Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mój JIG dla ARTA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Oj oj :-) To jeszcze nie jest to.
    Znalazłem te pole. W prawdzie nie wiem jeszcze jak zrobić, żeby obliczał opóźnienie automatycznie, ale grunt, że da się je wpisać.

Wpisz tutaj 5 na początek. Podłącz głośnik wysokotonowy i zrób pomiar. Koryguj wartość opóźnienia tak długo, aż faza będzie płaska do 20kHz. Potem pozostaw tę wartość nie zmienioną, nie ruszaj mikrofonu i ponownie przystąp do pomiarów obu głośników z osobna.
    Last edited by Granat; 07.03.2023, 09:37.

Skomentuj

Linie początkową i końcową zaznacza się na wykresie używając lewego i prawo guzika myszki.
      Wtedy można zaznaczyć fragment przed pierwszym odbiciem. Dobra więc wiem co poprawić w pomiarach.

Skomentuj

Ta Arta jest w ogóle jakaś dziwna. Strasznie dużo trzeba klikać żeby cokolwiek zmierzyć. Tym różni się płatne oprogramowanie od darmowego.
        Jeśli będziesz mierzył w opcji pomiaru odpowiedzi impulsowej to pamiętaj, żeby marker początkowy ustawić zawsze tak samo (co do jednej próbki). Bo jeśli ustawisz inaczej to nie wyjdzie Ci pomiar wzajemnej relacji faz miedzy głośnikami i wszystko na nic.

Skomentuj

Czaruję...
        X