Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Konstrukcja poczatek 2005r ARN 150-04-08 + ARV 104-04-08

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Konstrukcja poczatek 2005r ARN 150-04-08 + ARV 104-04-08

Kolumienki powstaly juz jakis czas temu i poszly odrazu pod mlotek :) opis skopiowalem z audiomanii bo nie chcialo mi sie go pisac od nowa.

Zalozenia:
    jest to konstrukcja na zamowienie

Przetworniki:
    chyba kazdemu znane
    ARN 150-04-08
    ARV 104-04-08

Zwrotka:
    Zostala zakupiona w sklepie ponoc jest specjalnie do tych glosnikow ale i tak musialem ja troche przerobic, teoretyczny podzial 3500hz.

Obudowa:
    Wykonana w calosci z plyty wiorowej 16mm, scianki tylko klejone wikolem bez zadnych usztywnien w srodku.

Aplikacja:
    ok 9l strojenie na 45hz B-R 4cm dl 14, wylozona kazda scianka watolina do wytlumiania obudow.

Wykonczenie:
    Wykonczenie klijent chcial okleina i kolor sam wybral ja mam troche inny gust. Szlifowalem papierem obudowe ile sie dalo przyklejalem wycierajac wszystko zeby nie bylo zadnych gorek ale no cuz nie da sie tak hehe.

Wrazenia:
    Hmmm jak na ta cene powiem ze gra calkiem znoscie. Ale jak mam sie odniesc do dzwieku to bas jest szybki zchodzi nisko ale gra troche sztywno... srednica troche stlumiona i sucha, gora sypie troche piaskiem ale nie wybija sie ponad pasmo. Calosc gra znosnie wbija sie na wysokie poziomy glosnosci jak na takie male przetworniki za ta cene nie da sie nic lepszego zlozyc

Kosztorys:
    Przetworniki (troche przeplacilem) - 170zl ok
    Plyta wiorowa - 20zl
    Zwrotka - 50zl
    Okleina - 20zl
    Reszta ok 20zl.

Moim zdaniem Ładne :)
    Ale nie ma nic nowego w takim zestawieniu ktore jest juz klasyka tego forum :)
    Mogles chociaz zrobic frez pod kopolke :) ( ale kazdy ma inny gust :) )
    Na czym to sluchales ?
    Co do ARV to Esh0 pisal ze pomogla troszke maskownica ( chodzi o material przed glosnikiem )
    Bardzo proporcjonalne kolumienki - podoba mi sie ..

Skomentuj

gdyby to byly dla mnie kolumienki i jak by juz mialy byc na tych glosniczkach to napewno bez frezow by sie nie obylo oraz bez fornirowania :] a ze szly one dla kolegi i tak mu sie podobalo to tak zostaly :)

Skomentuj

Czaruję...
      X