Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Inne] Stolik RTV

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Inne] Stolik RTV

INNE] „Stolik RTV”
    Na wstępie:
    -Witam, jestem nowy na forum i od niedawna interesuje się elektroakustyką. Jestem początkujący, dlatego swoją przygodę
    Zacznę od przestawienia wszystkim mojej pierwszej konstrukcji: STOLIKA RTV.
    Pomysł zaczerpnięty http://www.troelsgravesen.dk/CSM_KIT3.htm
    (Promotorem był Errorexe1929)

Wykonanie: W skrócie.
    Stolik jest wykonany z podwójnej płyty wiórowej (Dwie 18mm poskręcane na wkręty)na to cała masa szpachli do drewna(na brzegi i na łepki od wkrętów).
    Całość jest złożona w charakterystyczną literę Z. Cała konstrukcja jest pokryta fornirem zebrano 0087 PS
    Do klejenia forniru zastosowałem kleju MOMENT
    Na to 3 warstwy lakieru Dulux do parkietu (połysk). Całość waży około 50 kg.

Wrażenia:
    -Niezapomniane chwile!! No i ta radość że zrobiło się coś samemu. Nie mogę się doczekać aż zacznę robić kolejny projekt.
    Mianowicie monitorki ale jeszcze nie wiem dokładnie na jakich głośnikach(prawdopodobnie KEPPY).

Koszt:
    Płyty-175 zł
    Fornir-170 zł
    Klej-100 zł (3x)
    Lakier-30 zł
    Wkręty-5 zł
    Kołki drewniane-4 zł
    Rura poręczowa-65 zł
    Szpachlówka-15 zł
    Klej do płyt-30 zł (2x) troszkę zostało.
    Papier ścierny-7,50 zł (4x)
    Pomoc kolegi- bezcenna

-PODSUMOWUJĄC OKOŁO 600 ZŁ

A teraz oceńcie czy był warto!!!!!

:shock: :shock: SZACUN

Super! Strasznie mi się podoba :)

Skomentuj

ładnie ładnie choć drogo głównie za sprawą forniru jak widze : )

brakuje jeszcze fotek z kolcami :>

Skomentuj

Stolik bomba no i ten fornr. Naprawde supper.

Skomentuj

Jaki jest sposób montowania tych rurek ?

Skomentuj

w rurkach po obu stronach jest krążek z tworzywa sztucznego,przykręcony do stolika.potem przy składaniu całej konstrukcji załorzyłem rurkę i :smile: po prostu przyklejone na klej.

Skomentuj

wszystko ładnie pięknie , fajniutki stoliczek ekstra wykonany , tylko mały szczególik :(
              troszeczkę się słoje na fornirze się nie zgrały (troszeczkę bardzo) jak są pionowe ścianki stoliczka na zewnętrznych stronach słoje idą pionowo , natomiast od czoła poziomo , malutki szcególik ale : po pierwsze to moim zdaniem ( możecie się z nim niezgadzać ) delikatnie mówiąc razi.
              Po drugie jeszcze się nie spotkałem aby tak się na deskach słoje układały :(

Rozumiem że to jest uboczny efekt ilości posiadanego forniru.

To tylko taka maleńka uwaga !! Tak poza tym to też się składam do zrobienia jakiegoś-takiego mebelka!!
              Pozdrawiam

Skomentuj

w rurkach po obu stronach jest krążek z tworzywa sztucznego,przykręcony do stolika.potem przy składaniu całej konstrukcji załorzyłem rurkę i po prostu przyklejone na klej.
                Jaki klej trzyma metal z tworzywem sztucznym?

Skomentuj

klej patex uniwersalny.tylko trzeba dac dosyc sporo.przy składaniu wlać do rurki na spód a u góry obsmarować rurkę .

[ Dodano: 2009-07-06, 17:38 ]
                  noi jeszcze musi tak ze 3 dni postać nieruszane. :???:

[ Dodano: 2009-07-06, 17:43 ]
                  ttoip, masz rację że wzur forniru się nie zgadza przez to że jest bardzo duży metraż tego stolika bo ma wymiary ...szer.1m...dł.60cm...a wys.60....JAK BY NIEPATRZEC TO KOLOS :shock:

Skomentuj

Elegancki,fajowo wygląda,razi mnie trochę cena...Pomysł supcio.... :)

Skomentuj

Estetyczny i solidny kawał mebelka. Jedno tylko pytanie. Czy nie przewidujesz do niego jakiś nóżek, wyglądał by trochę lżej i można by pod nim ukryć kable i listwę. Nie mówiąc już o posprzątaniu. :wink:

Skomentuj

Piękny, stylowy stolik :). Gratuluję gustu i pomysłowości!

Btw. na jakich dokładnie KEP'ach będziesz robić monitorki? Pytam, bo sam przymierzam się do zrobienia monitorków/podłogówek na 165KEP.
                        I skąd wytrzasnąłeś takie genialne kolce pod stolik?

Skomentuj

KAPRINT, jak widać na zdjęciu to mam kolce tylko muszę wywiercić w nich otwór pod śrubę i zamatować. choc teraz stolik sti na nużkach zapasowych.10 mm krążkach...

djbuh, Monitorki chcę zrobic na Monakorach sph-165 kep dokładnie te.czytałem że są niezłe!!

A kolce wytoczył mi kolega bo pracuje na tokarkach!!

Skomentuj

plyty strasznie drogie za ta cene bys mial 3 formatki 2x3m wioru 18mm. fornir tez cena przeraza no i klej za moment na stolik 100zl?? to ponad 3 puszki ja na 1 obkleilem monitory i podlogowki. ale stolik ladny tlyko troche duzo jak do sprzetu. wyglada bardziej jak biurko.

Skomentuj

A tak wygląda mój stolik sorry za takie opóźnienie względem skupieno, ale jestem zbyt leniwy i stolik stał kupę czasu nie polakierowany.

Skomentuj

Panowie, bardzo ładne te stoliki RTV! Gratuluję.

Skomentuj

Violet, Dzięki

Skomentuj

Czaruję...
                                  X