Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino domowe Stx 5.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[zestaw x.1] Kino domowe Stx 5.1

Witam ,

Przedstawiam mój pierwszy projekt z forum ,który dorobił się tylnych , centralnego oraz suba.

Aktualnie to zestaw brata
    Fronty to https://diyaudio.pl/showthread.php/2...t-by-raven1985
    Tylne

https://diyaudio.pl/showthread.php/2...ekt-by-Pawel-S

Centralny zwrotkował i mierzył Pan Adam , schemat możliwe że udostępni na forum ,może ktoś będzie chciał podobne kino ,jak nie zapomni ... :)

Pomiar centrala

Subwoofer to awx stxa 45 l ,strojony na około 30-35,zasilany jest panelem z ab elektronik pa 400
    Słychać trochę tunel przy maksymalnej mocy ,ale niema tragedi i brat tak nigdy głośno nie ogląda ,po za tym robi to co się po nim oczekuje w filmach i dopelnia jak trzeba fronty ...

Początki jak zawsze nie są łatwe , skrzynki w pierwszej formie były robione z mebli , które miałem ,brak frezarki i wiedzy jak zrobić to inaczej, równa się brak frezów :)
    Było jeszcze kilka przygód,ale daruje wam historii :p

Ale ... nie było najgorzej ,przesiadając się z Unitr A 40 ,które miałem przeskok był wyraźny , porównywaliśmy z kolegą nawet te kolumny do wharfdeli diamond 10,6
    I już dobrde nie pamiętam jak to wypadło ... ale nie było wstydu ... :)

Dzisiaj to już inna bajka ,kolumny dostały nowe życie ,a ja je wyprowadziłem teraz jak trzeba ,inne , odpowiednie tłumienie , obudowa z mdfu ,frezy dla średniaka i wysokotonowego i słychać efekt ... ,wkoncu wyszła średnica ,która mialem wrażenie, była zagłuszana , dźwięk jest bardziej poukladany i mimo niskiej ceny przetworników to zestaw gra na przyzwoitym poziomie ,napewno na początek zabawy , dla brata na znacznie dłużej ,choć jest tak teraz zadowolony ,że dokupił im nowy napęd Yamaha Rxv4 , która w kinie robi ogromną różnicę względem poprzedniego amplitunera .

Na koniec zdjęcia jak to aktualnie wygląda :))

Chętnie przyjąłbym projekt centralnego bo zalegają mi takie przetworniki w szafie.

Cofam prośbę znalezione w dziale projekty, pozdrawiam. :)
    Last edited by Mazik1987; 16.02.2021, 21:23.

Skomentuj

Zamieszczone przez Mazik1987 Zobacz posta
      Chętnie przyjąłbym projekt centralnego bo zalegają mi takie przetworniki w szafie.

Cofam prośbę znalezione w dziale projekty, pozdrawiam. :)
      Podziel się wrażeniami jak skończysz :):):)

Skomentuj

Zbieram aktualnie elementy, podrzucił byś jakiś bardziej czytelny schemat zwrotki bo te szkice odręczne to ja nie ogarniam

Skomentuj

Czaruję...
        X