Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny kruchy123 [2x stx, tvm, visaton)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I co, poprawiłeś te zwrotnice? Jestem zainteresowany zbudowaniem czegoś podobnego i chciałbym skorzystać z twoich projektów zwrotnicy, ale mówisz, że coś poprawiasz, wiec jeśli już skończyłeś to byłbym wdzięcznym gdybyś się podzielił informacjami, bądź poprawionym schematem zwrotnicy.

Skomentuj

i po zmianach

W skrócie

Wywaliłem ze średniego całe tłumienie (na zwrotnicy) natomiast w wysoko tonowym wpierw również usunąłem tłumienie ale za bardzo "kłuło w uszy" więc wsadziłem tłumienie rzędu 1,8db i jest git (mam dość duże pomieszczenie około 80m2 i podłogę w kafelkach) - dzięki temu efektywność wzrosła do około 90 - 91db
      Jak narazie porównywałem z innymi z przedziału 2000 - 3000 i nie ma porównania na plus moich (mimo iż dół to stx)

Dodatkowo wsadziłem dość dużo wytłumienia do basu (mimo że to bass reflex) i uzyskałem szybki i sprężysty bas bez dudnienia.

Ogólne jestem teraz baaardzo zadowolony

[ Dodano: 2007-05-16, 22:35 ]
      W skrócie

Wywaliłem ze średniego całe tłumienie (na zwrotnicy) natomiast w wysoko tonowym wpierw również usunąłem tłumienie ale za bardzo "kłuło w uszy" więc wsadziłem tłumienie rzędu 1,8db i jest git (mam dość duże pomieszczenie około 80m2 i podłogę w kafelkach) - dzięki temu efektywność wzrosła do około 90 - 91db
      Jak narazie porównywałem z innymi z przedziału 2000 - 3000 i nie ma porównania na plus moich (mimo iż dół to stx)

Dodatkowo wsadziłem dość dużo wytłumienia do basu (mimo że to bass reflex) i uzyskałem szybki i sprężysty bas bez dudnienia.

Ogólne jestem teraz baaardzo zadowolony

Skomentuj

Czaruję...
      X