Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ Kolumny 2.5-drożne] Moja 2.5 drożna konstrukcja

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dostaję wiele pytan jak kładłem fornir. Tu jest opis:
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic455502.html
    Tam na filmie mam na "kostce" papier 60 :mrgreen:

Skomentuj

przemo-lukas, może byś stworzył jakiegoś arta na ten temat do umieszczenia na stronie głównej ? :>

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
        przemo-lukas, może byś stworzył jakiegoś arta na ten temat do umieszczenia na stronie głównej ? :>
        ja nie widzę sensu gdyż wszystko widać dokładnie na filmiku :roll: . A co do kładzenia forniru juz jest umieszczone w artach.

Skomentuj

Słuchajcie, czy jakoś czegoś nie rozumiem? Co jest rewolucyjnego w sposobie kładzenia forniru przema?

Skomentuj

Rewolucji nie ma, nie zawsze chodzi o to żęby coś zrewolucjonizować.
            Codziennie niemal do staje pw , maila lub pytania na gg na temat fornirowania.
            Jak nietrudno się domyśleć jest to wynik tego że opis na stronie głównej nie jest wystarczający.
            Jak dla mnie więcej , bardziej rozbudowanych artów = lepiej.

Skomentuj

W sposobie kładzeia forniru nie ma niczego rewolucyjnego. :wink:
              Moje uwagi co do docisku są zamieszczone w linku.
              Przy czym swoje kolumny przestawiam, ustawiam i inne takie i żaden róg czy brzeg nie "zadziera się". A wiem, że kilka osób ma taki problem. :razz:
              Oczywiście mogę przygotować swoje uwagi, które będzie można zamieścić w odpowiednim miejscu.
              A i jeszcze jedno. Mam świetny i tani klej, który przetestowałem na konstr. dla znajomka. Wikol się chowa. :cool:
              Powiem trochę przewrotnie. Tu też nie ma żadnej rewolucji. :wink: :cool:

Skomentuj

ak nietrudno się domyśleć jest to wynik tego że opis na stronie głównej nie jest wystarczający.
                Jak dla mnie więcej , bardziej rozbudowanych artów = lepiej.
                :!: Według mnie wystarczy trochę więcej zdjęć oklejania i obrabiania forniru + filmik. To wszystko umieścić na stronie głównej w artach i problem z głowy :!:

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas
                  Mam świetny i tani klej, który przetestowałem na konstr. dla znajomka. Wikol się chowa
                  no to pochwal sie to moze unikne kolejnych problemo podczas testowania klejow...

Jak dla mnie więcej , bardziej rozbudowanych artów = lepiej
                  ja dostaje pytania co do wymiany membrany i regeneracji glosnikow itp. bym moze teraz cos napisal ale i tak niemam aparatu wiec efekt bedzie niewystarczajacy

Skomentuj

dobra - koniec offtopa o artach :)
                    powiem w małej tajemnicy że coś się na ten temat szykuje dużego :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      no to pochwal sie to moze unikne kolejnych problemo podczas testowania klejow...
                      http://www.soudal.pl/index.php?menu=...odgrupa=8&lp=4
                      Można nim nawet kleić elementy łodzi :cool:
                      Mała uwaga. Klej zachowuje się jak pianka poliuretanowa, czyli po prostu pęcznieje. Czyli mocno na ściski, a po wyschnięciu obcina się nadmiar. Nawet jeśli płyty są lekko nierówne, to spęcznieje na tyle, że nierówności wypełnią się. :cool:
                      Mniej szpachlowania i silikonowania. Same zalety. I najważniejsze. Trzyma jak diabli :twisted:

Skomentuj

tylko podaj jeszcze cene bo nieznalazlem

Skomentuj

250 ml ok 10zł
                          750 ml ok 28zł

Skomentuj

Mam świetny i tani klej
                            250 ml ok 10zł
                            750 ml ok 28zł
                            przeciez to jest drozej od momentu :neutral:

Skomentuj

Moment jest raczej do forniru :razz:
                              Kup 250ml posmaruj jeden brzeg klejonych elementów (na prawdę małą ilość) i poczekaj ze 2 godz. Zużycie jest na prawdę powalające. :cool: A jak pięknie pęcznieje.
                              Mi tego kleju wyszło na sporą konstrukcję z wieloma poprzeczkami.

Skomentuj

Zwrotnica to coś pomiędzy TRITONAMI a projektem HX2 akustyka, który dostałem wraz z zakupionymi głośnikami
                                moglbys udostepnic ten projekt zwrotnicy??

ten fornir jest porowaty czy gladki?? bo bardzo mi sie podoba i chyba kupie taki na moje XT

Skomentuj

Fornir jest porowaty. Nakładałem na niego wosk, który bardzie uwidoczniał pory (tak mi się podoba) Jak odnajdę to zwrotę wyślę na pw.

Skomentuj

przemo-lukas, Witaj, mam wielka peośbe masz może jakis schemat budowy tej obudowy pod zestaw HX2 bo jak wiemy moge dostac te głosniki taniej niz na akustyku a nie mam pojecia czy zrobie dobrze obudowe, Najbardziej zalezy mi na oryginalnym projekcieSerdecznie dziekuje za jakakolwiek pomoc. Pozdrawiam

Skomentuj

20 lirów dla każdego z peerlessów. B-r: http://trimaudio.pl/index.php?a=opis&k=72&kt=&id=182 Juro podam pomierzone odległości frontu. :wink:

Skomentuj

Chciałem zapytać czy te br co dostałeś z akustyka razem z projektem to dokładnie takie jak w podanym przez ciebie linku :?:

Skomentuj

Dokładnie ten z linku.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X