W jaki sposób połączyłeś cokoły z kolumnami, czy tylko kolumny są położone? Porównywałeś może konstrukcję na tych samych przetwornikach tylko że dwu drożną? Bo chciałbym usłyszeć opinie ludzi, którzy mogli porównać te dwa zestawy. Ostatnie pytanie - Czy dokonywałeś odsłuch na innych wzmacniaczach?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[ Kolumny 2.5-drożne] Moja 2.5 drożna konstrukcja
Collapse
X
-
KIVLOV
z przyjemnością. Więc tak, przy muzyce "syntetycznej" (Aphex Twin itp :mrgreen: )lepiej słuchało mi sie CA, wzmacniacz dość transparentny nieźle radzący sobie z peerlessami, choć są też opinie, że nie najlepiej :wink: , rzekomo nie jest "wydajny prądowo". Lampa lepiej brzmi przy muzyce "żywej". Możdżery i inne Millery to poezja. Scena jest świetnie budowana przez kolumny, ale ciepło lamp nadaje niepowtażalnego uroku utworom. Niestety cambridga musiałem się pozbyć, zarówno cd jak i wzmacniacza. Stare DVD też wylądowało w piwnicy. Musiałem upożądkować sprzęt i zrobić więcwej miejsca dla nowego członka rodziny. :wink: W tej chwili "gram" amplifonem z lampami el34 (eh) + dvd yamahy s-1800 (gorąco polecam tego multiformatowca). Jako interkonekty służą mi sonus olivy na neutricach oraz głośnikowe ofc2,5mm również na neutricach (banany).
JacekN
Tak można zmienić średnicę odpowiednio zmieniając długość. :wink:
Skomentuj
-
Sam nie wiem co Ci poradzić. Widzisz są różne opinie na temat wzmacniaczy. Ostatnio zauważam tendencję to powrotu do "retro". Jeszcze kilka lat wstecz stereo było zapomniane. Większość inwestowała w k-d. O "starych" rozwiązaniach lampowych wzmacniaczy myśleli nieliczni maniacy. Nie kupuj lampy na siłę, bo jest trendy. Posłuchaj zastanów się czy Ci to odpowiada. Ja powiem Ci szczerze, że cały czas jednak myślę o "dużym" wzmacniaczu do moich kolumn. Zastanawiam się nad zmianą mojego amplifona lub nad dokupieniem czegoś pokroju cambridge 840 bądź yamahy 2000. :wink:
Ale wiesz, co dzień inny pomysł. Wcześniej mocno podpaliłem się na zupełnie dla mnie referencyjny zestaw stereo czyli revelatory + pierścieniówki w obudowach modułowych "napędzanych" 4 końcówkami mocy (bi-amping). Jednak po podliczeniu kosztów plany odłożyłem na bliżej nieokreślone "później". :wink:
Skomentuj
-
Przemku a jak z wydajnością mocową tego lampowca? Osobiście nie widziałem mocniejszej lampy niż 2x40W a to zdecydowanie za mało do HDS180. W ogóle temat lamp jest mi obcy. Małe moce itd a niektórym spędza sen z powiek.
Zamieszczone przez przemo-lukasdokupieniem czegoś pokroju cambridge 840
Zamieszczone przez przemo-lukasnieokreślone "później". :wink:
Skomentuj
-
Nie, nie, chodziło mi roczej o to, że albo kupię "większą" lampkę, albo dokupię integrę. :wink: W lampie się zakochałem i na pewno zawsze jakąś będe posiadał.
[ Dodano: 2009-01-15, 11:18 ]
DIGIPROCOMP
kilka wat wzmacniacza lampowego nie ma najmniejszego problemu z wysterowaniem dość efektywnych zestawów głośnikowych.
Skomentuj
Skomentuj