Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3way na STX pierwasza konstrukcja (piotrekb)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3way na STX pierwasza konstrukcja (piotrekb)

jest to moja pierwsza konstrukcja

kosztorys:

głośniki
    GDN-32-300-4-SC 2x112zł
    GDS-17-80-4-SE 2x32zł
    GDWT-9-150-4-PJ 2x18zł
    Zwrotnica 3D-12 2x36zł
    przesylki 50zł
    tunele bass reflex 2x9zł (przedłużone do 22cm srednica 10cm)
    terminale 2x2zł
    płyta wiórowa 70zł z docieciem
    wkręty 0,5KG 10zł
    klej vikol 10zł
    kolce 20zł
    przewody 15zł
    okleina 50zł
    materiał na maskownice 15zł
    rączki 4x2,50zł
    duperelki 20zł
    gąbka: free ze starej wersalki

razem ok 690zł

wymiary na dwie kolumny:
    przód: 34x76 2sztuki
    bok:35x76 4sztuki
    tył: 37,6x79x,6 2sztuki
    góra/dół: 37,6x35 4sztuki
    przegroda: 32,2x34 2sztuki
    przegroda na 23cm licząc od góry

62L dla basowego strojony na 37HZ komora tłumiona gąbką o grubości 5cm ale tylko tylna scianka
    (wrazenia odsłuchowe bardzo pozytywne jak na taki sprzet głęboki i dynamiczny bas idealny do sluchania trance, techno sopran bardzo dobrze słyszalny)
    napęrdzam to narazie wzmacniaczem Technics SU-V550 niestety nie wiem jaką ma moc ale pobór prądu z sieci ma 520W

tandetne wykonanie

Skomentuj

Opis, delikatnie mówiąc, ubogi... Jeżeli chodzi o kolumny, to hmmm... zdaje się, że się spieszyłeś z ich ukończeniem, bo wykoanie też troszeczkę kuleje... Tak to bywa z pierwszymi konstrukcjami Pamiętam swoją pierwszą konstrukcję na 2 x stx 14-50-4 SS :P Też się spieszyłe i nawet kolumn nie oszpachlowałem, od razu okleinę położyłem na gołą, nierówno poskręcaną kolumnę (potraficie sobie wyobrazić efekt ? :P). Spieszyło mi się strasznie, żeby w końcu je usłyszeć i... zdecydowanie brzmenie (najlepsze jakie dotąd uslyszałem, a miałem do tej pory przyjemność słyuchac tylko głośniczków komputerowych) nadrabiało, nawet z naiązką ich wygląd... Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie fakt, że z czasem ich wygląd zaczął mnie kuć w oczy, no i wstyd było pokazać takie "arczydzieło" znajomym W efekcie doszło do tego, że zerwałem całą okleinę, wyszpachlowałem wszystko, wyszlifowałem i dopiero na nawo okleiłem; wygląd znacznie się poprawił, a brzmienie zostało.

Pozdrawiam

A jeszcze chciałem zapytać, jak tam się sprawują te średniaki estradowe, bo to jest chyba pierwsza konstrukcja jaką widze z użyciem tych przetworników...

Skomentuj

Bywału tu gorsze rzeczy, następnym razem będzie lepiej

Skomentuj

700 zl za cos ala altusy ktore sa o wiele tansze . Noł koments

Skomentuj

moje oczy...
            sraczkowaty kolor, rozłożenie ala altus kiepawsko....ja bym dal niskotowke z boku a na przedniej scianie wysoki i sredniotonowy , zrobil z tego kolumne podlogowa ... a nie dwie takie lodowki...blehh...
            Ciekawe jak brzmi.

Skomentuj

Czaruję...
            X