1. Wstep
Co tu duzo mowic. Naszla mnie chec posiadania kina domowego. Jako ze lubie DIY i znam sie troche na audio postanowilem ze zrobie kolumny sam. Wkoncu to nic trudnego :) Wyskrobalem troche kasy i zaprojektowalem zestaw kolumn, ktory wg planow ma dzialac przez kilka lat dostarczajac mi wspanialych wrazen dzwiekowych.
W tej czesci chcialbym omowic fronty mego kina.
2. Głośniki
2 x W170SC + G20SC. Dzieki polaczeniu rownoleglemu zyskalem 3dB.
Wszystko laczone super hajendowym miedzianym kablem z castoramy
To dzieki niemu dzwiek jest tak szczegolowy i czysty
3. Obudowa
Calosc wykonana z MDF 18mm. Pojemnosc 40 litrow. Odstep miedzy glosnikami 1cm. W srodku wytlumiona watolina.
4. Wrazenia
Calosc gra bardzo przyjemnie. Sprawdza sie zarowno w kinie jak i w muzyce.
Tony wysokie: Delikatne, bez piasku. Nie gryza w uszy :)
Tony srednie: Moim zdaniem swietne. Przy muzyce wokal jest doskonaly a w kinie swietnie oddaja efekty.
Tony niskie: Miekko i szybko. Moze nie schodzi najnizej ale w koncu od czego jest subwoofer. Wkoncu to kino :)
5. Koszty ( na 1 kolumne )
Glosniki ok 350zl
Elementy zwrotki ok 60zl
Dechy 30zl
Terminale, srubki itp: 20zl
Wykonczenie 60zl
6. Fotki
Co tu duzo mowic. Naszla mnie chec posiadania kina domowego. Jako ze lubie DIY i znam sie troche na audio postanowilem ze zrobie kolumny sam. Wkoncu to nic trudnego :) Wyskrobalem troche kasy i zaprojektowalem zestaw kolumn, ktory wg planow ma dzialac przez kilka lat dostarczajac mi wspanialych wrazen dzwiekowych.
W tej czesci chcialbym omowic fronty mego kina.
2. Głośniki
2 x W170SC + G20SC. Dzieki polaczeniu rownoleglemu zyskalem 3dB.
Wszystko laczone super hajendowym miedzianym kablem z castoramy

3. Obudowa
Calosc wykonana z MDF 18mm. Pojemnosc 40 litrow. Odstep miedzy glosnikami 1cm. W srodku wytlumiona watolina.
4. Wrazenia
Calosc gra bardzo przyjemnie. Sprawdza sie zarowno w kinie jak i w muzyce.
Tony wysokie: Delikatne, bez piasku. Nie gryza w uszy :)
Tony srednie: Moim zdaniem swietne. Przy muzyce wokal jest doskonaly a w kinie swietnie oddaja efekty.
Tony niskie: Miekko i szybko. Moze nie schodzi najnizej ale w koncu od czego jest subwoofer. Wkoncu to kino :)
5. Koszty ( na 1 kolumne )
Glosniki ok 350zl
Elementy zwrotki ok 60zl
Dechy 30zl
Terminale, srubki itp: 20zl
Wykonczenie 60zl
6. Fotki

Skomentuj