Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

FX-300 by kristo4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[2.5-drożne] FX-300 by kristo4

Witam
    Przedstawiam moje pierwsze kolumny na bazie FX-300

Oceniajcie :biggrin:

Cos wiecej na temat budowy...? Zdjecia to nie wszystko.

Skomentuj

mogłbyś podać wym frezowań pod gł. i br - tj fi i gł. w surowym materiale bez skaju .Może być na pw

Skomentuj

Ładna konstrukcja. Boki to lite drewno?

Skomentuj

Rzeczywiście nie wpadłem na to że nie można sobie obrócić zdjęcia

admina proszę o ewentualną podmianę zdjęć bo nie mogę edytować pierwszego posta

Skomentuj

Ale elektrykę w mieszkaniu to masz spapraną, aż nie mogę na to patrzeć jako elektryk. Nie daje się gniazda pod włącznikiem światła!!! Będziesz chciał włączyć światło i wsadzisz palce do gniazda!!!
            I pewnie z tego samego przewodu zasilane. Jakie ludzie mają pomysły to się w głowie nie mieści.

Skomentuj

Kristo4.. Prosze drugi raz o opis.

Skomentuj

Co tu pisać już dużo nie pamiętam...
                Konstrukcja jest jak najbardziej zbliżona do oryginału jeżeli chodzi o litraż i budowę.

Konstrukcja boki góra i dół to MDF 18mm a front i tył MDF 2x18mm klejone na poliuretan

wygłuszenie to maty bitumiczne na wszystkich ściankach + wełna na boki i tył

obudowy oklejone "mieloną skórą"

Na zewnątrz przyklejone wyfrezowane deski z orzecha amerykańskiego polakierowane lakierem poliuretanowym.
                Podstawa wykonana z "kwasiaka" 10mm

Pewnie ktoś zapyta jak to gra....dla mnie rewelacja nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba a satysfakcja z budowy czegoś czego jeszcze nikt w ten sposób nie zrobił - bezcenna :lol:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez bedzich Zobacz posta
                mogłbyś podać wym frezowań pod gł. i br - tj fi i gł. w surowym materiale bez skaju .Może być na pw
                Jak dobrze pamiętam to fi głośnika + 1mm zrobiłem - ale to chyba trochę za mało bo głośniki weszły dość ciężko. Głębokość to tak jak w oryginale

Skomentuj

Jako że wkręty ładne (standardowy Przytyk na tym forum :ROTFL:) . Twoja może trochę pomarudzę n/t forniru . Orzech obcina się z bielma i składa "na lustrzane odbicie" . Ogólnie bryła bardzo miła dla oka .

Skomentuj

Dla mnie obicie to nie fornir tylko deska :) Fakt, jesli sam kleiles dechy to mogles zwrocic uwage na ułożenie "słojów". Ładnie, schludnie i elegancko, nie rzuca sie w oczy, i ładnie gra
                    Sony TA-F 650ESD, Sony CDP 990, Sony ST-S590ES
                    i ciągle rośnie :)

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez Natalleos Zobacz posta
                      bielma
                      Standardowy przytyk na innych forach:
                      "Naucz się po polsku"
                      i
                      "Bielmo to można mieć na oku"
                      Drewno ma biel

Wiem, wredny jestem.

Rzeczywiście można było troszkę pokombinować przy klejeniu desek, bo teraz masz taką ostrą białą plamę na środku. Jakbyś odwrócił te tylne deski, to miałbyś ładne stopniowanie aż do białego na samym tyle.
                      Ale żeby nie było, to szczegóły, chętnie bym sobie taką stolarkę w salonie postawił. Ładne są.

Skomentuj

Zamieszczone przez Natalleos Zobacz posta
                        Jako że wkręty ładne (standardowy Przytyk na tym forum :ROTFL:) . Twoja może trochę pomarudzę n/t forniru . Orzech obcina się z bielma i składa "na lustrzane odbicie" . Ogólnie bryła bardzo miła dla oka .
                        wiedziałem że te wkręty mnie dopadną.... ale poszły tylko na chwilę i tak już zostało. Dzisiaj zamówione są już odpowiednie :biggrin:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez MaLyNsS Zobacz posta
                        Dla mnie obicie to nie fornir tylko deska :) Fakt, jesli sam kleiles dechy to mogles zwrocic uwage na ułożenie "słojów". Ładnie, schludnie i elegancko, nie rzuca sie w oczy, i ładnie gra
                        Deski kleił dla mnie stolarz i to on to tak dobrał - podobno materiał był nie za "łatwy" - tu dziura, tam plama, itp. Poza tym na surowych nieobrobionych deskach też nie do końca wszystko widać.

Skomentuj

Czaruję...
                        X