Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tuba na stx30-200-4ae + WST300TP Wojtaq

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tuba na stx30-200-4ae + WST300TP Wojtaq

Tuba powstała dzięki takero za co mu moge podziekowac bo to on mnie namowil
    Głośnik:
    głośnik to oczywiscie stx30-200-4ae ktory fajnie wyglada a jeszcze lepiej gra :wink:
    Obudowa:
    obudowa jest wg.projektu djbolo za co jemu tez dziekuje ze jest dobrym czlowiekiem i pozwolil ją klonować :wink:
    płyty w środku tuby są grubosci 18mm a zewnątrz 20mm , oczywiście wiórówka
    wszystko bylo skrecane i sklejane wikolem
    obudowe skladalem sam i trwalo to kilka dni
    Wrażenia:
    tuba jest napędzana wzmacniaczem z Matronixa model WST300TP
    po podlaczeniu najpierw czegos mi brakowalo ale teraz za kazdym razem jest jeszcze lepiej :wink: kolega uciekl podczas testu bo powiedzial ze juz go glowa boli a kolezanka skakała na stołku :lol:
    przy cichym słuchaniu to nikt nie wie co tuba moze pokazac ale po podkreceniu to robi naprawe ładne wrażenie :wink:
    musze przyznać ze jest to bardzo dobra konstrukcja tylko nie polecam składać jej samemu bo a płytami ciętymi pod kątem niekiedy jest problem ponieważ przydałąby sie druga osoba której ja nie miałem..
    Koszty:
    głośnik - kupilem go na stronce 139zl + przesylka
    wzmacniacz - tez na stronce 320 + 20zl paliwo na dojazd
    wkręty - miałem
    wikol - miałem
    płyta - miałem
    rączki + terminal - 30zł
    Na zakończenie moge powiedziec ze za te pięniądze to naprawde warto bo tuba potrafi zrobić ładny masażyk....
    i jeszcze foteczki

wiecej fot by sie przydalo:P no i jakies wykonczenie moze?:>
    ogolnie fajna zabaweczka;]

Skomentuj

A gdzie wykonczenie?

Skomentuj

Jeśli to stoi w tym pokoju, który wydaje się niezbyt wielki to gratuluje poczucia homoru. Jakoś nie widze sensu montawania takiego subwoofera w takim pokoju. Chyba że to ma być jakiś sprzęt estradowy, wstawiony do pokoju na potrzeby testów. Ciekawa konstrukcja, organalnosć jest w cenie. Wykończ jakimś kocykiem i będzie już wszystko good. WIĘCEJ FOTEK PROSZE

P.S. Na jakiego grzyba ci terminal skoro masz wzmacniacz?

Skomentuj

Zamieszczone przez zook
          P.S. Na jakiego grzyba ci terminal skoro masz wzmacniacz?
          wzmacniacz nie jest wbudowany tylko bedzie stal obok..
          gra w tym pokoju i niekiedy w samochodzie ale bedzie grala na weselu ... :wink:
          oczywiscie bedzie wykonczenie czarnym kocykiem
          wiecej fotek jak odrobie sie z czasem tzn dzis lub jutro :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtaq
            niekiedy w samochodzie
            Lol Tak na serio ?

Skomentuj

jak to gra w wozie ?
              bo teoria mówi że bardzo wysoko , bez zejścia i baardzo kierunkowo...

Skomentuj

wojtaq napisał/a:
                niekiedy w samochodzie

Lol Tak na serio ?
                całkiem serio tylko wzmak ma za malo watów :sad:

jak to gra w wozie ?
                bo teoria mówi że bardzo wysoko , bez zejścia i baardzo kierunkowo...
                w samochodzie gra dość ładnie i oczywiscie inaczej niz w domu z powodu cięcia przy innych czestotliwosciach ..gdy w domu jest ladny bass to w samochodzie go nie ma i na odwrot....jeszcze usztywnie scianki i bede sprawdzal dalej :wink:
                kilka fot

Skomentuj

No to zorwiałeś moje wątpliwości, ale ja nadal gratuluje poczucia humoru. Z uwagi na stosowanie takiej konstrukcji w aucie. Próbowałes odsłuchów z większej odległośći?

