Witam!
Chciałem przedstawić swoja konstrukcje.
Zdecydowałem sie na obudowe br z oczywistych względów.
Skrzynia zrobiona z płyty OSB o grubosci 24 mm.Wymiary skrzyni wysokość 50 cm szerokość 45 cm głębokość 46.5 cm.Objętość obudowy netto 67 litrów strojona na 30 Hz z tunelem bass reflex o średnicy 10 cm i długości 30 cm oczywiście odpowiednio wyprofilowany z dwóch stron.Wytłumiona w całości watą.Obudowa skręcana i klejona wikolem.Obudowa oklejona filcem czarnym
Głośnik to JBL GT4-12
Moc RMS 250 w
Moc Szcztowa 1000 w
Impedacja 4 ohmy
Wzmacniacz to moduł o mocy 150 w robiony na zamówienie w warszawie nie wiem na jakich tranzystorach wiem tylko że jest ich 4 oraz 4 kondensatory o łącznej pojemności 88 tys mikro faradów
W mojej ocenie subwoofer bardzo dobrze gra schodzi nisko i bas jest głęboki.
Zdjęcia są kiepskiej jakości ponieważ zostały zrobione telefonem

Chciałem przedstawić swoja konstrukcje.
Zdecydowałem sie na obudowe br z oczywistych względów.
Skrzynia zrobiona z płyty OSB o grubosci 24 mm.Wymiary skrzyni wysokość 50 cm szerokość 45 cm głębokość 46.5 cm.Objętość obudowy netto 67 litrów strojona na 30 Hz z tunelem bass reflex o średnicy 10 cm i długości 30 cm oczywiście odpowiednio wyprofilowany z dwóch stron.Wytłumiona w całości watą.Obudowa skręcana i klejona wikolem.Obudowa oklejona filcem czarnym
Głośnik to JBL GT4-12
Moc RMS 250 w
Moc Szcztowa 1000 w
Impedacja 4 ohmy
Wzmacniacz to moduł o mocy 150 w robiony na zamówienie w warszawie nie wiem na jakich tranzystorach wiem tylko że jest ich 4 oraz 4 kondensatory o łącznej pojemności 88 tys mikro faradów
W mojej ocenie subwoofer bardzo dobrze gra schodzi nisko i bas jest głęboki.
Zdjęcia są kiepskiej jakości ponieważ zostały zrobione telefonem

Skomentuj