ale sluchasz na max glosnosci? czy na dowolnej glosnosci to sie dzieje?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mój Subwoofer STX W.27.500.8.FCX
Collapse
X
-
Problem w tym że nie mam jak go podłączyć bez konwertera.
Wzmacniacz to Onkyo A-8840
https://www.fein-hifi.de/Verstaerker...l#&gid=2&pid=6
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz postaOd siebie mogę dodać,że również spalił mi się bezpiecznik ,zadzwoniłem do nich i kazali mi wymienić na 4 amper standardowo jest 3.2 ,zadzwoń i zapytaj ,może oni pomogą rozwiązać problem,świeci Ci się czerwona dioda z tyłu na wzmacniaczu?
Jakiś konkretnie ten bezpiecznik?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Morf3usz Zobacz postaKonwerter podobny do tego z linku
https://forum.audio.com.pl/topic/463...kopoziomowych/
Może na wzmacniacz idzie zbyt mocny sygnał.
Zamieszczone przez Morf3usz Zobacz postaProblem w tym że nie mam jak go podłączyć bez konwertera.
Możesz podłączyć nawet pod komórkę, potrzebujesz tylko kabel 2x chincz - mały jack.
Skomentuj
-
Panowie po wymianie bezpiecznika na 4 A, wzmacniacz odpukać działa :)
Wykonałem telefon i dostałem taką samą poradę jak kolega Cebanczyk.
Panowie macie jakieś rady, ewentualnie link jak ustawić głośność, phase i filter ?
Jak zaczynam podkręcać głośność głośnik zaczyna strzelać.
Sorki za durne pytania, ale do tej pory jedyna moja styczność z subem to logitech z906, tam się odpalało i grało bez zagłębiania się w szczegóły :)
Skomentuj
-
U mnie też głośnik potrafi strzelić ale tylko na filmach przy większych mocach ,wydaje mi się,że wzmacniacz się poddaje, ale i tak jest bardzo dobrze, ja phase ustawiłem w przeciwnym kierunku co filter nie pamiętam już jak dokładnie , a głośność na godzinę 10 zegarka(resztę reguluje w amplitunerze) musisz sam dobrać ustawienie.które będą najlepiej odpowiadać Tobie,dodatkowo ustaw sobie tryb sub sporo zmienia.
Skomentuj
-
Zamiast konwertera można za wyjściem z potencjometra głośności wsadzić buffer na wzm operacyjnym. Op-amp, kilka rezystorów, kondensator czy dwa. Przy okazji można dodać filtr dolnoprzepustowy z regulacją częstotliwości, jeśli chce się komuś pobawić i dołożyć trochę więcej elementów. 2-3V RMS na wyjściu przy pełnym wysterowaniu wzmaka powinno wystarczyć do aktywnego subu.Last edited by Pawel L; 13.02.2023, 01:00.
Skomentuj
Skomentuj