Zamieszczone przez TatoTurbo
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Inne] Przewód zasilający dla "audiofila" ;)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ja ostatnio zrobilem podobne 2 kabelki (na zdjeciu tylko jeden) tylko na normalnych wtykach i na przewodzie 3x2.5 przez co jestcienszy i elastyczniejszy a wyszly mnie ok 50-60zl sztuka (nie wierze dla sprostowania w roznice brzmieniowe to jest zrobione tylko i wylacznie dla wzgledow estetycznych - przewody dzwiekowe tez mam zrobione bardzo ladne w oplotach) zaloze osobny temat to sie jutro a moze jeszcze dzis pochwale.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez n_omyzsIzolacja kabla powinna wytrzymac ilestamdziesiąt stopni celsjusza, a biorac pod uwage ze jest to kabel do nietypowych zastosowan to jeszcze wiecej wiec nie bardzoZamieszczone przez ploterzaginanie go w rękach w miejcu ma się zgiąć żeby zagrzać i zmiękczyć izolacje
Skomentuj
-
Panowie, a ja śmiem twierdzić, że ów przewód poprawi brzmienie zestawu (i nie jest to prowokacja). Pomimo, że to tylko "biżuteria", ale jaka piękna. Tak samo, jak odsłuch w komfortowych warunkach (na przykład wygodny szezlong), brak bodźców wzrokowych czy czuciowych (powonienia). Tym zagadnieniem zajmuje się psychoakustyka. Zawsze mówiłem, że jestem "zboczeńcem". Nawet wykonane zwrotnice, czy same ich częsci, zawsze ląduja najpierw obok "rodzinnych sreber". Za co zawsze mam burę w domu.
:wink:
P.s.
Piękne fotografie na początku tematu. :wink: Mogły by znaleźć się w katalogu takich produktów.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Tasiorprzemo-lukas, nie poprawi brzmienia (zmierz to ;] ), lecz to jak bedziemy je odbierac. Mysle ze tak powinienes to ując.
Jednak patrząc z innej strony, to proszę sobie wyobrazić zestaw głośnikowy wykonany poprawnie, na "skanach" jednak w obleśny sposób wykończony. Referencyjny sprzęt ukryty gdzieś w meblościance. Do tego zadymione pomieszczenie lecz o dobrej akustyce, zapach smażonej ryby i światła kolorofonu. The Dark Side Of The Moon "flojdów" zabrzmi raczej nieciekawie. Tasior, zmierz to. ;]
Skomentuj
-
Tasior Z ust mi wyjąłeś. :mrgreen:
Tak więc jeśli kolega uzyskał zamierzony efekt, to należy napisać, że konstrukcja jak najbardziej udana, a każdy grosz wydany na nią - uzasadniony. Jeśli autor się nie obrazi, to tylko zaapeluję do kolegów.
Panowie, jeśli ktoś stosuje "lepsze" materiały na budowę swej konstrukcji, to należy sądzić, że skalkulował to i korzyści są większe niż poniesione koszty. :wink:
Nie sądzicie, że to hipokryzja z rozrzewnieniem opowiadać o tym, jak to dawniej robiono sprzęt a teraz wytykać zbyt wysokie koszty konstrukcji? :lol:
Skomentuj
-
Heh, widzę że jedna z tych droższych wtyczek jest zrobiona z carbonu :mrgreen: Czyli materiału stosowanego m.in.w kolarstwie ze względu na stosunek wagi do sztywności (bardzo lekki materiał). Ciekawe po co takie coś we wtyczce. Trochę to głupota
Ja wszystko rozumiem, też lubie jak coś fajnie wygląda, lubie dopieścić to co robie itd., ale bez przesady. Jak ktoś np. na wtyczki wydaje połowę tego co na wzmacniacz to jest dla mnie po prostu idiotą ( w sensie wzmak za 5 tysi a kable za 2,5)(nie twierdze ze autor tyle wydał odrazu zaznaczam). Nie jesteśmy kobietami aby większą uwagę przywiązywać do wyglądu niż do funkcji. Oczywiście te 200zł jeszcze można wydać, to nie jakis wielki pieniądz, ale jak ktoś kupuje podkładki pod kabel za tysia i kable za dwa to jest dla mnie - bez urazy - skończonym kretynem. Niech lepiej żonie kupi cos ładnego, albo na głodne dzieci da pieniądze :lol: Zaraz ktoś powie że nie moja sprawa co ktoś se kupuje - no jasne, ale po prostu nie lubię snobstwa i tyle) (nie urażając nikogo z forum, mówie o tych bardziej pojechanych (pseudo)audiofilach)
A jeżeli ktoś mówi o marmurze pod kolumną to to akurat może coś dać w przeciwieństwie do kabli zasilającychSztywność podłoza na której stoji kolumna ma znaczenie, połóż sobie ja na kartonach i zobaczymy jak będzie grało
Skomentuj
-
Zamieszczone przez paldo...A jeżeli ktoś mówi o marmurze pod kolumną to to akurat może coś dać ...
Skomentuj
Skomentuj