Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subbas na B&C 18TBX100

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subbas na B&C 18TBX100

Witam.

Chciałbym Wam pokazać wytwór mój i mojego brata. Gra już od ok. 2 miesięcy, zaliczył 6-7 imprez i jak narazie sprawdza sie wyśmienicie. Przetwornik tak jak w temacie, skrzynia 200 litrów strojona na ok. 40-45 hz, jest nieco wiekszy od mojej pralki Amica . Oto fotki:

W rzeczywistości kocyk jest ciemniejszy, na zdjęciach wyszedł popielaty a jest prawie czarny. Czekam na opinie i sugestie.

Pozdrawiam :)

niewiele widac, niewiele o brzmieniu, nieznam glosika - coz tu wiecej mozna napisac?

Skomentuj

Już nadrabiam.

Głośnik:
      http://noiseart.pl/index.php?product...ct&prod_id=101

Brzmienie-w pełni zawodowe (jak to sie mawia w kręgach PA), potężny kick jak i odpowiednia dawka mięcha, idelne do nagłaśniania na żywo kapeli itp. Stawianie go w pomieszczeniu rzędu 20 m^2 mija sie z celem, jeden łomot i walenie, za to jak da mu sie te 100 m^2 gra mięsiście ale z potężnym wykopem.

Widać w prawdzie nie dużo, jednak to co powinno jest widoczne, bo co tu wiecej pokazywać w subie estradowym.

Skomentuj

zdeczka bydlak..... mi sie bardzo podoba!

gdzie kupiłes krate na front?

Skomentuj

Krata była zakupiona w castoramie, arkusz 1m x 1m, malowana czarnym matowym lakierem.

Skomentuj

wygląda nieźle... skrzynię sam projektowałeś??
            opłacało się wogóle (tzn, czy w porównywalnej cenie można kupić coś firmowego)?
            nie wiem na jakich imprezach grasz, ale z doświadczenia wiem, że klienci wymagają minimum JBL, bo inaczej marudzą (niestety niektórzy "słuchają oczami"), a tu taka bezfirmówka...

Skomentuj

No projekt jest mój.

Co do firmowości...głośniki tej marki lądują w paczkach za kilka(naście) tysięcy złotych, a ten akurat model jest najlepszym ferrytowcem tej marki (basowym), więc o opłacalność raczej nie musiałem sie martwić.

Co do imprez to nagłaśniam "sam siebie", krótko mówiąc jestem "DJ", chodź czasem zdarza sie nagłośnić jakiś mały koncercik np. dla znajomych w pubach itp. I myśle że ludzie są zadowoleni gdyż w zeszły weekend impreza na plaży trwała do 6-stej rano a skończyłem tylko dlatego że zasypiałem przed mixer-em, a ludzie dalej chcieli sie bawić.

Dzięki w ogóle za komentaż bo nie zawiele ich tutaj

Skomentuj

No no no Shiver pokazałeś klase!! :mrgreen: Konstrukcja bydle, szkoda ze nie slyszalem ale o produkcji wiedziałem :mrgreen: Wiec super!!

P.S. Ludzie on sie zna na PRO audio wiec wypowiedzi typu ze cos jest zle nie wchodzą w gre, projekty sa super dopracowane!! :razz: :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez maneater89_1989
                  P.S. Ludzie on sie zna na PRO audio wiec wypowiedzi typu ze cos jest zle nie wchodzą w gre, projekty sa super dopracowane!! :razz: :wink:
                  Dobra daruj sobie tą wazelinę...
                  Krytykować można każdego, bo nikt nie jest nieomylny i wszechwiedzący.

Skomentuj

Shiver, imho to ze ludzie byli do 6rano nie jest argumentem wkoncu po ktorejs godzinie nie liczy sie dzwiek tylko ilosc drinkow :) ale poprosil bym o cos wiecej o sprzecie bo opis jest nieco hmmm skromy :P

Skomentuj

ja bym chcial zobaczyc te bydle z daleka.

