Na wstępie chcę podziękować Tasiorowi za sprzedaż arnów.
1. Założenia
Budowa taniego (czyt. bardzo taniego) zestawu który miałby zastąpić zestawik tracer 4.1 330W P.M.P.O. :mrgreen: Zależało mi też na zdobyciu doświadczenia.
2. Głośniki
Wszystkim znany ARN 150 03 4R oraz GDWK 10 200 pj 8R ze stajni STX
3. Zwrotnica
Niestety tylko kondensator na stx 4,4uF oraz tłumik, na równo z arnem. Jednak gdy pojawi sie projekt zwrotnicy do tego zastawienia, dołożę wszelkich starań by pojawiła się jak najszybciej
4. Odsłuch
Wow super wypas. Tak na poważnie to nie mam do czego porównać moich monitorków. Na pewno grają lepiej niż pierdziawki od komputera. Ja jestem zadowolony :)
5. Fornir
Sosna, klejona na butapren. Sposób inny niż na stronie głównej, posłuchałem rad ojca (ktory o audio nie ma zielonego pojecia, ale na majsterkowaniu sie zna) i pofornirowałem wszystko w jedno popołudnie
6. Napęd
Prezentowany juz na DIY wzmacniacz na TDA7294
7. Cennik
Konstrukcja oczywiście budrzetowa
Legenda * - wydatki których nie poniosłem
ARNy - (jesli byly wlasciciel bedzie chcial, to poda cene)
STX - 2x21zł=42zł
Terminale - 2x6,8zł=13,6zł
Okablowanie (2,5m^2) - jakieś 20zł (*)
Nóżki do mebli - 8x0,2zł=1,6zł
płyta 18mm z przycięciem na wymiar - FREE
fornir 2,35m^2 (grubość 1mm) - 10zł (*)
BR - sam wykonałem FREE
imbusy FREE
lakier - FREE
wkręty stalowe - FREE
paiepry scierne - FREE
kondensatory i tłumik - nie pamietam, ale to groszowa sprawa
Koszta ogolne 87,2zł + przesyłka i ARNy
Koszta poniesione przezemnie 57,2zł + przesyłka i ARNy
Niestety nie dałem kolców, ponieważ wielu znajomych ma obecnie 18stki i jestem wyprany z gotówki :(
8. Plany na przyszłość to subik do kompletu. Sprawa głośnika jest już omówiona. Będzie to prawdopodobnie ARN226 w budzie closed 30l, ale o tym pomyśle w wakacje.
Stanowisko pracy

Klejenie forniru

Wreszcie efekt końcowy

A to krawędź. Jak na pierwszy raz, fornir nieźle leży, chociaż nie ustrzegłem się kilku błędów (na szczescie nie widac pękniecia, nawet w realu)

Oto mój skromny napęd. Z braku miejsca w 9m^2 pokoiku musi stać w pionie. Dorobiłem mu specjalne nóżki, dlatego nie ma szans żeby się przewrócił.

Nie wiem czemu, ale na jednym ze zdjęć, wygląda jakby góra była niedokładnie polakierowana, ale to chyba efekt odbicia światła.
Pozdrawiam użytkowników DIY
Wojtek
1. Założenia
Budowa taniego (czyt. bardzo taniego) zestawu który miałby zastąpić zestawik tracer 4.1 330W P.M.P.O. :mrgreen: Zależało mi też na zdobyciu doświadczenia.
2. Głośniki
Wszystkim znany ARN 150 03 4R oraz GDWK 10 200 pj 8R ze stajni STX
3. Zwrotnica
Niestety tylko kondensator na stx 4,4uF oraz tłumik, na równo z arnem. Jednak gdy pojawi sie projekt zwrotnicy do tego zastawienia, dołożę wszelkich starań by pojawiła się jak najszybciej
4. Odsłuch
Wow super wypas. Tak na poważnie to nie mam do czego porównać moich monitorków. Na pewno grają lepiej niż pierdziawki od komputera. Ja jestem zadowolony :)
5. Fornir
Sosna, klejona na butapren. Sposób inny niż na stronie głównej, posłuchałem rad ojca (ktory o audio nie ma zielonego pojecia, ale na majsterkowaniu sie zna) i pofornirowałem wszystko w jedno popołudnie
6. Napęd
Prezentowany juz na DIY wzmacniacz na TDA7294
7. Cennik
Konstrukcja oczywiście budrzetowa
Legenda * - wydatki których nie poniosłem
ARNy - (jesli byly wlasciciel bedzie chcial, to poda cene)
STX - 2x21zł=42zł
Terminale - 2x6,8zł=13,6zł
Okablowanie (2,5m^2) - jakieś 20zł (*)
Nóżki do mebli - 8x0,2zł=1,6zł
płyta 18mm z przycięciem na wymiar - FREE
fornir 2,35m^2 (grubość 1mm) - 10zł (*)
BR - sam wykonałem FREE
imbusy FREE
lakier - FREE
wkręty stalowe - FREE
paiepry scierne - FREE
kondensatory i tłumik - nie pamietam, ale to groszowa sprawa
Koszta ogolne 87,2zł + przesyłka i ARNy
Koszta poniesione przezemnie 57,2zł + przesyłka i ARNy
Niestety nie dałem kolców, ponieważ wielu znajomych ma obecnie 18stki i jestem wyprany z gotówki :(
8. Plany na przyszłość to subik do kompletu. Sprawa głośnika jest już omówiona. Będzie to prawdopodobnie ARN226 w budzie closed 30l, ale o tym pomyśle w wakacje.
Stanowisko pracy

Klejenie forniru

Wreszcie efekt końcowy

A to krawędź. Jak na pierwszy raz, fornir nieźle leży, chociaż nie ustrzegłem się kilku błędów (na szczescie nie widac pękniecia, nawet w realu)

Oto mój skromny napęd. Z braku miejsca w 9m^2 pokoiku musi stać w pionie. Dorobiłem mu specjalne nóżki, dlatego nie ma szans żeby się przewrócił.

Nie wiem czemu, ale na jednym ze zdjęć, wygląda jakby góra była niedokładnie polakierowana, ale to chyba efekt odbicia światła.
Pozdrawiam użytkowników DIY
Wojtek
Skomentuj