Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2x STX GDN 32/300/8 sc BY Struthio & Shiver

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2x STX GDN 32/300/8 sc BY Struthio & Shiver

Uzupełnienie poprzedniego zestawu http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=9801

Plan i czs realizacji

Nic skąplikowanego 2x STX GDN 32/300/8 SC w BR
    Budowa trwała 5 dni roboczych po średnio 7-10h. Wystartowaliśmy 03.12.07r a skończyliśmy dokładnie 07.12.07r, tuż przed imprezą dzień później.

Krótki opis i wrażenia

Nie są filtrowane żadną cewką, grają podpięte równolegle razem z naszymi nadstawkami.
    Napędza je końcówka mocy SHARP System-7700, dobrze się nie rozgrzewa przy nich, nawet przy długim graniu powyrzej 10h.
    Odczucia po odsłuchu w domku pozytywne, lampa w pokoju lata jak całą reszta do okoła, a sąsiad pisze sms po 5 min. a puka do drzwi 2 min. później :mrgreen:

WYMIARY[i litry]

STROJENIE

PRZEBIEG WYDARZEŃ

to ja

to brat

etapy pracy

Tak się prezentuje zestawki w moim pokojiku. Mam 17m˛ pow. 3,3m wys. :wink:

OSIEMNASTKA kumpla w lokalu 08.12.2007r
    Sprzęt napędzany oczywiście Sharpem sys-7700.
    Właściciele lokalu przychodzili co 30 min. Żeby ściszyć bo wiecie.... :mrgreen:

SYLWESTER 2007/08
    Nadstawki leżały na szafie 180cm wys.
    Suby koło szafy przy ścianie za kolegą:roll:
    Było dobrze, trzy pomieszczenia obok regipsowe ściany uginały się ok. 1cm. Sprzęt równiesz tu był napędzany Sharpem sys-7700.

KOSZTY
    Wkręt ok. 300Szt. Kleje, papier ścierny, emalia w sprayu czarny mat – ok.40pln
    Płyty wiórowe ok 2,9m2 z OBI – równe 64pln
    4 gniazda i wtyki spekon, narożniki kocyk, kabel 2,5mm 3m – ok.70pln
    GDN 2 szt. - wtedy 252pln
    Koszty transpoty płyt z Gorzowa Wlkp do Międzyrzecza oraz przesyłki – 60pln
    RAZEM – ok. 486Pln :razz:

PODSUMOWANIE

Za taką kase opłaciło mi się jest niezły sprzęt na imprezy a i w zastosowaniach domowych się sprawdza. Np. Oglądanie filmów, bassu nie brakuje.
    Nie mam słuchu absolutnego :razz: , ale jak dla mnie to gra czysto i głośno. Wprawdzie Sharp pod 4ohm
    lubi przesterowywać, gdy oddaje ok. 90% mocy. Na imprezy 80% wystarcza wzupełności, jest głośno i jakością też nie grzeszą.

W tym tygodniu GDWT zostaną stłumione o kolejne kilka decybeli ponieważ są troszke za efektywne.

Przepraszam za słąba jakość zdjęć, robione Samem D-800 1,3 mpix

PS.
    Przepraszam ale musiałęm to zrobić i się pochwalić. :razz:

Robimy teraz z bratem domek dla TBX 100 którego wygrzewamy juz od poniedziałku 11.02.2007( w przyszłości dołączy drugi do niego)
    W sobote 16.02.08r miły Pan przywozi moje dawa Ep-y 2500 po promocyjnej cenie 1750 za dwie szt.
    Jak skończym i będzie czas to wrzuce coś na forum z budowy i testów.
    A 23.02.08r robimy impreze clubową w naszym lokalnym pubie.
    Klimaty electro-housowe.
    Będzie się działo..... :grin:
    Zapraszam.

hmm... suby to nic specjalnego ale za te wzmocnienia to macie wielki plus odemnie :mrgreen:
    czyzby panowie mechanike/budownictwo studiowali??

Skomentuj

No fajne suby,napewno nizej schodza niz 12" estradowe STX-y. Dlaczego nie pokusiles sie o tubke? :smile:

Skomentuj

Subiki takie proste ale wzmocnienia w srodku robia wrazenie ;]
        Ogolnie to ladnie, prosto i na temat :mrgreen:

Skomentuj

szkoda że w cenie dwóch stxów nie kupiliście delty 15lf i tubki nie zrobiliście :)

Skomentuj

Miały być tuby, i w sumie dobrze że nie ma. Powód taki że był problem z płytą na tubki. A czemu dobrze że nia ma tuby? Bo mamy teraz takie jedne ustrojstwo w domu (TDB) no i do użytku domowego to tak nie za bardzo, bo tłucze sie to niesamowicie, a wcale nie gra głośniej od bass reflexu (może wyższy bas jest nieco wybity).

Jeżeli te subki są przeciętne (bo są), to pod koniec tygodnia pokażemy coś naprawde mocnego :twisted:

Skomentuj

Tak jak mój brat wspomniał tub do domu to poraszka, na imprezy owszem się przyda ale chyba jako podstawa do nadstawek.
              Bo to co sięszykuje będzie zabijało te dwa stx-y i tube razem wzięte :cool:
              Ale nie ma co narazie dzielić skóry na niedźwiedziu, w sobotę planowane pierwsze odsłuchy.

Skomentuj

charakterystyczne wzmocnienia,

co to sprejem malowaliscie?

[ Dodano: 2008-02-14, 00:03 ]
                kiepściutko z wykończeniem :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
                  charakterystyczne wzmocnienia,

co to sprejem malowaliscie?

[ Dodano: 2008-02-14, 00:03 ]
                  kiepściutko z wykończeniem :smile:
                  Wzmocnienia może i są charakterystyczne, ale mam pewność że żadna ściana mi się nie ugina :razz:

sprejem były maskowane BR-y

A co do wykończenia spróbuj chociaż położyć kocyk tak jak my.
                  Z odległości 0.5m nie widać żadnego łączenia.

Skomentuj

El_Liero Nie wiem co miałeś na mysli z tym wykończeniem ale jeżeli chodzi Ci o to że nie ma forniru to spróbuj wziąść na impreze ofornirowany sub Docenisz wtedy kocyk.

Skomentuj

Czaruję...
                    X