Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subbasy 1x15" dla JMZ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[subwoofer] Subbasy 1x15" dla JMZ

Witam wszystkich :)

Przedstawiam subbasy 1x15" na zamówienie dla JMZ. Głośniki to SW.STX.15.4.1200.8.F.S.MC,obudowy 100L/40Hz,sklejka 15mm polakierowana nitromalem.

Jak na razie głośniki się wygrzewają na koncertach,mogę jedynie powiedzieć że przy pierwszym odpaleniu na końcówce mocy QSA brzmi to całkiem nieźle,sub schodzi nisko i kopa mu nie brakuje.
    Załączone pliki

Super to wyszło, te szyny to pod nadstawki, czy pod transport 2szt? A co jako nadstawki gra? bo 15' na basie mi się mało widzi :P

Skomentuj

Te subbasy miały służyć do mniejszych imprez,żeby nie zabierać subów 2x15". Pomysł jest taki aby przystosować odsłuchy które zrobił Bocian na GDN-30-400 + D500 (a może już tam siedzi D-800),podobne do moich poprzednich,tych niebieskich,wystarczy tylko zamocować flansze. Na koncertach wygrzewają się z całym zestawem jako dopałka. Te płozy to po prostu nóżki.

Skomentuj

Jak już pisałem-ładne basidła, wykonanie Pro. Brakuje tylko jakiegoś frezu typu "Marian Sound" i można rozpoczynać produkcje

Skomentuj

Chłopie masz talent :) Opatentuj jakieś projekty i zacznij sprzedaż hurtową :)

Skomentuj

Dla mnie bomba ! jaki koszt ostateczny dla 1szt ? Czy można "kupić" projekt i opis konstrukcyjny takiego cacka ? :-) Potrzebowałbym także samodzielne 2/3 drożne satelitki do nagłaśniania mniejszych zamkniętych eventów - najlepiej jak najmniejsze - moc powiedzmy 250/300W / 10"-12'' / - czy dysponujesz takim projektem / sprawdzoną konstrukcją ? Z góry dziękuję

Skomentuj

Zamieszczone przez vandziam Zobacz posta
              jaki koszt ostateczny dla 1szt ?
              Oj tu będzie problem ponieważ ja za materiał nie płaciłem, JMZ miał wszystko podliczyć, lecz moim zdaniem jest to nie możliwe gdy robi się prototypowy projekt. Mogę jedynie powiedzieć że mniej więcej jak oryginał PA-1000, które też źle nie wyglądają, lecz moje są ze sklejki, mają kilka udogodnień więcej + są pod wymiar.

---------- Post dodany o 21:29 ---------- Poprzedni post o 21:27 ----------

Czy można "kupić" projekt i opis konstrukcyjny takiego cacka ?
              Niestety nie.

Potrzebowałbym także samodzielne 2/3 drożne satelitki do nagłaśniania mniejszych zamkniętych eventów - najlepiej jak najmniejsze - moc powiedzmy 250/300W / 10"-12'' / - czy dysponujesz takim projektem / sprawdzoną konstrukcją ?
              Napisz do Granata z elektrody: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2545570.html

Skomentuj

Zamieszczone przez mollto Zobacz posta
                Cześć, zbudowałem suba na dwóch takich głośnikach czyli teoretycznie 1.7 kw 4r, i jakiś głuchy dj, pompował w nie 2 kw w klipie w małym klubie, no i niestety są lekko przypalone, charczą przy małej mocy.
                Po ostatnich akcjach z głośnikami STX stwierdzam, że nie koniecznie musi to być przepalenie.
                Rozkręć suby i sprawdź czy zawieszenie nie odkleiło się od kosza.
                Załączone pliki

Skomentuj

meczylem ich dlugo o te kleje
                  dlugo i wydawalo mi sie ze bezskutecznie... az tu niespodzianka - nie moge glosnika rozkleic!
                  wyslij po urlopie na reklamacje to skleja to nowymi klejami. tym razem juz nie pusci

Skomentuj

Czaruję...
                  X