Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klasyczne podłogówki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Najpierw zająłbym się jakimiś kolumnami, a potem bawiłbym się w pierdoły.
    Jakieś przeciętne kolumny nawet w kiblu zagrają lepiej niż to :)
    Wszędzie pełno okazji jest , dobre kolumny można zrobić za 800zł bez problemu, wystarczy na allegro poszukać.
    Jakbyś jelenia trafił to może i za tyle byś to co masz sprzedał.

Skomentuj

A tam :razz:
      Kolumny na teslach i visatonie robiłem pod komputer i pod mój pokój więc ich na pewno nie sprzedaje bo takie miały być i już :razz: Zresztą właśnie podłączyłem je do nowego wzmaka i stwierdzam, że dają radę. Natomiast te na alphardzie i tonsilu może i sprzedam, ale na razie mam ważniejsze wydatki (studia).
      A ten pokój naprawdę jest beznadziejny. Tzn. jest coraz lepiej bo parę rzeczy tam poupychałem i pogłos się zmniejszył, ale to jeszcze nie jest to.
      Tak, że najpierw półka z książkami, półka na płyty i ćwierć-walec do rogu, a później konkretne kolumny :smile:

Skomentuj

Witam
        kolumienki ogólnie fajnie Ci wyszły. Co do dobru przetworników nie ma co już pisać każdy wie co to jest.

Mam pytanie czym ciąłeś płyte wiórową ?

Skomentuj

Gilotyną... (żatruje :wink: ) zapewne jak wszyscy piłą tarczową

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...arczowa_RB.jpg

Skomentuj

Mam ten komfort, że niedaleko domu znajduje sie firma meblowa, więc daje im tylko wymiary a oni mi docinają z dokładnością 0,5 mm.

A swoją drogą ile płacicie za płytę wiórową? Bo mi za te kolumienki wyszło 50 zł.

Skomentuj

ja zapłaciłem 70zł za kawałek 3-2,7mk2 (bez docinania) 16mm gruba

Skomentuj

No fajny projekt, ja chcę zrobić też cuś takiego na identycznych niskotonowych, ale wysokiego dam między niskie w środek. Mógł byś podać wymiary skrzyń i bassreflexu?, na ile stroiłeś obudowy 40hz?

Skomentuj

a masz do takiego ukladu glosnikow zwrotnice lub sprzet pomiarowy?

Skomentuj

Wymiary obudowy to 95x17x25 cm nie licząc cokołów. Strojenie o ile dobrze pamiętam w okolicy 45Hz

Skomentuj

stary jesteś wielki! pięknie to wygląda. jestem stolarzem i potrafie zrobic konstrukcję na reszte nie mam czasu. Czekam na propozycję. zainwestuję 1500 w 5+1

Skomentuj

Zamieszczę schemat zwrotki, bo wiele osób mnie o nią pyta

morutino - masz coś konkretnego na myśli? :grin:

Skomentuj

Tam na schemacie zwrotnicy przy cewkach jest napisane uH. To pomyłka czy rzeczywiście powinno być uH?

Skomentuj

Jest dobrze, 1000 uH = 1mH

Skomentuj

A no tak...

Skomentuj

Czaruję...
                              X