Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MLTL Dayton PS220-8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[1-drożne] MLTL Dayton PS220-8

Witajcie, przedstawiam Kolumny MLTL na głośniku Dayton PS220-8 które wykonałem w marcu, ale dopiero teraz zostały zrobione fajne zdjęcia, więc postanowiłem założyć temat aby je pokazać :)

ZAŁOŻENIA:

Nie było, po prostu znajomy przywiózł mi obudowy z tego projektu: http://speakerdesignworks.com/Singularity_1.html

...do odnowienia, czyli położenie nowego forniru i uzbrojenie w nowe akcesoria.

Głośnik:

Dayton PS220-8.
    https://www.parts-express.com/dayton...river--295-346

OBUDOWY:

Obudowy z MDF-u oklejone HDF-em, fornir modyfikowany dąb czarny srebrny z MIRO. Wosk Osmo 3032. Wszystkie wymiary w linku powyżej.

ZWROTNICA:

Zwrotnica jest inna niż w oryginalnym projekcie, lepsza. Niestety nie mogę zdradzić szczegółów.

ZDJĘCIA:

Zapraszam do dyskusji :)

Na facebuku już widziałem fajne gratulacje. :)

Skomentuj

I jak oceniasz granie pojedynczego szerokopasmowca z ceweczką 25mm :)

Skomentuj

No Marian jak zwykle profeska :) ciekawi mnie jak to gra

Skomentuj

Za dużo nie napiszę, słuchałem ich zaledwie kilka godzin i musiałem je oddać, więc głośniki w sumie nie były wygrzane, dlatego średnica i wysokie tony nie za bardzo mi podeszły.
          Z kilka dni musiały by pograć aby je ocenić.
          Bas, mimo iż lekko spowolniony, robił wrażenie, jak na szerokopasmówkę to niskiego basu było sporo.

Skomentuj

pora brac sie za fotki do kalendarza

Skomentuj

To mój ulubiony szerokopasmowiec pod względem ceny i dostępności. U mnie pracuje w podwójnym hornie, więc dołu jest w zapasie. Trzeba przyzwyczaić się do szybko odpadającej góry, ale tu raczej Ameryki nie odkryłem :) Gratuluje konstrukcji!
              Last edited by wojtek18sound; 12.12.2017, 10:25.
              Pionner SC-LX-58/Yamaha CDC555/DIY Single-Ended na VT52/Dayton PS220/3-way Audax Satori

Skomentuj

Świetna robota Marian :)

Skomentuj

Super robota!

Szerokopasmowki trzeba po prostu lubic i albo sie je bedzie lubic albo nienawidziec
                  Zawsze mialem chrapke na ktoregos z tych PS'ow ale odwagi starczylo mi tylko na PS95 (bardzo mile zaskoczenie).
                  Jak czas i pieniadze pozwola to moze sie kiedys dorobie PS220.

Pozdr
                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Brawo za Szerokopasmowce :) a i buda fajna (ja tam lubię ascetyczne kloce) . Chciał bym jeszcze zobaczyć jeszcze te Horny od Kolegi wojtek18sound . KingSize (tfuuu ... fullrage) dla wszystkich :)))

Skomentuj

Tak na szybko żeby zaspokoić ciekawość tak to wygląda:
                      https://www.google.pl/search?client=...t2L3IKDkw69jM:
                      Z tym, że docelowo bez nogi i powieszone na ścianie.
                      Pionner SC-LX-58/Yamaha CDC555/DIY Single-Ended na VT52/Dayton PS220/3-way Audax Satori

Skomentuj

Ten pomarańczowy korektor fazy dodaje wizualnego pazura do minimalistycznej reszty konstrukcji jak dla mnie super Gratulacje !
                        Dużo dawałeś tłumienia ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                          Dużo dawałeś tłumienia ?
                          Nie, chciałem aby bas nie zamulał, oraz aby wyższego basu było nieco więcej (rodzaj muzyki jaką właściciel preferował).

Skomentuj

w szerokopasmowych zawsze brakuje mi czystych wysokich , a szczególnie w takich dużych .

Skomentuj

Czaruję...
                            X