Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Estrada] Subbasy na eminence kappa pro LF 2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Estrada] Subbasy na eminence kappa pro LF 2

ZAŁOŻENIA:

Suby na zlecenie JMZ,takie same jak złożył Bocian z paroma modyfikacjami (kółka,obrócenie rączek o 180*).

GŁOŚNIKI:

eminence kappa pro LF 2

OBUDOWA:

Sklejka 15mm,obudowa 220-230L,strojenie 45Hz,szpachlowana szpachlem uniwersalnym dwuskładnikowym,szlifowana bla bla bla... Farba nitromal niebieska nakładana warstwowo dwoma różnymi pistoletami (robota Bociana),jeden zwykły drugi do baranka by uzyskać strukturę. Paczka uzbrojona w gniazda speakon Neutrik,płozy,kółka,metalowe rączki,kratę z bydgoskiego Centrostalu i bulprenik.

Więcej fot w temacie: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=18409&start=0

WRAŻENIA ODSŁUCHOWE:

Jeden komplet subów gra już od roku na QSA i sprawuje się świetnie. Do tych subów został kupiony na próbę T.amp 2400

Muszę powiedzieć że na próbie w naszej Estradzie nie usłyszałem różnicy między tymi wzmacniaczami,trzeba by zrobić test w plenerze. Jeśli chodzi o jakość basu który się wydobywa z tych paczek to określę go jako miekki kopniak,bo tak właśnie grają,co bardzo mi się podoba :)

KOSZTORYS:

(podam później)

FOTY:

Niestety jak zwykle nie było czasu aby robić zdjęcia dobrym aparatem a mój aparat (Sony W55) robi zdjęcia typowo poglądowe,no i takie też wklejam.

Dzień po złożeniu ich do kupy suby zagrały koncert Quidam i Acute Mind a dziś z racji 1 maja grają na imprezie plenerowej. Pojechałem tam aby zrobić zdjęcia moim super aparatem:

Więcej zdjęć będzie już nie długo,za tydzień jest koncert więc poproszę naszego fotografa aby coś pstryknął :wink:

Bardzo fajne, czekam na kosztorys :)
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Świetne paczki, jestem ciekaw ile waży taki potworek.
      Mój jeden ma coś około 70kg i tachać go gdziekolwiek to prawdziwa udręka.
      T.amp zakupiony w Thommanie ?

Skomentuj

No te 70kg to będzie na pewno. Tak,w Thomanie.

Skomentuj

Witam ponownie.
          Mógł bym prosić o jeszcze jakieś fotki tych Subbasów ?

Skomentuj

Niestety nie ma nowych zdjęć ale w piątek jest koncert więc może...

Skomentuj

cwaniacko kółeczka dorobiło się :P
              fajny sprzęt
              akurat do kompa do pokoju

Skomentuj

Ale niebieskie?czerwonego nie bylo?powaznie to nie widzialem jeszcze nigdy w tym kolorze paczek. Budowa swietna,gary to wiadomo dobra opcja ....ale kolor tu nie pasuje.

Skomentuj

A turbosound-y widziałeś?

http://www.cmingep.com/soundandlight...%20TXD-12M.jpg

http://www.avteam.ie/products/txd218.jpg

http://www.avteam.ie/products/txd151.jpg

http://titantourproductions.com/tcs.jpg

Teraz już wiesz że są :razz:

Skomentuj

To jakas pomylka taki kolor. Do niczego nie pasuje,w oczy daje....nie no powaga jakby zapytal 10osob ktore znaja sie na temacie z zapytaniem czy to (kolor niebieski)pasuje do kolumn to 8powie ze nie! Struktura moze byc szara,grafitowa ok czarna ale wg.mnie nie niebieska-blekitna czy cos.

Skomentuj

DDN, mi się podoba A za innych to się nie wypowiadaj i najpierw się ich spytaj, bo mozesz sie zdziwic i to ostro...

Skomentuj

Ja tam niczego nie neguje,nie wypowiadam sie za innych ale niestety kolor jest niezbyt pasujacy,przyzwyczailem sie do wszechobecnej czerni w PA wiec takie juz moje zdanie zostanie,ale najwazniejsze w tym jest chyba to ze gra i spisuje sie swietnie.

Skomentuj

No tak a co wyrywam komus jezyk by poparl mnie i moje zdanie?tak to wyglada bo jestem jakby statystykiem lubie takie rzeczy jak jakies rankingi,statystyki sondaze itp. Dobra mniejsza w to. Dyskusja zamknieta!

Skomentuj

DDN, ok,niech tak będzie,może Ci się nie podobać,każdy ma swoje gusta.

Ale teraz powiedz dlaczego kolumny PA są przeważnie czarne? bo przecież mogły by być żółte :smile: więc dlaczego są czarne? myślę że wiesz,jednak chciałbym usłyszeć to od ciebie :wink:

Ja już napisałem dlaczego są niebieskie,właściciel chciał takie więc są :)

Skomentuj

Tak dokladnie niewiem,chyba z wyboru,bo taki najlepiej pasuje bo nie widac brudu,kurzu tluszczu,wiekszosc wzmacniaczy tez jest w tym kolorze i to chyba jedynie ze ten kolor jest neutralny pasuje do wszystkiego. Sory na barwach sie nie znam ....mi tam podoba sie zielony ale sprzet to tylko czern,albo srebro i tu taka mysl mi przyswitala-to jednak mam podobny gust do wiekszosci ludzi. A co do tego niebieskiego to wystarczy przemalowac,ale i tak ladne tera sa tylko jak wspomnialem wczesniej mi nie pasuja,ale jak bym takie mial to ( darowanemu koniu w zeby nie zagladam)

Skomentuj

Czarny,dlatego że czarny nie przykuwa uwagi :wink: tak samo jak techniczni,przeważnie ubrani są na czarno żeby ich nie było widać.

Skomentuj

No tak tez mniej wiecej myslalem. Dobra w niebieskim juz wiecej jakby ale tak czy owak jest to swietne wykonanie wiec tyle tu naszej dyskusji.

Skomentuj

Na realizacjach z udziałem tv takich niebieskich subów nie pozwolili by w ogóle postawić tak apropo tego koloru :)

Skomentuj

Wykonanie profeska...kolor? do bani.... :) czarny strukturalny jest pro :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                                        Na realizacjach z udziałem tv takich niebieskich subów nie pozwolili by w ogóle postawić tak apropo tego koloru :)
                                        Jest kolega pewien ?

Proszę bardzo
                                        http://www.youtube.com/watch?v=Jm-AY...eature=related

45sekunda na prawo od perkusji.

Skomentuj

Czaruję...