Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub matiego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sub matiego

Od niedawna zaczełem sie interesowa głośnikami i szukając na necie informacji, natknełem sie na projekt subwoofera i postanowiłem tez takie cos zrobic

Założenie
    - tani i w miarę grający sub
    - ma stac pod biurkiem

Przetwornik

Poniważ pierwszy raz budowałem subwoofer, nie chciałem zbyt dużo wydawac na niego kasy bo jeszcze mógłbym coś spiep.....:-) i postanowiłem kupic coś takiego EXTREME DEVIL RX802

Obudowa

Została zbudowana z płyty wiorowej 18mm. Obudowa ma 14L strojona na 40Hz. Wyszpachlowana a następnie oklejona

Wrażenia

Brzmienie tego suba jak dla mnie jest wystarczające. Sub gra w miarę dobrze i nie ma świstów. Jak na pierwszy ras jestem zadowolony.

cennik:

głośnik z przesyłką - 41zł
    płyta wiorowa z pocięciem - 10zł
    br - 10zł
    okleina - 10zł
    wygłuszenie - 5zł
    wkręty i inne - free

sorki za foty ale robione były fonem

dobrze zaczEłeś..
    kontynuuj swoje zainteresowania.. :) powodzenia.

Skomentuj

A ja uważam, że za taką cenę jaką kupiłeś głośnik mógłbyś kupić stxa 22 miałbyś do niego parametry i pewno grał by dużo lepiej.

Skomentuj

ten głosnik nie jest tani, a jest dość kiepski z tego co wiem..,
        więc czemu go wybrałeś ?
        pozatym coś liczyłeś czy tak na oko ten br 10 cm dałeś ?
        Sub gra w miarę dobrze i nie ma świstów.
        wg tej zasady każdy głośnik zagra dobrze jeśli damy mu odpowiednio duży br ;]
        daj miniaturki, do tego daj więcej sensownych fot bo jak dla mnie ważniejszy jest
        wygląd końcowy niż fota nieoklejonej budy z browarem wewnątrz ;]

Skomentuj

jak wiecie nie znam sie na tym dobrze i wybrałem ten głośnik poniewaz wydał mi sie w miarę sensowny i pozatym ładnie wygląda. Tak liczyłem co nieco ze wzorów.

Skomentuj

fajny kolor obudowy ...... tyle :-)
            pozdro

Skomentuj

Staram sie właśnie kontynułowac swoje zainteresowanie i chciał bym teraz zrobic kolumny ale nie wiem jak sie do tego zabrac. Jeśli możecie to pomużcie dla mnie podajcie jakiś projekt który jest podobny do tego http://img406.imageshack.us/my.php?image=44234119qc.jpg

Skomentuj

może troszke poczekaj bo widze właśnie przepaść ;]
                zacznij może od monitorkow na arn 150 lub stx 18 120 6 sw i ARV 104 ;]

Skomentuj

czy to diy czy frmowki ? - wygladaja zajefajnie - daj jakies blizsze informacje jak masz

Skomentuj

Właśnie nie mam bliższych iformacji a chce zrobic sobie takie a znalazłem podobą konstrukcje tylko zadrogo by to wyszło jak by ktoś mógł obliczy obudoww na STX http://hem.bredband.net/b227650/galtis/english.htm

Skomentuj

wylicz zwykle obudowy - nawet mozesz skopiować strojenie,litraż i tylko zmień wykończenie ew kształt i po problemie...

Skomentuj

jak dla mnie to proporcje zjechane... a na temat przetwornika nie wypowiem sie;p

Skomentuj

tym razem linki przerobiłem na foty gratis....
                          ale to ostatni raz ...
                          następnym razem wal thumbnailsa wprost z imageshacka :P

Skomentuj

mam pytanie jak sie liczy obudowe dla 2 głośnikó

Skomentuj

ma byc dwa razy wikesza chyba logiczne... poczytaj arty co?

Skomentuj

Dziwne wymiary skrzynki taka szeroka torszke dziwnie to wygląda, a ogólnie spoko tez zaczynałem od noname

Skomentuj

Język polski poniżej krytyki. Tragedia.

Skomentuj

Niepochwale tej konstrukcji... pochwale natomiast sam fakt, że sie tym interesujesz i mam nadzieje, że kolejne konstrukcje beda lepsze

Skomentuj

EXTREME DEVIL RX802 - z tego co pisza na opakowaniu tego glosnika to powinno sie zrobic skrzynie 30L ?? co o tym sadzicie ??

Skomentuj

oleczek1988, sądze że parametry z kartona są niewiele warte ...
                                        czy naprawde nie można kupić czegoś z parametrami ?
                                        tym bardziej że grosze to ten głośnik nie kosztuje ...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X