Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3way STX pierwsza konstrukcja PIOTREKBP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3way STX pierwsza konstrukcja PIOTREKBP

jest to moja pierwsza konstrukcja

kosztorys:

głośniki
    GDN-32-300-4-SC 2x112zł
    GDS-17-80-4-SE 2x32zł
    GDWT-9-150-4-PJ 2x18zł
    Zwrotnica 3D-12 2x36zł
    przesylki 50zł
    tunele bass reflex 2x9zł (przedłużone do 22cm srednica 10cm)
    terminale 2x2zł
    płyta wiórowa 70zł z docieciem
    wkręty 0,5KG 10zł
    klej vikol 10zł
    kolce 20zł
    przewody 15zł
    okleina 50zł
    materiał na maskownice 15zł
    rączki 4x2,50zł
    duperelki 20zł
    gąbka: free ze starej wersalki

razem ok 690zł

wymiary na dwie kolumny:
    przód: 34x76 2sztuki
    bok:35x76 4sztuki
    tył: 37,6x79x,6 2sztuki
    góra/dół: 37,6x35 4sztuki
    przegroda: 32,2x34 2sztuki
    przegroda na 23cm licząc od góry

62L dla basowego strojony na 37HZ komora tłumiona gąbką o grubości 5cm ale tylko tylna scianka
    (wrazenia odsłuchowe bardzo pozytywne jak na taki sprzet głęboki i dynamiczny bas idealny do sluchania trance, techno sopran bardzo dobrze słyszalny)
    napęrdzam to narazie wzmacniaczem Technics SU-V550 niestety nie wiem jaką ma moc ale pobór prądu z sieci ma 520W

Przypominają mi jakieś stare Altony. W sumie ok choć za taką kase osobiście bym zrobił co innego, ale najważniejsze, że Tobie sie podobają. Przyczepie sie tylko do jakości wykończenia. Przed oklejaniem mogłeś dokładnie wyszlifować i polakierować obudowy, wtedy by nie było widać łączeń.

Skomentuj

taklie sobie, nie przylozyles sie do wykonczenia, tuba jest szajowata, sypie wysokimi, kluja w uszy i slychac piasek

Skomentuj

aryan co do wysokich to wcale tak nie jest że sypie wysokimi, kluja w uszy i slychac piasek
        a odwrotnie jest przyjemny w sluchaniu tak jak bas który nie męczy uszu jest głęboki i bardzo dobrze odczuwalny

Skomentuj

no na impry to dobre ale pozatym niezabardzo , ogólnie nawet nawet... :)

Skomentuj

piotrekbp, To raczej ci wyszły.... brzydkie, i stare jak świat estradówki z jakiejś podstawówki... gdzieś wyciągnięte ze strychu.... za tą kase zrobiłbym coś o dużo, dużo ładniejszego..... może ty masz taki styl... antyczny buahahaha.... ale jak tobie sie podobają... to loozik... pozdro...

Skomentuj

pierwsze co zrobilem jak to zobaczylem to powiedzielm....
              "looo jeeeezu..."
              i to caly komenterz;p
              +za odwage;]
              ps. wzorowales sie na altusach/altonach czy jak?:P

Skomentuj

Hmmm... nei wiem co sadzic o tej konstrukcji.... niby to do domu a siedzi estradowy sredniak i gdwt....
                Mogles dac dwa mniejsze br na dole bardziej by midltony przypominaly
                Raczki do przenoszenia mogly by byc ciut nizej... lepiej by to chyba wygladalo jakbys kocem wykonczyl. Ogolnie konstrukcja chyba troszke nei przemyslana. No ale co kto lubi :P
                Ocena: 3-/6

Skomentuj

Dawno, dawno temu, gdy szpulowce zaczęły tracić popularność, a na topie był grundig i kasprzak (pamięta ktoś finezję?), wszedłem w posiadanie głośników mildton. Targałem je na różne imprezy w szkole i u znajomych, przez co szybko się zniszczyły i trochę ich żałowałem. Gdybym wtedy miał taką kopię mildtonów jak zrobiłeś nie byłoby mi ich żal. Głośniki mają trwałe gumowe zawieszenia, a wysokotonowca jak odciąłeś wysoko i spory rezystorek to wytrzymają wszystkie podkręcenia vol na maxa. Zrobione-to teraz rób z nich pożytek :)

Pozdrawiam.

Skomentuj

Mi nie pasuje tam średni. Ogólnie jestem zwolennikiem układania głośników w osi i lubie dzwięk tuby... aż ciarki przechodzą.

Skomentuj

hmmm powiem tak... po 1. jak Ci sie podobają to jest OK ale wiedz ze do dobrego dźwięku i wyglądu jeszcze daleko (to tak żebyś nie osiadł na laurach z myślą że lepiej byc nie moze ) po 2. Faktycznie te kolumny to na imprezki bardziej sie nadają, chociaż jak ktoś ma niewymagające ucho (i wzrok) to moga grać na codzień

Wiele by sie zmieniło ale to rzecz gustu i zamiarów. Napewno przetworniki... pozatym to konstrukcja 3way wiec głęboka woda... no i wykończenie...

moja ocena : 4/10

Skomentuj

Kolumienki typowo imprezowe :> Duża moc i rozmiar ale tak jak koledzy pisali jakość pozostaje do życzenia. Jak byś obił kocykiem było by o wiele lepiej okleina bedzie sie odrywać w miejscy łaczeń podczas przenoszenia przesuwania itp itd.
                        Moim zdaniem ogolnie nieźle na pewno sie duzo napracowałeś. Czym je napedzasz ?

Skomentuj

napędzam je narazie wzmacniaczem Technics SU-V550 i ma 105W na kanal przy 4ohm
                          a sa 4 wejscia na głośniki od 4 do 16 ohm

Skomentuj

Czaruję...
                          X