Witam
Chcialem zaprezentowac Wam Moja Pierwsza i moim zdaniem bardzo udana konstrukcje :)
Wszytskie prace (zamowione glosniki,wyciete plyty,elementy zwrotnic) zostaly rozpoczete przed wakacjami ...znaczy na poczatku czerwca..
Chcialem zrobic je jaknajszybciej ale Nei bylo Czasu ...tutaj wyjazd i takie tam :)
Jednak przed koncem sierpnia Kolumienki powstaly.
Glosnki to Typowe ARN150 i Vifa(nie pamietam modelu pozniej dopisze),Fornir debowy .. Kupilem go na allegro (bardzo mily urzytkowinik :) jesli ktos chce nick jego moge podac)
Wymiary kolumn to 100x26x16.WCalosc komponuje sie bardzo ladnie ..zreszta sami to ocenicie :)
Komora dla ARN to ok 16l strojenie na 45Hz osobna komora dla Vify ,br zamawiany z dexonie..pasuje idealnie do tej konstrukcji (Dzieki za Info Yoshi ,tak wogle to kierowalem sie jego konstrukcja :) )
Fornir klejony byl vikolem a nastepnie zelazkiem ..
Nawet Fajnie to Wychodzilo I Polecam ten sposob :)
Teraz Wielkie podziekowania Dla Seweryna Ktory poswiecil mi wiele czasu i pomagal Teoretycznie w konstrukcji ..wogle.. dzieki niemu mam Te Piekne Terminale :) Dzieki urzytkownikowi Piapia dowiedzialem sie jakie glosniczki beda dobre..co i jak ..no wielkie Dzieki Panowie :)
Kolumienki robilem u siebie w pokoju..
jedyne co musze dokonczyc to ofornirowac dryga podstawke i polakierowac kolumny..bo czasu jescze nie mialem...aha i kolce pod kolumny :)
Jak cos wiecej poslucham to napisze...odsluch bedzie bez zmian jak w innych konstrukcjach .. nic wiecej nie bede mogl dopisac :) :)
Jak TYlko Polakieruje kolumienki dam fotki :)
Koszta :
Glosniki -Arn 120zl + Vifa 100zl + przesylka jakies 30zl w sumie za nie
Fornir ok 50zl
elementy na zwrotnice i pare innych rzeczy z fas'a -ok 120zl
Br z Dexona ok 30zl
plyty wyciete na wymiar w NOMI :) 45zl
Vikol 2 kubelki 24zl
Wkrety 5zl (mam imbusowe..pozniej je zamontuje)
kable 4mm cos lekko ponad 20zl
reszta jakies 50zl-80zl nie wie dokladnie ale sporo tego sie dokupywalo :)
Do tego dojdzie Lakier i pedzel :lol:
Czyli w sumie wyjdzie 500zł :) :)
Pozdrawiam

Chcialem zaprezentowac Wam Moja Pierwsza i moim zdaniem bardzo udana konstrukcje :)
Wszytskie prace (zamowione glosniki,wyciete plyty,elementy zwrotnic) zostaly rozpoczete przed wakacjami ...znaczy na poczatku czerwca..
Chcialem zrobic je jaknajszybciej ale Nei bylo Czasu ...tutaj wyjazd i takie tam :)
Jednak przed koncem sierpnia Kolumienki powstaly.
Glosnki to Typowe ARN150 i Vifa(nie pamietam modelu pozniej dopisze),Fornir debowy .. Kupilem go na allegro (bardzo mily urzytkowinik :) jesli ktos chce nick jego moge podac)
Wymiary kolumn to 100x26x16.WCalosc komponuje sie bardzo ladnie ..zreszta sami to ocenicie :)
Komora dla ARN to ok 16l strojenie na 45Hz osobna komora dla Vify ,br zamawiany z dexonie..pasuje idealnie do tej konstrukcji (Dzieki za Info Yoshi ,tak wogle to kierowalem sie jego konstrukcja :) )
Fornir klejony byl vikolem a nastepnie zelazkiem ..
Nawet Fajnie to Wychodzilo I Polecam ten sposob :)
Teraz Wielkie podziekowania Dla Seweryna Ktory poswiecil mi wiele czasu i pomagal Teoretycznie w konstrukcji ..wogle.. dzieki niemu mam Te Piekne Terminale :) Dzieki urzytkownikowi Piapia dowiedzialem sie jakie glosniczki beda dobre..co i jak ..no wielkie Dzieki Panowie :)
Kolumienki robilem u siebie w pokoju..
jedyne co musze dokonczyc to ofornirowac dryga podstawke i polakierowac kolumny..bo czasu jescze nie mialem...aha i kolce pod kolumny :)
Jak cos wiecej poslucham to napisze...odsluch bedzie bez zmian jak w innych konstrukcjach .. nic wiecej nie bede mogl dopisac :) :)
Jak TYlko Polakieruje kolumienki dam fotki :)
Koszta :
Glosniki -Arn 120zl + Vifa 100zl + przesylka jakies 30zl w sumie za nie
Fornir ok 50zl
elementy na zwrotnice i pare innych rzeczy z fas'a -ok 120zl
Br z Dexona ok 30zl
plyty wyciete na wymiar w NOMI :) 45zl
Vikol 2 kubelki 24zl
Wkrety 5zl (mam imbusowe..pozniej je zamontuje)
kable 4mm cos lekko ponad 20zl
reszta jakies 50zl-80zl nie wie dokladnie ale sporo tego sie dokupywalo :)
Do tego dojdzie Lakier i pedzel :lol:
Czyli w sumie wyjdzie 500zł :) :)
Pozdrawiam

Skomentuj