Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino domowe Elmina: Front

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kino domowe Elmina: Front

1. Wstep

Co tu duzo mowic. Naszla mnie chec posiadania kina domowego. Jako ze lubie DIY i znam sie troche na audio postanowilem ze zrobie kolumny sam. Wkoncu to nic trudnego :) Wyskrobalem troche kasy i zaprojektowalem zestaw kolumn, ktory wg planow ma dzialac przez kilka lat dostarczajac mi wspanialych wrazen dzwiekowych.

W tej czesci chcialbym omowic fronty mego kina.

2. Głośniki

2 x W170SC + G20SC. Dzieki polaczeniu rownoleglemu zyskalem 3dB.

Wszystko laczone super hajendowym miedzianym kablem z castoramy To dzieki niemu dzwiek jest tak szczegolowy i czysty

3. Obudowa

Calosc wykonana z MDF 18mm. Pojemnosc 40 litrow. Odstep miedzy glosnikami 1cm. W srodku wytlumiona watolina.

4. Wrazenia

Calosc gra bardzo przyjemnie. Sprawdza sie zarowno w kinie jak i w muzyce.

Tony wysokie: Delikatne, bez piasku. Nie gryza w uszy :)

Tony srednie: Moim zdaniem swietne. Przy muzyce wokal jest doskonaly a w kinie swietnie oddaja efekty.

Tony niskie: Miekko i szybko. Moze nie schodzi najnizej ale w koncu od czego jest subwoofer. Wkoncu to kino :)

5. Koszty ( na 1 kolumne )

Glosniki ok 350zl
    Elementy zwrotki ok 60zl
    Dechy 30zl
    Terminale, srubki itp: 20zl
    Wykonczenie 60zl

6. Fotki

ladnie wyszlo, nie mozna sie do niczego przyczepic!
    gratuluje

Skomentuj

bardzo mi sie podobaja !! - mozesz dac fotke krawedzi z bliska? ciekaw jestem jak Ci wyszedl kant

btw. fajnie wyglada logo mgm na tv no i gratuluje slusznego wyboru hi-endowych miedziakow,
      pamietaj ze kabel ma ogromy wplyw na dzwiek, kazdy kabel gra swoim brzmieniem :!: (to zart jak by ktos nie zauwazyl)

Skomentuj

Proste, ładne, dobrze grające. Czegóż chcieć więcej?
        Czekamy na następne "odcinki"

Skomentuj

Ładny kontrast kolorów , ogólnie nie ma się do czego przyczepić,
          no może prócz tych visatonów w170s - jakoś do mnie one nie przemawiają.

Skomentuj

ladnie, ale czy nielepiej by bylo na jedneym sph-176?

Skomentuj

gdyby dolozyc 60 zł na kolumne mozna by zrobic na 2ch ,bo jeden kosztuje 130 zł.

Kolumny ładne ,lecz dla mnie zajasne troche.

Skomentuj

MOże byc ale....

Ja bym zostawił po pokach przynajmniej 1cm odległości głosnika od krawędzi bocznej, no i przydałyby sie frezy, ale nie wiem czy w tym wypadku bedzie to możliwe.

Co za zwrotnica tam siedzi??

Skomentuj

Zwrotke znajomy mi robil. Pomierzyl glosniki i ja zaprojektowal. Ja dostalem do reki juz gotowy wyrob.

[ Dodano: 2007-03-04, 21:20 ]
                  Co do koloru. Na zdjeciach jest troche jasniejszy. W rzeczywistosci to dab.

Aktualnie stoja one w salonie. W przyszlosci beda w innym pokoju, nieco mniejszym dlatego zdecydowalem sie na kolor jasny. Nie bedzie zmniejszac optycznie pokoju.

Co do przetwornikow. Zdecydowalem sie na nie poniewaz slyszalem wiele pozytywnych opinii. Pozatym mialem mozliwosc ich odsluchu... spodobaly mi sie Ale co prawda to prawda... mozna bylo dac kepy.

Niedlugo dam topic o tylach.

Skomentuj

ja nie pisalem o kepach tylko o sph-176. wyszloby cie nawet taniej jakbys dal po jednym na kolumne, a SPL bys mial podobny...

Skomentuj

Myslalem o czym innym i tak mi sie napisalo. Sorki...

Skomentuj

Czaruję...
                      X