Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regał na winyle w stylu "LOFT"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Regał na winyle w stylu "LOFT"

Aktualnie remontuje dom w którym to mam zamiar zamieszkać w okolocach wilkanocy. W wolnych chwilach robie we własnym zakresie "meble" które bedą pasowac do klimatu tego domu.
    Styl "Loft" czyli przemysłowy.

Materiały to:
    Drewno z podkładów kolejowych wyciagnięte z szopki od dziadka ( dechy mają ok 90 lat)
    - Troche stali

Wymiary:

2000/1000/350mm

Foto:
    Produkcja:

Miejsce docelowe:
    Last edited by lklukasz; 17.01.2014, 12:48.

UWAGI MODERATORA
    zdjęcia proszę wrzucić na nasz serwer
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez Łęgoś Zobacz posta
        Drewno z podkładów kolejowych wyciagnięte z szopki od dziadka ( dechy mają ok 90 lat)
        A nie śmierdzą starym olejem?

Skomentuj

Podkłady kolejowe były impregnowane olejem kreozotowym a on jest rakotwórczy i bałbym się takie podkłady wstawić do domu, nawet jak mają 90 lat. Środek ten obecnie jest dopuszczony tylko do użytku profesjonalnego i tylko na wolnym powietrzu, nie można go używać nawet do impregnacji drewna w ogródkach przydomowych itp.

Skomentuj

śmierdziały ale po szlifowaniu przestały Poki co jeszcze dom nie jest szczelny na 100% więc jak zaczna mi śmierdzieć to przemyśle sprawe z wymianą desek. A co do rakotwórczości to chyba n tak odrazu raka nie załapie

Skomentuj

śmierdziały ale po szlifowaniu przestały Poki co jeszcze dom nie jest szczelny na 100% więc jak zaczna mi śmierdzieć to przemyśle sprawe z wymianą desek. A co do rakotwórczości to chyba n tak odrazu raka nie załapie
              Od razu nie ....

Skomentuj

Od razu nie, ale za parę lat może Cię dorwać :(
                Znam też przypadek zatrucia produktami spożywczymi leżącymi obok drewna nasączonego tym olejem :(

Skomentuj

Te deski tam to chyba nie jest najlepszy pomysł :/
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W wolnych chwilach robie we własnym zakresie "meble" które bedą pasowac do klimatu tego domu.
                    Styl "Loft" czyli przemysłowy.
                    Całe dom będzie w tym stylu czy tylko meble?
                    Jakoś sobie nie mogę tego wyobrazić...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Całe dom będzie w tym stylu czy tylko meble?
                      Jakoś sobie nie mogę tego wyobrazić...
                      Moze nie cały ale większość przedmiotów które sie tam znajdą będzie utrzymana własnie w tym stylu.
                      Styl "fabryczny" jest mi najbliższy ze względów chociażby estetycznych , nie lubie sztampowych mebelków na jedno kopyto czy typowych pieknych rozwiązań A co do desek to zdaje się ze będe zmuszony je wymienić a te z podkładów trafią gdzie indziej

Skomentuj

Czaruję...
                      X