Shiver,zrob jakies fajne zdjecie zeby mozna bylo zobaczyc ta "krowe" :mrgreen:

Skomentuj

najlepiej z obiektem który mógłby robić za jakiś wielkościowy punkt odniesienia :)

Skomentuj

Dobry dobór przetwornika Co prawda jedynym mankamentem jest to że wymaga wielkich obudów przez co jest niemobilny. I ważyć też musi swoje, a o 6 rano dźwigać go, to życzę powodzenia. Dobrze widze ze jest z płyty OSB? o Boże :neutral: Z OSB to można w domu robić, a nie na estade. Minus :P
                          Plus za metalowe narożniki. Mogłbyś nieco przybliżyć proces oklejania takiej krowy? zwłaszcza na łączeniach. I jaka cena takiej kraty? Przyznam się ze szukałem wszedzie tylko nie w castoramie xD

Nadal napędzasz go Behringerem EP2500? Zmień go czem prędzej, a zobaczysz co subik potrafi

Porównanie macie do szklanki z nutelli w której są długopisy, zobaczcie sobie na nią i na kopułkę przeciwpyłową.

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
                            Dobrze widze ze jest z płyty OSB? o Boże Z OSB to można w domu robić, a nie na estade. Minus
                            a przypadkiem wlasnie nie odwrotnie?dlaczego OSB do domu? nic za tym nie przemawia. a na estradzie to przynajmniej wytrzymalosc mechaniczna jest wieksza
                            Zamieszczone przez wasik1989
                            Plus za metalowe narożniki
                            no to to jest raczej standard

Skomentuj

wasik1989, takie blachy przynajmniej w gdanskiej catoramie masz po okolo 100 zl za m2 ale tylko na zamowienie (rozne ksztalty dziurek :P) sorka za ot

Skomentuj

Nie na temat...
                                XYS, a maja takie hexy jak w SS?:> bo u mnie w "zelaznym" niemaja pojecia skad takie zamowic :|

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  a przypadkiem wlasnie nie odwrotnie?dlaczego OSB do domu? nic za tym nie przemawia. a na estradzie to przynajmniej wytrzymalosc mechaniczna jest wieksza
                                  pisząc w domu, myslałem o sciankach czy podłogach a nie obudowach. OSB kompletnie nie nadaje się na obudowy, pod wpływem wilgoci (a zdarza się grać na zewnątrz zapewne) OSB się rozkleja. I to ma być stabilność? co z tego że jest tańsze i troszkę lżejsze skoro i tak rozleci się jak spadnie przez przypadek z dostawczaka?

Co do narożników, to pierwsza przedstawiona konstrukcja w której są metalowe

XYS, dzięki za info. Tylko drogo troche, sprawdzę jak to u mnie wygląda.

Skomentuj

No z tym rozklejaniem to ja nie wiem. Kilkakrotnie z suba ciekła już woda (dosłownie ciekła), zalewany był różnorakimi płynami i nie ma żadnych śladów aby coś sie rozkleiło czy spuchło. Wprawdzie są różne typy osb, więc może o innych mówimy. Bo gdyby choćby i wiórówka była lepsza to napewno ją bym wykorzystał jednak jak ona reaguje na wilgoć-raczej wiadomo.

Oczywiście krytyka mile widziana, konstrukcja nie jest idealna więc...

Zamieszczone przez XYS
                                    imho to ze ludzie byli do 6rano nie jest argumentem wkoncu po ktorejs godzinie nie liczy sie dzwiek tylko ilosc drinkow
                                    Coś w tym jest, na dobrą sprawe po 4-tej puszczaliśmy już naprawde "nieprzystępną" muzyke, aby tylko ludzi z parkietu pogonić...jak sie jednak okazało, po tych drinkach to im mocniej łupie tym dla ludzi lepiej :roll:
                                    Coś więcej o sprzęcie...kurde no nie wiem co jeszcze wiecej napisać o subie estradowym, pędzony jest jak już wcześniej wspomniał Wasik1989 berym ep2500, i to jest słabe ogniwo tego zestawu, gdyż napewno nie wykorzystuje go w pełni.

Co do innych fotek-zobacze co da sie zrobić :)

Skomentuj

Ja nie używam metalowych narożników, szczególnie gdy sprzęt wożę 'cywilnym' samochodem.

Skomentuj

Z plyty OSB buduje sie np domy kanadyjski.
                                        Robi sie rozne zabudowy np rur w lazience i klei sie do nich plytki.
                                        Sam mam tak zrobiona podloge w przedpokoju i wedlug mnie to jest najlepsza plyta jaka mozna wystawic na dzialanie warunkow atmosferycznych (deszczu) i nic jej nie bedzie. Sa to kawalki drewna grubo zalane jakims lakierem czy czyms podobnym. Wedlug mnie bardzo dobry wybor. Co do glosnika sie nie wypowiadam bo nie znam.
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X