Cukier stosuje się żeby "zasumulować" na szybko jak głośnik zachowa się w mniejszej budzie z założeniem że 1kg stanowi jakąś tam objętośc - w ten sposób można powiedzieć w ilu litrach gra głośnik, z ręcznikiem tego nie zrobisz ;]
witam, może i ja ocenie tą konstrukcje ... wszystko łądnie pięknie tylko :>
A) Mój osobisty brak zamiłowania do stx
B) moim zdaniem troche przepłaciłeś za obudowe --- desek za 10 zł + kleju [ten lepszy ok 20 zł ] + szpachla z papierem [powierzchnia szklanka] 30 zł = 60 no delikatnie mówiąc przebił CIę 3 x - ale cuż wrażenia bezcenne :)
C) Twoje problemy z wzmakami ... Wszystko zalerzy jakie chcesz zrobić monitorki do tego suba , ja bym oczywiście polecił wzmak by Irek i do tego jakiś na TDA ... dla stereo 2 x ...?? własnie razy co ? jak weżmiesz kaszaniaste [jak by z kubeczków po danonkach] głosniczki po komputerowym zestawie - na satelitki to i wystarczy TDA2050 - który ktoś wcześniej odmawiał... Ja jednak uwązam coś znajdziesz dla ciebie -- > http://www.nordelektronikplus.pl/skl...&los=0,2964121
i do tego troszke mocniejszy TraFo - podlączasz oby dwa wzmaki do trafo [równo legle] i moim zdaniem po problemie. i odnośnie sygnału [zwykłe rozdzielenie sygnały podłaczasz to również równolegle / lub szeregowo i po problemie]
pozdrawiam... Jak się w czym pomyliłem proszę o komentarz :) - rzecz ludzka się mylić :]
a) i co to wnosi ? może ktoś inny lubi/nie ma kasy na coś lepszego ?:P
b) po pierwsze - 3 x 60zł =/= 150zł ;]
po drugie - nie zapominaj o robociźnie itp, to wszystko kosztuje ...
c) lm lepiej dać - jakoś przyszłościowo i bardziej rozwojowo niż 2050 ...
hehe no kurna myślałem że się niewyda... te matematyczne działanie [ to było w bardzo dużym zaokrągleniu :] ]
i zgadzam się... lepiej dać tyle niż... no szacuneczek [Respekta!]
i lepiej komuś dać do zrobienia niż spieprzyć :) - ale człowiek uczy się na błędach
jeszcze raz, pochwalam konstrukcje - moim zdaniem obudowa wizualnie niejest za duża - lecz troche zaduża odnosnie akustycznego ,podejścia... i Wzmak i "Błeno"
Fajnie że pojawiły się nowe propozycje warte rozpatrzenia. Na razie patentu z cukrem nie wykożystałem bo nurtuje mnie problem długości rury b-r (dla zachowania tego samego strojenia musi ona być monstrualnie długa dla mniejszej obudowy).
zook, po prostu na czas testów zakłada się br o mniejszej średnicy ;]
tak żeby można było latwo przedłużać itp...
Najlepiej mieć zestaw rurek specjalnie do tego celu...
Skomentuj