Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Seas Ca18rnx + 27TDC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[2.5-drożne] Seas Ca18rnx + 27TDC

Hej. Jak wspomniałem wrzucam fotki kolumienek. MDF19 + HDF3 + fornir palisander z tego co pamiętam. Wersja pochylona o 4 stopnie zgodnie z sugestią autora. W środku 4 przegrody tak jak w projekcie, wytłumienie i wszystko inne zgodne z sugestiami Troelsa.
    http://www.troelsgravesen.dk/CA18RNX.htm

Last edited by woj999; 08.05.2023, 21:49.

Parę słów o dźwięku, bo wcześniej gonił mnie czas. Zacznę od basu, bo to była dla mnie najmocniejsza strona tych kolumn. Potrafiły zatrząść nawet moim dużym salonem. Bas nie był jakiś szybki, ale nie był na pewno mulący. Był dobrze zróżnicowany i nisko schodził. Mi się podobało. Tam gdzie SB17NBAC dostawał już zadyszki to Seasy jeszcze miały rezerwy - miałem bezpośrednie porównanie. Podobała mi się też przestrzeń z tych kolumn. Średnie tony niestety nie były ich mocną stroną. Owszem było ich dużo, średnica była "na wierzchu" jak lubię ale z czystością w moim odczuciu był problem. Wysokie tony trochę zagadkowe - miały w sobie coś co się bardzo podobało, by nagle nieprzyjemnie zaszeleścić. Jakiś problem te tweetery seasa miały z czystością w pewnym paśmie i tyle - taka moja subiektywna opinia. Ogólnie kolumny jednak mile wspominam. Dziś robiłbym raczej po swojemu i spróbowałbym jednak niższego podziału - RNX to jednak nie RLY na średnicy.

Skomentuj

Zgodzę co do 27TDF i TDFC, nie warto sobie nimi zawracać głowę - u Troelsa chyba wszystko dobrze gra

Skomentuj

Czaruję...
      X