Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Inne] Budżetowy stoliczek audio.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Inne] Budżetowy stoliczek audio.

Cóż tu dużo pisać konstrukcja bardzo prosta i tania z rurki fi45mm i profila zamkniętego 18/30mm. Pół dnia cięcia szlifowania spawania ,malowanie i fornirowanie. Oczywiście wszystko rozłożone w czasie ale ogólnie to 6 godz pracy. Stelarz pomalowany farbom strukturalną która daję lekko chropowatą powierzchnię, półki z mdf-u 10mm pokryte fornirem Wenge na razie nie polakierowane gdyż jutro zaczynam przebudowę kolumn i wszystko razem będzie malowane pistoletem.
    Muszę jeszcze zastosować jakieś duże kolce nie wiem czy nie padnie na piony murarskie są duże i masywne a o takie właśnie mi chodzi.

Kosztorys:
    Rury miałem -0zł
    Profil -12zł
    MDF -9zł
    Zatyczki plast. -3,6zł
    Lakier stru. -18zł
    Elektrody -2,5zł
    Razem jakieś 50zł z kolcami jakię 70 , czy warto no nie wiem oceńcie sami ,ale satysfakcja że coś się zrobiło samemu zawsze jest i to duża.

mi się podoba :) jedyne co bym zmienił to dałbym grubsze półki :) i koszta nie wysokie :mrgreen:

Skomentuj

Mi sie podoba tylko bym dał inne połki np. pod kolor głosnikow i troche grubsze albo cos z litego drewna i na to jakas bejca lub bezbarwny
      Wlasnie takie cos by mi sie przydało bo wzmak stoi na podłodze

Skomentuj

Nie robiłem grubych półek bo chciałem żeby ładnie delikatnie i zgrabnie wyglądał, nie jestem zwolennikiem 60mm frontów czy grubych granitowych cokołów, nawet rurki nie są za tęgie.Będą jeszcze polakierowane ale na jaki kolor to jeszcze nie wiem.

Skomentuj

fornir ladnie sciemnieje pod lakierem bedzie zajebiscie

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
            Nie robiłem grubych półek bo chciałem żeby ładnie delikatnie i zgrabnie wyglądał, nie jestem zwolennikiem 60mm frontów czy grubych granitowych cokołów, nawet rurki nie są za tęgi
            Przy gramofonach i CD, lepiej postawić na czymś solidnym, nie przenoszącym drgań. Koncepcja zastosowania trzech nóg - słuszna i oryginalna, choć osobiście nie użyłbym prostokątnych półek, tylko ściął bym dość mocno tylne narożniki i jeszcze zaokrąglił. Rurki dociążyłbym piaskiem. A tak poza tym moim marudzeniem, stolik wykonany starannie i wygląda bardzo estetycznie.

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT
              Przy gramofonach i CD, lepiej postawić na czymś solidnym, nie przenoszącym drgań
              no racja ale CD nigdy nie będzie na nim stało bo to stoliczek do kącika analogowego na pewno na górze będzie lampa a pod spodem jakiś stary deck,gramofon,albo radio vintage .

Co do półek nawet jak bym chciał teraz zastosować grubsze to niezbyt ładnie by wyglądały bo na początku idei miały być szklane ale wyszło że są drewniane(koszty niższe)

Myśle jeszcze nad budową jakiś kolumn Vintage może kupię jakieś bardzo stare i odresteuruje albo coś na tesli ARZ w sumie sam nie wiem coś w miarę taniego ale przyzwoicie grającego może poradźcie mi coś.

Skomentuj

Czaruję...
              X