kolumienki barta
glosnik nisko srednio: tonsil gdn 20/80 2x80,-
glosnik wysokotonowy: visaton g 20 sc 2x109,-
zwrotka: visaton HW 2/70 NG 8ohm 2x100,-
material: 18mm plyta wiorowa - boki i tyl 35,-
klejona 32cm plyta mdf - przody 25,-
gniazda: 2x15,-
rura bass reflex: 2x10,-
kable 2,5 beztlenowe 10,-
gabka 20mm na wytlumienie: 30,-
klej vikol 5,-
wkrety: 10,-
farba kolor nitro: 20,-
lakier nitro mat: 20,-
pozystale narzedzia np papier scierny,aszywki do takera,itp 30,-
cena szt. 410,-
stojaki
rurki, plaskowniki i ksztaltowniki: 50,-
spawanie: 30,-
lakier z farba nitro 20,-
igielki podlogowe 6szt. 24,-
cena kompletu: 124,
cena calosc 935,-
uzywam wzmacniacza DENON 715R
brzmienie: calosc gra po prostu swietnie!!! Czysty gleboki krotki bas bez tendencji do wzburzania się, troche srodka(obawiałem się ze może być za malo, ale nie mogę narzekac szczególnie za ta cene – odzyskałem troche wiare w tonsilowskie produkty…
wysokotonowka daje przyjemny czysty dźwięk, spore możliwości zakresowe tego głośnika milo mnie zaskoczyly w tym przedziale cenowym, hermetyczny wlasny plastikowy kosz chroniacy przed cisnieniem z niskotonowego – co by sugerowalo ze wysokotonowka na wentylacje odprowadzajaca z wewnątrz głośnika, wazne rozwiązanie jeśli chodzi o budowe, dzieki temu głośnik się tak „nie drze” i jest przyjemny dla ucha, nie meczacy, nie ma oznak ziarnistości i nie trzeba go przyciszac.
Budowa ogolnie przypominaja bardziej subwufery jeśli spojrzymy na wymiary 49x29x45 – bardzo głębokie, ma to w każdym razie odzwierciedlenie w brzmieniu, a frontalnie nie sprawiaja wrazenia tak potężnych.
Strojone na 39hz ale nie sprawdzałem tego na przyzadach, ale wykonam testy w komorze bezechowej bo mam do niej pewny dostep, wiec jak to tylko zrobie opisze, tak z ciekawości… ;]
Zdjatka:

jak oceniacie moja prace?? ;>
glosnik nisko srednio: tonsil gdn 20/80 2x80,-
glosnik wysokotonowy: visaton g 20 sc 2x109,-
zwrotka: visaton HW 2/70 NG 8ohm 2x100,-
material: 18mm plyta wiorowa - boki i tyl 35,-
klejona 32cm plyta mdf - przody 25,-
gniazda: 2x15,-
rura bass reflex: 2x10,-
kable 2,5 beztlenowe 10,-
gabka 20mm na wytlumienie: 30,-
klej vikol 5,-
wkrety: 10,-
farba kolor nitro: 20,-
lakier nitro mat: 20,-
pozystale narzedzia np papier scierny,aszywki do takera,itp 30,-
cena szt. 410,-
stojaki
rurki, plaskowniki i ksztaltowniki: 50,-
spawanie: 30,-
lakier z farba nitro 20,-
igielki podlogowe 6szt. 24,-
cena kompletu: 124,
cena calosc 935,-
uzywam wzmacniacza DENON 715R
brzmienie: calosc gra po prostu swietnie!!! Czysty gleboki krotki bas bez tendencji do wzburzania się, troche srodka(obawiałem się ze może być za malo, ale nie mogę narzekac szczególnie za ta cene – odzyskałem troche wiare w tonsilowskie produkty…
wysokotonowka daje przyjemny czysty dźwięk, spore możliwości zakresowe tego głośnika milo mnie zaskoczyly w tym przedziale cenowym, hermetyczny wlasny plastikowy kosz chroniacy przed cisnieniem z niskotonowego – co by sugerowalo ze wysokotonowka na wentylacje odprowadzajaca z wewnątrz głośnika, wazne rozwiązanie jeśli chodzi o budowe, dzieki temu głośnik się tak „nie drze” i jest przyjemny dla ucha, nie meczacy, nie ma oznak ziarnistości i nie trzeba go przyciszac.
Budowa ogolnie przypominaja bardziej subwufery jeśli spojrzymy na wymiary 49x29x45 – bardzo głębokie, ma to w każdym razie odzwierciedlenie w brzmieniu, a frontalnie nie sprawiaja wrazenia tak potężnych.
Strojone na 39hz ale nie sprawdzałem tego na przyzadach, ale wykonam testy w komorze bezechowej bo mam do niej pewny dostep, wiec jak to tylko zrobie opisze, tak z ciekawości… ;]
Zdjatka:

jak oceniacie moja prace?? ;>
Skomentuj