeś powyżej, naruszasz powagę tego forum jak również dobre obyczaje.
            Chyba wziąłeś to za szydere, a to co proponował PM to jedno z lepszych rozwiązań do domu.

A tak nawiasem mówiąc jak się patrzy na zdjęcia Twojego miejsca odsłuchowego, jeśli reszta tak surowo urządzona, kafle, gołe ściany to ja w takich warunkach bym się nie podjął oceny jakiegokolwiek subwoofera.

Skomentuj

Szanowni koledzy. Czegoś nie rozumiem. Proszę o wyjaśnienie co to znaczy ,cytuję , " cztery suby w klozecie " i ile w tym jest tak zwanej dobrej rady i ile słuszności, pomijając milczeniem dalsze pomysły.
              Kolego Matador - pisałem o tym dlaczego pomieszczenie odsłuchowe jest tak urządzone. W dalszym ciągu stawiam wyżej obcowanie ze zwierzętami niż najbardziej wysublimowanym basem, co nie znaczy, ze nie będę nawet w tych niesprzyjających warunkach poszukiwał lepszego brzmienia. Fota z dedykacją dla Ciebie szanowny kolego :)

Skomentuj

4 subwoofery w obudowie zamkniętej, z angielska "closed" spolszczone do klozet :)

Skomentuj

Nie na temat...
                  Fota z dedykacją dla Ciebie szanowny kolego
                  A dziękuję

W dalszym ciągu stawiam wyżej obcowanie ze zwierzętami niż najbardziej wysublimowanym basem, co nie znaczy, ze nie będę nawet w tych niesprzyjających warunkach poszukiwał lepszego brzmienia.
                  No to uważam, że w tym przypadku korekcja aktywna jak najbardziej się sprawdzi!

Skomentuj

Szanowni koledzy. Mój wiek i doświadczenie nie pozwala mi na kontynuowanie przepychanki słownej. Zawiadamiam, że znam parę języków w tym także angielski :) ale nie znam "diajłajowej" nowomowy i nie zamierzam poznawać . Życzę całemu zgromadzeniu powodzenia i dalszych owocnych obrad:)
                    Wątek uważam za zakończony. Pozdrawiam

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zawiadamiam, że znam parę języków w tym także angielski
                      No to mnie nabrałeś, ja naiwny myślałem że poważnie pytasz. I co mam się obrażać?

Nawiasem mówiąc, zwykle to tak bywa, że pewna grupa ludzi dorabia się po jakimś czasie swoich wyrażeń i zwrotów które dla członków grupy są naturalne, a dla pozostałych nowe/niezrozumiałe/rażące/... (tu uzupełnić co się komu kojarzy). Z drugiej strony w tejże grupie są zawsze osoby które wyrażają się delikatnie starając się nie urazić rozmówcy i inni o ostrzejszych charakterkach. Co nie znaczy że intencje mają złe.
                      I to jest wg ciebie dobry powód rezygnacji udziału w tej grupie? Szkoda.

Skomentuj

Szanowni koledzy. Mój wiek i doświadczenie nie pozwala mi na kontynuowanie przepychanki słownej. Zawiadamiam, że znam parę języków w tym także angielski ale nie znam "diajłajowej" nowomowy i nie zamierzam poznawać . Życzę całemu zgromadzeniu powodzenia i dalszych owocnych obrad
                        Czy to nie wspaniale, ze nawet w bardzo doroslym wieku, mozna nauczyc sie czegos nowego i wartosciowego? :) Zatem milej lektury

http://www.theabsolutesound.com/arti...woofer-system/
                        https://mehlau.net/audio/multisub_geddes/
                        Last edited by Pogromca mitow; 18.10.2016, 14:40.

Skomentuj

Nie na temat...
                          Szanowni koledzy. Mój wiek i doświadczenie nie pozwala mi na kontynuowanie przepychanki słownej. Zawiadamiam, że znam parę języków w tym także angielski ale nie znam "diajłajowej" nowomowy i nie zamierzam poznawać . Życzę całemu zgromadzeniu powodzenia i dalszych owocnych obrad
                          To z racji wieku, miej dystans do tej całej zabawy i zaglądaj, częściej ciekawy temat poruszyłeś i powinien być kontynuowany.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                            Nie na temat...

To z racji wieku, miej dystans do tej całej zabawy i zaglądaj, częściej ciekawy temat poruszyłeś i powinien być kontynuowany.
                            Subwoofery zostały wykonane. Użyte głośniki STX W.22.250.8. BR strojony na 32 Hz obudowa sklejka 19 mm - 28 dm3 netto.
                            Wzmacniacze uszczelnione - montowane w komorze głośnika.
                            Wnioski :
                            1. Brzmienie - satysfakcjonujące , wypełnienie luki basowej kolumn Dallas
                            2. Gdybym miał ponownie wykonać subwoofery być może zdecydowałbym się na większe głośniki
                            3. Regulacja subwooferów w pomieszczeniu i zgranie ich z szerokopasmowcami to sama przyjemność
                            Uwagi:
                            1. Głośniki STX W.22.... mają kosz ze stopu aluminium, mocowanie maskownic z magnesami do śrub mocujących głośnik w obudowie dość kłopotliwe
                            2. Jeśli ktoś z kolegów przymierza się do kupna uszkodzonego subwoofera Canton to pierwszy strzał przy naprawie wzmacniacza polecam skierować w potencjometry

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                            X