Skomentuj

odsłuchy na większej odległości dopiero będą ponieważ musze jeszcze kilka rzeczy poprawić żeby juz wszystko bylo na 100000% tak jak ma być

Skomentuj

Boziu kochany ileś ty tam wkrętów nawalił !! Nie mów, że trzeba do składania tego pomoc bo sam dwie takie poskładałem i nie było problemów ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon
                        Boziu kochany ileś ty tam wkrętów nawalił !! Nie mów, że trzeba do składania tego pomoc bo sam dwie takie poskładałem i nie było problemów ;]
                        ja oczywiscie skladalem tez sam ale pogadac zawsze z kims jest lepiej a ja moglem tylko rozmawiac z płytami ..... :lol:

Skomentuj

Witam! Bardzo ładnie ! Kiedys czytalem wypowiedzi typu: tuba w domu nie działa,tuba sie nie nadaje,nie bedzie słychac basu itp itd.Zdenerwowałem sie i postanowiłem zbudować subwofer tubowy aby sie przekonać co potrafi.Zbudowałem EQTOM 2.30.W środku siedzą 2 X GDN32-150-8-SC.Na początku były GDN32-150-4-SC ale niestety nie wytzrymały 600W :twisted: i sie spaliły,zregenerowałem je montując cewki 8ohm.Teraz jest wszytko ok.Jak zapuszcze kawałki do testowania suba z podbitymy 30hz na +20dB to 3 piętra wyzej(mieszkam w bloku 15 letnim) w kuchni w szafce dzwoniły szklanki,sąsiadko z naprzeciwka z początku nie wiedziała co sie dzieje.Szyby w oknach wpadały w rezonans,jak wyszedlem na balkon to okna od mojego pokoju hałasowały jak by ktos w nie od srodka udezał, nie wspomne o drzwiach na klatce.To tyle z dB dragu,pora na brzmienie,tuba gra bardzo szybko nic nie muli nawet kawałki po 35hz.Narazie tuba jest nie skończona.I niemam na razie chęci tego pudla ruszac ( 400L i ok 70kg :twisted: ) Pozdrawiam!

Skomentuj

Podzielam opinię kolegi bociek14, może nie aż do końca ale w dużym stopniu.
                            Kierunkowość,w typowym pokoju to mit,ciśnienie ładnie się rozkłada i gdzie bym nie stanął bas jest równomierny.Duże plusy to faktycznie szybkość,dokładność brzmienia.A że przy okazji można stwarzać piekielne natęrzenia,uznajmy to jako bonus niekoniecznie ważny w domowych warunkach.
                            Ogólnie o konstrukcji,jak dla mnie ma jedną wadę,zbyt nisko nie schodzi.Z tego co pamiętam to poniżej 50Hz jest ostry spadek.No alę mogę źle pamiętać :roll:
                            Sam swego czasu miałem chęć ją wykonać lecz zniechęciła mnie charakterystyka bo w swoim starym łbie jakoś sobie tak zakodowałem że sub musi miec przy F0 choć 40Hz.

Jedyny problem zrozumienia tych konstrukcji to fakt że za cholere nikt nie jest w stanie słowami określić jak to gra.I stąd poniekąd powstają różne mity typu "z tego to w domu basu nie będzie".Guzik prawda :razz:

Skomentuj

Jak dla mnie jedyna zaporowa rzecz w subach tubowych to ich rozmiary. Ogolnie bardzo jestem ciekaw jak to gra.

Skomentuj

Ogolnie bardzo jestem ciekaw jak to gra.
                                wiec zapraszam do mnie na odsłuch :wink:
                                w niedługim czasie bede grał moim sprzetem i jeszcze dwoma woferami na 18nastce kolegi to opowiem wrazenia

Skomentuj

Jak masz zamiar tym grać na dużej sali to nie pograsz dostatecznie głośno, dwie sztuki by mogły już "pogadać".

Skomentuj

Jak masz zamiar tym grać na dużej sali to nie pograsz dostatecznie głośno, dwie sztuki by mogły już "pogadać".
                                    na sali bede miał
                                    tube + wst300tp
                                    moje kolumny na Tonsilach + Pioneer SA-760
                                    sub z samochodu Pioneer + sub INFINITY REF 1240W pod Pioneerem A202
                                    wiecej sprzetu niestety nie znalazłem
                                    to fotka suba Pionnera:

Skomentuj

Oj,troszkę trudno będzie tą "zbieranine" zgrać,a szczególnie tego typa z samochodu.Ciekawie to to nie wyjdzie.

Skomentuj

Oj,troszkę trudno będzie tą "zbieranine" zgrać,a szczególnie tego typa z samochodu.Ciekawie to to nie wyjdzie.
                                        dlatego pojade tam odpowiednio wczesniej po to aby zobaczyc jak to wogole wszystko wyjdzie

[ Dodano: 2006-12-31, 11:49 ]
                                        obita kocem :

zdjecia slabej jakosci ale cos tam widac :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X