Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ Estrada] Subbas STX GDN-46-1200-8-AE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[ Estrada] Subbas STX GDN-46-1200-8-AE

Witam wszystkich :)

Nie bede sie rozpisywal bo nie ma o czym. Do rzeczy:

Obudowa: plyta wiorowa 18mm,klejona,skrecana,wzmacniana od srodka,front 36mm,140L strojona na 40Hz ,wykonczona standardowym dywanikiem z Castoramy. Przetwornik przykrecany na sruby 6mm (przy tym glosniku nie widze innego rozwiazania).
    Nie bedzie raczek ani kraty gdyz wykonczonego suba sprzedaje koledze ktory poprostu tego nie chce (wiem wiem,ale jak nie chce to na sile nie bede go zmuszal).

Foty:

Jak to gra? czyt. nizej.

Cała prawda
    Glosnik zostal kupiony na probe,niestety nie spelnil oczekiwan,mial grac na koncertach lecz on bardziej nadaje sie na dyskoteki (drum & base,hip-hop) niz na koncerty. Jest za wolny,ma "power'a" ale jakos ciezko go wykorzystać. Glosnika nie testowalem w innej obudowie niz BR ale odrazu slychac ze zwyklym BR to on sie nie zadowoli,dla niego to BP albo jakas hybryda z racji tego ze ma naprawde dobre zejscie,i to jest chyba jedyna zaleta tego glosnika.

Na poczatku glosnik gral w budzie testowej BR 130L strojonej na 45Hz,podpiety pod Dapy 900,1600,2000,jak i ADS (nie pamietam modelu). Dzwiek byl lekko podbity przy 80Hz i to bylo slychac,nie pasowalo mi tez strojenie. Tak jak pisalem wyżej,bylo widac ze glosnik ma moc,i to duza,ale tak jakos gral od niechcenia. Teraz zmienilem litraz na 140L wysuwajac bardziej do przodu front i zmienilem strojenie na 40Hz,dzieki temu charakterystyka jest bardziej liniowa i nie ma tego podbicia ktore bylo wczesniej,jednoczesnie zejscie jest potezniejsze. Niewiem jak glosnik sprawuje sie na dluzszy czas bo nie zostal na tyle wytestowany zeby zaszly w nim jakies zmiany.

Rasumujac:
    Glosnik gdyby kosztowal 50-100zl taniej to bylby naprawde godny uwagi z racji swojego zejscia,jednak trzeba by bylo zastosowac obudowe BP lub hybryde.
    Last edited by marian; 30.09.2020, 20:46.

nia czaję jak i czy w ogóle i komu chcesz sprzedać ten głośnik...
    Ty płaciłeś za niego czy jestes stolarzem poprostu ?

Pasywka widze, filtra żadnego też nie ma ?

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
      nia czaję jak i czy w ogóle i komu chcesz sprzedać ten głośnik...
      Ty płaciłeś za niego czy jestes stolarzem poprostu ?

Pasywka widze, filtra żadnego też nie ma ?
      Ja go kupilem na probe,nie sprawdzil sie wiec go przedaje. Kolega juz jest uswiadomiony co do niego bedzie potrzebne... filtra nie ma bo bedzie aktywny.

Skomentuj

Fajnie ale jednak może namów kumpla na krate...raz że bezpieczeństwo, dwa że znacznie lepiej będzie to wyglądało. I dlaczego tak mało śrub trzyma głośnik? Poza tym bardzo ładnie położony kocyk.

El_liero, normą jest sterowanie subbasu przez zewnętrzny crossover lub procesor dźwięku, toteż będzie aktywny jak marian napisał.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
          Fajnie ale jednak może namów kumpla na krate
          Niewiem czy starczy mi na to sil,moj kumpel jest nie ugiety...i tak go juz naklonilem na ten szary kocyk,on chcial miec czerwony. Malo srub trzyma glosnik bo nie chcialo mi sie wiecej przykrecac do zdjecia :mrgreen:

Skomentuj

a powiedz co się dzieje w pokoju jak puścisz głośniczkowi 400W 8hom RMS ? :grin:

Skomentuj

Ja podawałem w pokoju ponad 1kW...poza bujającym się żyrandolem nie zauważyłem żadnych interesujących zjawisk :P

Zamieszczone przez marian
              i tak go juz naklonilem na ten szary kocyk,on chcial miec czerwony
              Co on chce tego suba do nocnego klubu wstawić :lol:

Skomentuj

Hmmm,nie wiem w ktorym momencie daje na niego te 400W,ale powiem tak:
                Mam teraz podpietego go pod dapa 2000,czyli pod 850W/8ohm i do polowy potencjometra nie dochodze :lol: nie musze chyba pisac dlaczego,testowanie go w pokoju 12mk to zabujstwo...dla pokoju :lol: teraz po zmianie litrazu i strojenia zejscie jest jeszcze bardziej potezne,drzwi z futryn chca wyleciec,i w pokoju i drzwi wejsciowe od mieszkania :mrgreen: szyby na klatce schodowej sie trzesa :twisted:

Skomentuj

Nie na temat...
                  o kurcze pieczone, pożyczam go od ciebie
                  babka mnie denerwuje :twisted:

Skomentuj

Głośnik jak głośnik, ale konstrukcja i wykonanie bardzo mi się podoba :) Niedługo 18tka, przydałoby mi się coś co wsparłoby bas na poziomie "drum&bass" czy jak to Ty tam nazwałeś. :P

Skomentuj

Czaruję...
                    X