Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

18W/8434G00/D2604/830000 by .Heat.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[2-drożne] 18W/8434G00/D2604/830000 by .Heat.

Witam.

Chcę wam przedstawić moją konstrukcję opartą na projekcie Discovery 18 by Troels Gravesen http://www.troelsgravesen.dk/DiscoveryW18.htm

Głośniki to 18W/8434G00 i D2604/830000

Obudowa zbudowana z płyty wiórowej 18mm klejona klejem białym Pattex ,dwa wzmocnienia w środku. Luki obudowy to listewka sosnowa,hdf 3mm i pianka.

Fornir to naturalny Wenge klejony pattex universal pokryty matowym woskiem Osmo (dwie warstwy pierwsza pędzlem potem szlifowanie i druga wcierana bawełniana szmatką)

Co do dźwięku to jest raczej surowy/twardy i pewnie nie wszystkim by przypadł do gustu.

Niema się co rozpisywać wszystko co ciekawe jest na stronie projektu.

Zdjęcia:

Fajnie wyszły. Osobiście zmieniłbym płaskowniki do kolców na bardziej masywne i zaokrąglił je na końcach.

Skomentuj

Bardzo ładne gratuluje. Mi się podobają.
      Last edited by kondrax; 23.04.2017, 20:54.
      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Brawo za konkretnie wykonane kolumienki, myślę że projekt na długo będzie cieszył oko i ucho

Skomentuj

Bardzo fajna konstrukcja. Doskonały przykład, że niskim nakładem środków i sporą ilością pracy można zrobić całkiem ładne kolumny.

Skomentuj

Bardzo ładne wykonanie, gratuluję.

Zamieszczone przez .Heat. Zobacz posta
            Witam.

Co do dźwięku to jest raczej surowy/twardy i pewnie nie wszystkim by przypadł do gustu.

Niema się co rozpisywać wszystko co ciekawe jest na stronie projektu.
            A ja jednak prosiłbym o kilka słów komentarza wraz z informacją czym to napędzasz. Zrobiłem kolumny na tych osiemnastkach (kilkanaście tematów niżej) i chętnie posłuchałbym Twoich uwag co do brzmienia.

Skomentuj

Czaruję...
            X