Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Drewniana doniczka na kwiaty

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Drewniana doniczka na kwiaty

Niedawno siostra poprosiła mnie o zrobienie doniczki na kwiatek. Wszyscy którzy ją widzieli mówią, że ładna więc się pochwalę z wami byście mogli zrobić podobną dla waszych dziewczyn, żon aby nie marudziły, że pożytku z was w domu nie ma żadnego i byście tylko siedzieli w swoich warsztatach całymi dniami i nocami

Niestety nie mam zdjęć z budowy. Doniczka wykonana z drewna jesionowego (akurat takie miałem) dwukrotnie pomalowane Drewnochronem "Teak", deseczki przykręcane od środka do 4 listewek wkrętami do drewna, folią najpierw wyścieliłem boki, folia jest na dole wywinięta na zewnątrz i u góry także wywinięta i przyklejona, a następnie dociśnięta ostatnią warstwą deseczek. Folię połączyłem na zakładkę dodatkowo skleiłem silikonem i łączenie zakleiłem taśmą. Dno skręciłem i ofoliowałem osobno, następnie przykręciłem do ścianek. Pomiędzy ściankami, a dnem jest 0,5 cm luzu także gdy deszcz przeleje ziemię nadmiar wody będzie miał ujście.

Wymiary jakie pamiętam to: szerokość 37cm, wysokość ok 32, grubość deseczek 2,5 cm.

Koszt: 0zł, wszystkie materiały miałem w domu:)

Donica ładna aczkolwiek nie ma nic wspólnego z audio.Ja muszę wymyślić jakieś półki na płyty i mebel pod coś do odsłuchu i nie mam pomysłu.
    Last edited by zbyszek; 09.05.2013, 21:24.

Skomentuj

Tak nisko schodzi, ze az ziemie z kubla wysypuje :P

Skomentuj

sorrry pogromco (przed edycją postu zapytałem jak nisko schodzi bass

Skomentuj

Tyle boczków do wzmaków bym miał z tego...

Skomentuj

Czaruję...
          X