Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nadstawki estradowe- STX GDS-30-200-8-SE + GDWT 18-200-8-SE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez micho1995 Zobacz posta
    Nawet powiedzialbym ze nie grają gorzej jakością od domowych kolumn typu Altus 140
    Tak samo walą po uszach Jak dobrze nie wyfiltrujesz góry GDS-a i nałoży się to na pasmo krzykliwego GDWT to jest dopiero krew z uszu Altusy ze swoim jazgotem to się kryją...

Skomentuj

na tej zwrotce napewno
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        na tej zwrotce napewno
        na ilu odciąć GDS'a? oczywiście odetnę go 12dB/oktawę bo na gdwt dam tylko konda 2.2uF.

Skomentuj

Marian oczywiscie ma najwiecej do powiedzenia. Jak wrzod na dupie jestes,zacielo ci sie cos ze tak sie doczepiles do mnie? Mowilem autorowi jaka ma zrobic zwrotnice,potem gadalismy o tym o tamtym i wkoncu zrobil po swojemu. Ja nawet chcialem odfiltrowac pik w tych gdsach i dac 12db na gore z tlumikiem ale nie bo to za duzo roboty,a bedzie ciszej gralo,i nie wspominalem o rdzeniowych cewkach mowilem wartosc w przyblizeniu i to ze ma byc z grubego drutu + 1mm

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez DDN Zobacz posta
            Marian oczywiscie ma najwiecej do powiedzenia. Jak wrzod na dupie jestes,zacielo ci sie cos ze tak sie doczepiles do mnie?
            Nie wiem,może mylę cię z gościem który jest zielony a ma wiele do powiedzenia... a może nie? udowodnij to to może przestanę Cię "denerwować" ?

Prawda jest taka że "zaprojektowałeś" (w ogóle o czym Ja piszę) "zwrotnicę" kalkulatorem,bo niby czym innym? I żebyś nie myślał że Ja się wywyższam (tu uprzedzam fakty),sam wykonałem (złożyłem) zwrotnicę z kalkulatora,tylko że tą zwrotnicę podał mi właściciel paczki (odsłuchów scenicznych ku ścisłości). Od ładnych paru lat ani sobie ani nikomu innemu nie złożyłem ani nie polecałem zwrotnicy na "chybił trafił",a za taką właśnie można uznać twoją. Więc o czym chcesz tu dyskutować? Jeśli Ja bym polecał komuś zwrotnicę tego typu a na forum wszyscy by ją wytykali to przyznał bym im rację że jest do kitu... ale Ty widzę że wolisz się oburzać,OK,Twój wybór... Tylko wykasuj ten podpis pod postem bo kiedyś zgłoszę się do Ciebie na "tuning" z TL na 8935 a Ty nie będziesz wiedział co z tym zrobić...

PS. do moderatora: prosił bym aby ten post został oznaczony jako off top gdyż Ja tej opcji nie widzę (jestem ślepy?) a nie chciał bym zaśmiecać tematu głupimi niepotrzebnymi wywodami. Dziękuję.
            Last edited by lklukasz; 01.02.2011, 09:59.

Skomentuj

Zwrotnice z kalkulatora wg mnie nie sa zlym rozwiazaniem w kazdym przypadku, glownie ze wzgledow ekonomicznych. Oczywiscie jest to ostatecznosc, jednak jak sie ma odpowiednie oprogramowanie oraz troche "wiedzy" chociaz lepiej uzyc tutaj slowa praktyki , mozna zrobic w miare poprawnie akustycznie zwrotnice ( poza pasmem przejsciowym, bo nie mamy informacji o przebiegu fazowym ) oraz elektrycznie.

Skomentuj

A kto ci marian powiedzial ze to z kalkulatora?owszem czasem zerkne na to,policze wg.wzoru lub sprawdze na nomogramie jak by to mi nie dawalo spokoju to poszukam gdzies juz gotowego schematu i ewentualnie go zmodyfikuje....to troche zawile i dziwne co robie ale w wiekszosci przypadkow na sluch tak tak teraz sie smiej,nie naprawiam nie robie soundsystemow za pare kzl a jedynie podstawowe z nizszej parti wiec mi tu nie proponuj czegos czego sam nie ogarniasz bo ja nawet bym sie za to nie bral by nie zepsuc. Akurat w przypadku tych budzetowych stx sprawa jest prosta i nieznaczne zmiany wartosci elementow uzytych w zwrotnicach moga poprawic,lub pogorszyc ale raczej to pierwsze.

Skomentuj

Juz bylo kilka razy napisane, ze ta zwrotnica sie nie nadaje.
                  Mysle, ze nie trzeba tego juz powtarzac.
                  Wiec koniec klotni.
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                  X