Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3D WiTU & halogen

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3D WiTU & halogen

Kolumnienki są 3 drozne. niskotonowiec jest w oddzielony półką w środku obudowy. Kolumny posiadają tunel BR z tyłu(w zamkniętej strasznie się dusił ten głośnik) kolumny. Kolumny w 100% na podzespołach stx.

-2xGDN-22-120-8-SC
    -2xGDM-17-150-8-SS
    -2xGDWT-8-150-8-PJ (bardzo nie trwałe już się schajcowały)

Wrazenia odsłuchowe dobre :) Kolumienki czyto grają basu nie brakuje chociaż przy mocniejszym depnięciu basowe głośniki nie wytrzymują jednak są za słabe. Zwrotnice równierz STX. budrzet jaki na to poszedł to ok 300zł ze wszystkim. + jedna spalona wyzynarka. Kolumny odpalone obecnie na próbę, niedługo trzeba je będzie czymś okleić. Czas wykonaina ok. 4-5dni pracy (po 2-3godziny dziennie) w 2 osoby (tępo pracy było czasami nawet zerowe). Niedługo do nich dojdą 2 kolumnienki na estradowych STX oraz wysokotonówkach tonsila. Suba mam na STX GDN-32-150-8-SS więc jak kiedyś zrobię kolumnę centralną będzie ciekawe 5.1. Więcej fot po wykończeniu kolumn.

Obudowa mogła by być troszkę nizsza ale narazie jest oki:) Może kiedyś zostanie rozbudowana. (konstrukcja przyszłościowa )

spaliłes te wysokie stxa? ciekawe :P do estradówek stosuja i wszystko dziala :|

[ Dodano: 09-03-06, 00:29 ]
    aha... niema to jak kierunkowe zrodlo dzwieku... ja w moich monitorkach mialem tak blisko siebie glosniki ze sie stykały koszami!

[ Dodano: 09-03-06, 00:30 ]
    tfu,poprawka,niekierunkowe tylko punktowe!

Skomentuj

hmmm

- za duze przerwy miedzy glosnikami
      - za szerokie
      - do kolumn domowych jakos mi nie pasuje Wysokotonowy TUba ....

Napisz jakie strojenie, jaki BR , pojemnosc itd.....

PS. no i czym to zasilasz

Skomentuj

Tak więc przerwy duże ale z myślą o rozbudowie. za szerokie fakt ;/
        Strojenie 35Hz średnica BR 10cm pojemność 30l to o basówie reszta na oko:) Szerokość kolumny 30 wysokość 80. Zasilane jest pioneerem lecz wkrótce wkroczy TDA 7294 :)

Skomentuj

Zamiast wkraczania radzilbym poczytac forum poglowkowac troche i uzyc WINISD ( nie gryzie )

Ja bym ci narazie radzil maxymalnie poprawic ta kstrukcje ktora zrobiles.. z TDA daj se siana.. ( moze za jakis czas )

Tak jak mowie poczytaj i postaraj sie cos zrobic a nie na oko .. co z tego ze kupiles glosniki ktorych i tak nie wykorzystasz jak nalezy ? I nie ma sensu sie pchac moim zdaniem w TDA, najpierw dopracuj lepiej to co masz. Moim zdaniem BR jest za szeroki...O reszcie sie nie wypowidam bo nie chce wprowadzac w błąd..

Skomentuj

moim zdniema też za szerokie i za wysokie!!!, a co do wzmaka to nie bierz tda bo to lipa raczej weś lepiej lm3886

Skomentuj

za duze odstepy miedzy głosnikami za szerokie nei wykonczone ......... nic specjalnego

Skomentuj

Krótko i na temat: nic ciekawego.

Skomentuj

czlowiek z mojego miastaa a takie cos buduje ......

Skomentuj

Eeee... nie mozna było tego jakoś zmniejszyc?

I juz lepiej wyglada....

Co ty biadolisz ze gdwt sa nietrwale? U mnei na koncowce 2x250W graja i nic im sie nei stalo. Widocznie wzmacniacz sie strasznie przesterowuje. Do tych kolumienek powinienes miec minimum 100W.

Skomentuj

czym ty je zasilacz jezeli spaliles te tuby + 22-120-8-sc są dla ciebie za slabe :d

tak jak naxi pisze.. w/g mnie to twoj wzmacniacz sie przesterowuje i pali co sie da ;]

Skomentuj

z językiem polskim faktycznie "tępo"...

Skomentuj

ale brzydactwo

Skomentuj

wlasciwie to zastanawiam sie nad tym czy tego typu konstrukcje powinny tutaj goscic

[ Dodano: 2006-03-09, 16:05 ]
                            jeszcze ktos chcialby skopiowac?

Skomentuj

wątpie zeby ci z nich wyszło puźniej cos fajniejszego lepiej bys zrobil jak bys wyjoł te głośniki dokupil se jeszcze po jednym niskotonowym poszedl gdzies poszukal jakkiejs starej szafy na smietniku albo kupil nowy mdf i zrobil obudowy od nowa ... na podłogowe ... wtedy było by kozak ... bo teraz to średnio to wygląda i jak okleisz je to raczej nic ta okleina nie da bo i tak beda dajej brzydko wyglądały z powodu ze sa za szerokie i głośniki sa za daleko od siebie ...

pozdrawiam :)

Skomentuj

takich odjazdów to nawet ja nie mam ;p wyjmij głosniki a skrzynki potraktuj siekierą ;] takie jest moje zdanie

Skomentuj

no dzięki pierwsza konstrukcja.... ale mam to gdzieś jak wygląda ważnie że gra ładnie

mi się podoba jak na pierwsze diy. kiedyś zamiast średniaka będzie niskotonówka narazie brak funduszy

Skomentuj

w sumie to chodzi o to zeby się tobie podobało a nie innym więc looz
                                    pozdrawiam

Skomentuj

Chłopaki a moze ta tuba poleciala bo przyjmyje całe pasmo ze wzmaka. Tez mnie to dziwi że wymiekla bo taka karałem i przezyła.

Skomentuj

jest zwrotnica 3D STX. kolumny się wam nie podobają spoko ale nie jestem na tyle zxryty zeby bez zwrotnicy daawać głośniki bez przesady..

Skomentuj

Czaruję...
                                        X