Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer cudnego :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer cudnego :)

Witam, chciałbym pochwalić się dzisiaj świeżo upieczonym subwooferem :)

Po kilku tygodniach szlifowania, cięcia, skręcania, składania, testowania - UDAŁO SIĘ

Muszę uszczelnić kilka szczelin przez które wydostaje się powietrze powodując różnego rodzaju świsty i brzęczenia.

Skrzynia ok. 32l strojona na 35 Hz tunelem bass reflex średnica 7cm, długość 15cm.

Głośnik to TESLA TVM arn226-07/4.

Wzmacniacz na końcówce TDA 7294 od irka.

Obudowa oklejona fornirem 0,8mm buk, pomalowana lakierem bezbarwnym - 3 warstwy.

Co z tego mam? A dużo! :) Przede wszystkim ogromną satysfakcję :)

Wrażenia: kosmos :) Wiem, że to nie cud świata, ale po przesiadce z suba z zestawu z-640 czuję naprawdę ogromną różnicę :) Oczywiście pozytywnie.
    Sub gra ładnie, ale więcej powiem jak uszczelnie szczeliny

Na razie posiadam zdjęcia w świetle żarówkowym:

PS: Muszę malnąć jeszcze śrubki, bo się troszkę oskubały, gdyż musiałem kilka razy panel odkręcać, bo gwint wypadł :P

No klasyczny klocek w estetycznym wykonaniu. Bebechy może nie jakaś rewelacja, ale sam pisałeś-komputerowe shity wymiękają Uszczelnij go dokładnie i już naprawde powinieneś być zadowolony :)

Ps. Nie próbowałeś arna dawać w closed??

Skomentuj

Nie próbowałeś arna dawać w closed??
      Próbowałem zanim wyciąłem otwór na br.

Powiem Ci, że jak dla mnie lepiej gra z br :)

Skomentuj

nawet fajny. szkoda ze niejest troche wezszy bo wtedy bylby juz naprawde OK. znalazlem przypadkowo trafo w smieciach i tez bede budowal podobnego suba ale na ARN 226-03

wzmak wystarcza do tego glosnika czy slychac niedosyt mocy??

Skomentuj

wzmak wystarcza do tego glosnika czy slychac niedosyt mocy??
          Wystarcza, idealnie

EDIT: Mam jeszcze pytanko, gdzie kupić watolinę? Bo jeszcze nie wygłuszyłem go :)

Skomentuj

Standardowo i schludnie. Nie zapewniłeś dobrego chłodzenia.

Skomentuj

A ja mam mieszane uczucia do tego glosnika, kumpel ma 2xarn w budzie ok 70 litrow closed i do tego wzmaka blau. gta 450 ktory ma niby 160W w mostku no i powiem szczeze ze albo ten wzmak to taki szajs albo arny sa tyle warte bo mul to jest straszny czy to w domu czy w aucie .
              Pozdrawiam!!!

Skomentuj

wzmacniacz niejest najlepszy ale daje rade. glosniki tez niesa takie zle - chyba cos skopaliscie bo glosnik az taki tragiczny niejest

Zamieszczone przez cudny90
                Wystarcza, idealnie
                rozumiem za zasilanie 2x24V??

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  wzmacniacz niejest najlepszy ale daje rade. glosniki tez niesa takie zle - chyba cos skopaliscie bo glosnik az taki tragiczny niejest
                  no ale co moglismy skopac?? regulowane filtrami juz chyba na wszystkie sposoby i nic zmiejszwenie objetosci do ok 60 litrow tez bez efektu raczej wielkiego ewetualnie jeszcze br wstawic, ale koniec tego ot, ladny masz sub gratuluje
                  Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Nie na temat...
                    dulin7, a czy przypadkiem nie podkreciliscie basu na wzmaku?? bo jezeli dodaliscie "boosta" to nic dziwnego

Skomentuj

nie boost na 0 db.

Skomentuj

rozumiem za zasilanie 2x24V??
                        Tak.

Skomentuj

Ładnie, schludnie, wszystko na swoim miejscu :)
                          Watoline możesz kupić tutaj http://www.allegro.pl/item283993327_...umn_gruba.html
                          Ja u nich kupowałem i wszystko jest ok.

Skomentuj

Sorki, ze troszke odswiezam temat, ale mam pytanie, oplaca mi sie sprzedac ten subwoofer? Planuje go wystawic na allegro, tylko nie chce na nim stracic ...

PS: Sorki za brak polskich znakow, ale jestem za granica

Skomentuj

tak. ale nielicz ze cos na tym zarobisz. co najwyzej zwroca sie koszta

PS: Sorki za brak polskich znakow, ale jestem za granica
                              a ktos je wogole uzywa??:P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                a ktos je wogole uzywa??:P
                                ja
                                Sorki, ze troszke odswiezam temat, ale mam pytanie, oplaca mi sie sprzedac ten subwoofer? Planuje go wystawic na allegro, tylko nie chce na nim stracic ...
                                kwestia opisu...
                                Jeśli pójdziesz do grawera po plakietkę z jakąś tam fikcyjną nazwą firmy to spokojnie na nim zarobisz :P
                                No chyba że kosztował Cię jakieś chore pieniądze

Skomentuj

Ile kosztuje wyrobienie takiej blaszki?

W sumie wolalbym zarobic, ale to jest chyba zrozumiale? :)

A, ze sie tak zapytam, ile moge zarobic ?

No wydalem na niego 280zl, liczmy 300zl, wezme 350? z grawerka, chyba, ze bedzie kosztowala 50zl :P

I nie chwalic sie, ze wykonalem go sam? Tylko, ze on nie wyglada na firmowy, idzie zobaczyc, ze robiony wlasnorecznie :P

Skomentuj

zawsze możesz napisać że robiony ręcznie (!) na zamówienie w firmie specjalizującej się w produkcji takich customów :)
                                    Najlepiej jak firma byłaby z jakiegoś egzotycznego zakątka i miała audiofilsko brzmiącą nazwę :)

Skomentuj

Aha, ale jaka firma robi suby na kostkach tda?? Nawet nie mam galek na potencjometrach

Subwoofer pochodzi z epoki sredniowiecza, z polnocnej kambodzy .. ? Mialo byc egzotycznie Nazwa? Hm.. huangaudio

Skomentuj

ale jaka firma robi suby na kostkach tda?
                                        a jakie to ma znaczenie ?

Piszesz że sub zrobiony na zamówienie, moc 70-100w w zalezności jak blisko prawdy chcesz być głośnik o średnicy 226 mm (czyli 9 cali ) wymiary skrzynki i inne pierdoły nt wykończenia i tyle.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X