WSTĘP
Chciałem Wam przedstawić jedne z moich kolumn. Z założenia miałem się zmieścić w 800zł jak wyszło zobaczcie.
PRZETWORNIKI
- Vifa DX (większość zna, nie będę się rozpisywał)
- Heco HW170 K-CPG 880 (papierowa membrana pokryta zielonym ceramicznym granulatem)
OBUDOWA
Br 33L @ 45Hz (na razie 45Hz), wykończona fornirem fornirem dębowym, bejca koloru podobnego do machoniu (zmieszałem czerwoną i trochę czarnej) oraz front z skóry.
ZWROTNICA
2 x II rząd z korektorem impedancji na połączonych równolegle Heco z podziałem około 2,9kHz.
NAPĘD
Yamaha A-1020, Pioneer SX-750, Gainclone, Hexfet2x400W.
ODSŁUCH
Średnica poprawna, za taka cenę nawet wspaniała (czechów nie ma nawet co porównywać), przestrzeń i stereofonia również bardzo dobra. Heco są bardzo szczegółowe i mają bardzo muzykalny bas. Parametry sugerują BR, głośnik natomiast znakomicie nadaje się do BR, bas schodzi znacznie niżej niż arn150. Dwie takie kolumny potrafią skutecznie nagłośnić pokaźnych rozmiarów salon, potrafią wytworzyć bas pokroju 2 x stx27/150/8 (choć nie tak niskiego). Ogólnie za 65zł lepszego głośnika chyba nie da się kupić, naprawdę polecam Heco.
Vifa DX nie będę się rozpisywać bo ja znacie.
KOSZTY
1 szt
vifa 108zl
heco(2) 130zl
zwrotnica 45zl
mdf 45zl
fornir 5zl
klej, lakier 25zl
terminal 5zl
br 5zl
Razem jakies 380zl/szt
(to juz znacie pewnie)

Tego jeszcze pewnie nie znacie:
PRZETWORNIKI
vifa xg18wh + xt19td
OBUDOWA
19mm MDF, 24L netto @ 45Hz, brzoza bejcowana, lakier poliuretanowy Dulux.
ZWROTNICA
2 x II rząd z korektorem impedancji, podzial okolo 3k
NAPĘD
ODSŁUCH:
Tu jeszcze pozniej uzupelnie. Jest naprawde swietnie !!!
Na koniec Wharfedale z visatonem dtw72, obudowa --> plyta laminowana, 10L@55Hz, podzial 4k.

Chciałem Wam przedstawić jedne z moich kolumn. Z założenia miałem się zmieścić w 800zł jak wyszło zobaczcie.
PRZETWORNIKI
- Vifa DX (większość zna, nie będę się rozpisywał)
- Heco HW170 K-CPG 880 (papierowa membrana pokryta zielonym ceramicznym granulatem)
OBUDOWA
Br 33L @ 45Hz (na razie 45Hz), wykończona fornirem fornirem dębowym, bejca koloru podobnego do machoniu (zmieszałem czerwoną i trochę czarnej) oraz front z skóry.
ZWROTNICA
2 x II rząd z korektorem impedancji na połączonych równolegle Heco z podziałem około 2,9kHz.
NAPĘD
ODSŁUCH
Średnica poprawna, za taka cenę nawet wspaniała (czechów nie ma nawet co porównywać), przestrzeń i stereofonia również bardzo dobra. Heco są bardzo szczegółowe i mają bardzo muzykalny bas. Parametry sugerują BR, głośnik natomiast znakomicie nadaje się do BR, bas schodzi znacznie niżej niż arn150. Dwie takie kolumny potrafią skutecznie nagłośnić pokaźnych rozmiarów salon, potrafią wytworzyć bas pokroju 2 x stx27/150/8 (choć nie tak niskiego). Ogólnie za 65zł lepszego głośnika chyba nie da się kupić, naprawdę polecam Heco.
Vifa DX nie będę się rozpisywać bo ja znacie.
KOSZTY
1 szt
vifa 108zl
heco(2) 130zl
zwrotnica 45zl
mdf 45zl
fornir 5zl
klej, lakier 25zl
terminal 5zl
br 5zl
Razem jakies 380zl/szt
(to juz znacie pewnie)

Tego jeszcze pewnie nie znacie:
PRZETWORNIKI
vifa xg18wh + xt19td
OBUDOWA
19mm MDF, 24L netto @ 45Hz, brzoza bejcowana, lakier poliuretanowy Dulux.
ZWROTNICA
2 x II rząd z korektorem impedancji, podzial okolo 3k

NAPĘD
ODSŁUCH:
Tu jeszcze pozniej uzupelnie. Jest naprawde swietnie !!!

Na koniec Wharfedale z visatonem dtw72, obudowa --> plyta laminowana, 10L@55Hz, podzial 4k.

Skomentuj