Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2-drożne] Monitory (ARN 150 + SC10N) by Dj SmS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Kolumny 2-drożne] Monitory (ARN 150 + SC10N) by Dj SmS

Monitory Dj’a SmS’a

1. Przetworniki i symulacje

TVM Accoustics ARN 150-03/8

Visaton SC10N

WinISD idealnie wyliczył obudowę około 9L, tak więc obudowa 9L, strojenie b-r 46Hz:

Zwrotnica do tego będzie DIY, jak na razie jest Tonsila.

2. Obudowa

Tak jak wspominałem, 9L, strojenie 46Hz, długość br 22cm. Wymiary obudowy: 31cm*18cm*29cm (wys. * szer. * gł.). Wszystko solidnie skręcone duużą ilością wkrętów do łączenia płyt gipsowo-kartonowych. Dodatkowo sklejone Vicolem. Uszczelnione silikonem. Nierówności, mimo, iż zastosowałem fornir, załatałem na perfekt szpachlówką do drewna – obudowa była jak lustro.

3. Fornirowanie

Fornir zamówiłem dokładnie z tej aukcji allegro: http://allegro.pl/item87758376_forni...300_cm_dl.html. Troche mała grubość, ale ogólnie fajnie się fornirowało. No i ten mahoń Kleiłem na butapren, jedyne, na co trzeba zwrócić uwagę to to, żeby klejem po prostu nie przeciekło! I w miarę dobrze docisnąć. Szlifowałem papierami 100, 200A. Tak sobie przemieniałem :P Krawędzie jednak lepiej papierem o granulacji 200A. Kiedy już wszystko było idealnie, polakierowałem całość lakierem bezbarwnym firmy Śnieżka, nitro. Pierwsze 2 warstwy pędzlem, 3 warstwę wałkiem.

4. Dopracowanie

Z tyłu terminal skręcany firmy STX:

I bass-reflex z Elektrolandu:

Śruby imbusowe jak na razie srebrne, ale postaram się jak najszybciej dorwać czarne w mieście... Okablowanie: Cabletech 2,5mm

5. Zdjęcia

6. Do zrobienia pozostało:

- polakierować jeszcze raz obudowy
    - wymienić śruby imbusowe na czarne
    - zrobić i zamontować nowe zwrotki

To by było na tyle, dzięki Pioter92 za trochę wsparcia! Pozdrawiam serdecznie!

gdzies juz widzialem ta kombinacje glosnikow... hmm ogolnie zgrabne monitory jak monitory...

Skomentuj

kudłaty luknij to
      http://akkus.com.pl/index.php?grupa=...&lang=pl&dh=dt

Skomentuj

bardzo fajne, hehe SMS tylko jeszcze standy zrób i będzie super

Skomentuj

Bardzo ładne monitorki.
          oczywiscie... wywal te srebrne imbusy.swojadroga ja bym wolal wkrety czarne,imbusy mysle ze do suba sa ok,ale do monitorków juz niezbyt...

Skomentuj

Monitorki fajne szkoda, że wciąż stosujesz te okropne srebrne imbusy. Jak zrobisz to co pozostało to będzie naprawde dobrze.

Skomentuj

Ładnie Ci to wyszło :) jak kupisz sc10n to napisz jak to gra:)

Skomentuj

ladnie wyszly tylko te imbusy... brrrrr.... . ja nie przepadam za imbusami wole normalne czarne wkrety.

Skomentuj

imbusy sa praktyczniejsze...a czy ladne czy brzydkie to kwestia gustu... sa napewno elegancki w odpowiednim sprzecie

Skomentuj

Zamieszczone przez Kudłaty
                    imbusy sa praktyczniejsze...a czy ladne czy brzydkie to kwestia gustu... sa napewno elegancki w odpowiednim sprzecie
                    w sumie to masz racje.
                    jak pisali wczesniej zeby chociaz czarne byly (imbusy).

Skomentuj

wgm glosniki za bardzo rozstawione od siebie a glosnik nisko-srednio za blisko dolnej krawedzi, co do wykonczenia nie mam sie do czego przyczepic moze jedynie te imbuski :P

Skomentuj

Fornir identyko jak moj mahon tez se kiedys sprawie monitorki jak bedzie SPORY przypływ gotówki ;d;d
                        pozdro

Skomentuj

Niedługo zauktualizuję topic. Oto fotki z dnia dzisiejszego:

[center:21e9b33285]

[/center:21e9b33285]

Skomentuj

e tam m sie bardzo podobają te monitorki ładny fornir i na imbusy też nie nażekam

Skomentuj

skrzynki fajne szkoda ze siedza tam tylko tvm

Skomentuj

Ja tam widze sc10n :P

Skomentuj

no teraz to super jak kupiłeś tego Visatona

Skomentuj

Fajne monitorki na najlepszych głośnikach w kategori cena/jakość.... tylko coś słabo polakierowane (albo wyszlifowane) chyba że wogóle nie było to robione i weź wywal te imbusy bo są za duże, nawet jak je pomalujesz to nie będzie to dobrze wyglądać :/

Skomentuj

Jeszcze raz polakieruję, przed lakierowaniem przeszlifuję papierem o granulacji 220 może... Imbusy mi sie podobają, z tym, że lepsze czarne - kolorystycznie bardziej będzie pasowało.

Oprócz tego muszę jeszcze wkleić zakrętki do imbusów.

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt!

Skomentuj

tak szczerze mówiąc to mi sie podobają!!!
                                        DJ SMS ładnie wykonane!!!!
                                        Głosniczki tez sie ładnie prezetują!!!
                                        POZDRAWIAM

Skomentuj

Czaruję...