Uzupełnienie poprzedniego zestawu http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=9801
Plan i czs realizacji
Nic skąplikowanego 2x STX GDN 32/300/8 SC w BR
Budowa trwała 5 dni roboczych po średnio 7-10h. Wystartowaliśmy 03.12.07r a skończyliśmy dokładnie 07.12.07r, tuż przed imprezą dzień później.
Krótki opis i wrażenia
Nie są filtrowane żadną cewką, grają podpięte równolegle razem z naszymi nadstawkami.
Napędza je końcówka mocy SHARP System-7700, dobrze się nie rozgrzewa przy nich, nawet przy długim graniu powyrzej 10h.
Odczucia po odsłuchu w domku pozytywne, lampa w pokoju lata jak całą reszta do okoła, a sąsiad pisze sms po 5 min. a puka do drzwi 2 min. później :mrgreen:
WYMIARY[i litry]

STROJENIE

PRZEBIEG WYDARZEŃ
to ja

to brat

etapy pracy

Tak się prezentuje zestawki w moim pokojiku. Mam 17m˛ pow. 3,3m wys. :wink:

OSIEMNASTKA kumpla w lokalu 08.12.2007r
Sprzęt napędzany oczywiście Sharpem sys-7700.
Właściciele lokalu przychodzili co 30 min. Żeby ściszyć bo wiecie.... :mrgreen:

SYLWESTER 2007/08
Nadstawki leżały na szafie 180cm wys.
Suby koło szafy przy ścianie za kolegą:roll:
Było dobrze, trzy pomieszczenia obok regipsowe ściany uginały się ok. 1cm. Sprzęt równiesz tu był napędzany Sharpem sys-7700.

KOSZTY
Wkręt ok. 300Szt. Kleje, papier ścierny, emalia w sprayu czarny mat – ok.40pln
Płyty wiórowe ok 2,9m2 z OBI – równe 64pln
4 gniazda i wtyki spekon, narożniki kocyk, kabel 2,5mm 3m – ok.70pln
GDN 2 szt. - wtedy 252pln
Koszty transpoty płyt z Gorzowa Wlkp do Międzyrzecza oraz przesyłki – 60pln
RAZEM – ok. 486Pln :razz:
PODSUMOWANIE
Za taką kase opłaciło mi się jest niezły sprzęt na imprezy a i w zastosowaniach domowych się sprawdza. Np. Oglądanie filmów, bassu nie brakuje.
Nie mam słuchu absolutnego :razz: , ale jak dla mnie to gra czysto i głośno. Wprawdzie Sharp pod 4ohm
lubi przesterowywać, gdy oddaje ok. 90% mocy. Na imprezy 80% wystarcza wzupełności, jest głośno i jakością też nie grzeszą.
W tym tygodniu GDWT zostaną stłumione o kolejne kilka decybeli ponieważ są troszke za efektywne.
Przepraszam za słąba jakość zdjęć, robione Samem D-800 1,3 mpix
PS.
Przepraszam ale musiałęm to zrobić i się pochwalić. :razz:
Robimy teraz z bratem domek dla TBX 100 którego wygrzewamy juz od poniedziałku 11.02.2007( w przyszłości dołączy drugi do niego)
W sobote 16.02.08r miły Pan przywozi moje dawa Ep-y 2500 po promocyjnej cenie 1750 za dwie szt.
Jak skończym i będzie czas to wrzuce coś na forum z budowy i testów.
A 23.02.08r robimy impreze clubową w naszym lokalnym pubie.
Klimaty electro-housowe.
Będzie się działo..... :grin:
Zapraszam.
Plan i czs realizacji
Nic skąplikowanego 2x STX GDN 32/300/8 SC w BR
Budowa trwała 5 dni roboczych po średnio 7-10h. Wystartowaliśmy 03.12.07r a skończyliśmy dokładnie 07.12.07r, tuż przed imprezą dzień później.
Krótki opis i wrażenia
Nie są filtrowane żadną cewką, grają podpięte równolegle razem z naszymi nadstawkami.
Napędza je końcówka mocy SHARP System-7700, dobrze się nie rozgrzewa przy nich, nawet przy długim graniu powyrzej 10h.
Odczucia po odsłuchu w domku pozytywne, lampa w pokoju lata jak całą reszta do okoła, a sąsiad pisze sms po 5 min. a puka do drzwi 2 min. później :mrgreen:
WYMIARY[i litry]

STROJENIE

PRZEBIEG WYDARZEŃ
to ja

to brat

etapy pracy

Tak się prezentuje zestawki w moim pokojiku. Mam 17m˛ pow. 3,3m wys. :wink:

OSIEMNASTKA kumpla w lokalu 08.12.2007r
Sprzęt napędzany oczywiście Sharpem sys-7700.
Właściciele lokalu przychodzili co 30 min. Żeby ściszyć bo wiecie.... :mrgreen:

SYLWESTER 2007/08
Nadstawki leżały na szafie 180cm wys.
Suby koło szafy przy ścianie za kolegą:roll:
Było dobrze, trzy pomieszczenia obok regipsowe ściany uginały się ok. 1cm. Sprzęt równiesz tu był napędzany Sharpem sys-7700.

KOSZTY
Wkręt ok. 300Szt. Kleje, papier ścierny, emalia w sprayu czarny mat – ok.40pln
Płyty wiórowe ok 2,9m2 z OBI – równe 64pln
4 gniazda i wtyki spekon, narożniki kocyk, kabel 2,5mm 3m – ok.70pln
GDN 2 szt. - wtedy 252pln
Koszty transpoty płyt z Gorzowa Wlkp do Międzyrzecza oraz przesyłki – 60pln
RAZEM – ok. 486Pln :razz:
PODSUMOWANIE
Za taką kase opłaciło mi się jest niezły sprzęt na imprezy a i w zastosowaniach domowych się sprawdza. Np. Oglądanie filmów, bassu nie brakuje.
Nie mam słuchu absolutnego :razz: , ale jak dla mnie to gra czysto i głośno. Wprawdzie Sharp pod 4ohm
lubi przesterowywać, gdy oddaje ok. 90% mocy. Na imprezy 80% wystarcza wzupełności, jest głośno i jakością też nie grzeszą.
W tym tygodniu GDWT zostaną stłumione o kolejne kilka decybeli ponieważ są troszke za efektywne.
Przepraszam za słąba jakość zdjęć, robione Samem D-800 1,3 mpix
PS.
Przepraszam ale musiałęm to zrobić i się pochwalić. :razz:
Robimy teraz z bratem domek dla TBX 100 którego wygrzewamy juz od poniedziałku 11.02.2007( w przyszłości dołączy drugi do niego)
W sobote 16.02.08r miły Pan przywozi moje dawa Ep-y 2500 po promocyjnej cenie 1750 za dwie szt.
Jak skończym i będzie czas to wrzuce coś na forum z budowy i testów.
A 23.02.08r robimy impreze clubową w naszym lokalnym pubie.
Klimaty electro-housowe.
Będzie się działo..... :grin:
Zapraszam.
Skomentuj