Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Seas Ca18RLY + Seas 22TAF/G - Troels Gravesen

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[2-drożne] Seas Ca18RLY + Seas 22TAF/G - Troels Gravesen

Przekopuję dyski jak wspomniałem w innym temacie i znalazłem trochę zdjęć. A nóż się komuś przyda a i zawsze to jakiś ruch na forum. Projekt Troelsa z linku http://www.troelsgravesen.dk/SEAS_CA18RLY-COMPACT.htm
    Powstało 3 kopie w ramach treningu stolarskiego - wiadomo całą płytę trzeba i tak kupić w hurtowni. Robiłem to kilka lat temu.

Gratuluję.
    Eleganckie kolumny :)

Jakie wrażenia z odsłuchu?

Skomentuj

Dzięki. Jeśli chodzi o odsłuch to minęło już trochę czasu ale zapamiętałem, że dźwięk skupiał się bardziej na zakresie średnich i wysokich tonów. Trochę duży mam salon więc pewnie to było główną przyczyną. Brakowało mi dociążenia dołu. Ale robiłem też inne konstrukcje na pojedynczym Ca18RLY i wychodziło mi więcej basu, więc to też kwestia zwrotnicy. U kolegi porównywaliśmy je z Magnepanami (nie pamiętam serii) i dla mnie z moich było lepiej z basem - ale Magnepany są szczupłe w basie i pomieszczenie też było sporo mniejsze niż u mnie. Reszta była lepsza w jego, choć bez nokautu- słuchałem raptem 30min więc też nie chcę wypowiadać się ze zbytnią pewnością. Średnie tony są ciekawe i czyste z tego przetwornika - mi się podobają i dalej je męczę w innym projekcie. A tweeter zapamiętałem jako tylko i aż w porządku. Przestrzeń nie była jakaś nadzwyczajna z tych kolumn, bo potem robiłem innego Troelsa na Ca18RNX i 27TDC i byłem zaskoczony sporo lepszą przestrzennością dźwięku - jednak 27TDC nie bardzo mi leży. Jak posegreguję zdjęcia to może wrzucę też ten drugi projekt.

Skomentuj

Czaruję...
      X