Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumienki barta - zobaczcie i ocencie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolumienki barta - zobaczcie i ocencie

kolumienki barta

glosnik nisko srednio: tonsil gdn 20/80 2x80,-
    glosnik wysokotonowy: visaton g 20 sc 2x109,-
    zwrotka: visaton HW 2/70 NG 8ohm 2x100,-
    material: 18mm plyta wiorowa - boki i tyl 35,-
    klejona 32cm plyta mdf - przody 25,-
    gniazda: 2x15,-
    rura bass reflex: 2x10,-
    kable 2,5 beztlenowe 10,-
    gabka 20mm na wytlumienie: 30,-
    klej vikol 5,-
    wkrety: 10,-
    farba kolor nitro: 20,-
    lakier nitro mat: 20,-
    pozystale narzedzia np papier scierny,aszywki do takera,itp 30,-
    cena szt. 410,-

stojaki

rurki, plaskowniki i ksztaltowniki: 50,-
    spawanie: 30,-
    lakier z farba nitro 20,-
    igielki podlogowe 6szt. 24,-
    cena kompletu: 124,

cena calosc 935,-
    uzywam wzmacniacza DENON 715R

brzmienie: calosc gra po prostu swietnie!!! Czysty gleboki krotki bas bez tendencji do wzburzania się, troche srodka(obawiałem się ze może być za malo, ale nie mogę narzekac szczególnie za ta cene – odzyskałem troche wiare w tonsilowskie produkty…
    wysokotonowka daje przyjemny czysty dźwięk, spore możliwości zakresowe tego głośnika milo mnie zaskoczyly w tym przedziale cenowym, hermetyczny wlasny plastikowy kosz chroniacy przed cisnieniem z niskotonowego – co by sugerowalo ze wysokotonowka na wentylacje odprowadzajaca z wewnątrz głośnika, wazne rozwiązanie jeśli chodzi o budowe, dzieki temu głośnik się tak „nie drze” i jest przyjemny dla ucha, nie meczacy, nie ma oznak ziarnistości i nie trzeba go przyciszac.
    Budowa ogolnie przypominaja bardziej subwufery jeśli spojrzymy na wymiary 49x29x45 – bardzo głębokie, ma to w każdym razie odzwierciedlenie w brzmieniu, a frontalnie nie sprawiaja wrazenia tak potężnych.
    Strojone na 39hz ale nie sprawdzałem tego na przyzadach, ale wykonam testy w komorze bezechowej bo mam do niej pewny dostep, wiec jak to tylko zrobie opisze, tak z ciekawości… ;]

Zdjatka:

jak oceniacie moja prace?? ;>

Ło bosh...
    Jaki kolor
    Minus za: kupioną zwrotke, 2 way na 20/80, za kolor kolumn.
    Ocena: 3/6

Skomentuj

Hej
      Gdyby obudowy były węzsze,wyzsze troche,lub dluzsze(zeby zachowac ten sam litraz) było by lepiej moim zdaniem,zwrotnica... mozna by bylo samemu zaprojektowac,pozatym 2 way na tak duzym glosniku... czy masz mozliwosc zrobienia pomiarow charakterystki czestotliwosciowej tych kolumn? obawiam sie ze jednak brakuje sredniego pasma...

P.s
      kolor jest calkiem fajny,tylko wymiary niezbyt mi sie podobaja :)

Skomentuj

odobaj mi sie tylko glosniki...

Skomentuj

Bosche !!!!!! NIE NIE NIE czytajac opis i widzac koncowa cene oczekiwalem naprawde genialnej DIY ale sie rozczarowalem tak jak ktos pisal + za glosniki

Skomentuj

wymiary obudowy niepodobają mi sie a ogólnie spoko

Skomentuj

Zamieszczone przez harman
              Bosche !!!!!! NIE NIE NIE czytajac opis i widzac koncowa cene oczekiwalem naprawde genialnej DIY ale sie rozczarowalem tak jak ktos pisal + za glosniki
              Ja tak samo, jak mozna takie fajne przetworniki tak potraktowac...;/

Skomentuj

ale kupa... pasuja do tego kiblowego suba na initinity z elektrody... <lols>

Skomentuj

ZALETY:
                  - zastosowane przetworniki

WADY
                  -kolor
                  -słabo wyszpachlowane skrzynki
                  -wymiary skrzynek
                  -gotowa zwrotka

ogolnie jak dla mnie 3/6

ps. czemu akurat zółty kolor ... ? nie wyglada to najlepiej

Skomentuj

ok;&gt;

no dobra przyjalem slowa krytyki z podniesiona glowa...

docelowo beda to tyly, jestem na etapie projektowania przodow wolnostojacych, ale opre sie tu juz na powiedzmy istniejacych i uzywanych wymiarach np 110x25x36.

to bedzie tylko uzupelnienie, wiec chyba spox.

dzieki za ocene, kolor oczywiscie jest indywidualna sprawa, mi sie podoba i juz i do pokoju pasuje. nie szpachlowalem ich w ogole!! lekko przeszlifowalem i malowalem pistoletem 2 warstwy, kolor i lakier.

no mam nadzieje ze moje nastepne dzielo bedzie juz godne uwagi i powielenia z reszta bede sie pewnie dopraszal o wskazowki, bo pytan mam wiele ;]

w kazdym razie takie cos wychodzi jesli sie nie korzysta z zadnych rad - taka byla moja fantazja ;p

jeszcze raz thx za rzeczowa ocene. piszcie i pozdrawiam: bart

[ Dodano: 2006-06-02, 17:12 ]
                    ps. no dobra brakuje srodka i co... ;p moge sie troche pooszukiwac, wolno mi ;]

Skomentuj

a i jeszcze ten B-r kijowy...:P

Skomentuj

nie czytalem postow
                        wszedlem i patrze ...co to jest moz lakier za malo jajeczy ale ogolenie bardzo mi sie spodobalo :)
                        pozdrwiam i dalej trzymaj tak z inwencja :)

Skomentuj

jeszcze nie wkleilem b-r musze kupic dopiero wlasciwy, bo to co zalozylem to tylko tak do zdjec!! ma byc 6cm srednicy i 11 dlugosci.

Skomentuj

Przy tym glosniku i tej obudowie 6cm to imho zbyt mala srednica...

Skomentuj

tak mowisz, obliczalem programem i tak mi wyszlo
                              moze polecisz mi jakis inny prox, bo na razie to korzystalem z tego online ze stronki www.kolumny.prv na razie sprezanie ma dosc spore...

Skomentuj

ja mam 7,2 srednicy i świszczy przy wiekszych wyczynach.... o 6cm zapomnij

Skomentuj

Czaruję...
                                X