Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

10 projektów na 10 lecie diyaudio - 10/10 Seas L22RN4XP + W15cy001 +Morel ST728 - projekt by Yoshi_80

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    "Bo inni tak robia" to jeden z najsmieszniejszych argumentow jaki mozna w tej dyskusji uzyc. Zrobisz sobie piercing penisa, bo inni tak robia ? Pojdziesz do kosciola sie modlic, bo inni tak robia ?... litosci :)
    Jak ktos lubi zabawy z HDFem to prosze bardzo. Ja wychodze z zalozenia, ze cel uswieca srodki i mam gleboko gdzies zasady i wzorce dopoki osiagam zamierzony efekt. Robie obudowy tak jak robie czyli na miare mozliwosci technologiczno-narzedziowo-lokalowych - nie mam problemu z klawiszowaniem, nie dokladam sobie pracy i kosztow oblepiajac budy HDFem, po prostu nie komplikuje sobie niepotrzebnie zycia - dla mnie to wystarczajacy argument by nie zmieniac podejscia. Jest wystarczajaco duzo dowodow na forum, ze HDF (jesli nawet jest pomocny - a to juz zdazylismy ustalic), to nie jest niezbedny !
    Nawiasem mowiac 90% obudow wykonanych przez Hobbystow na naszym forum nie jest wykonana zgodnie ze sztuka stolarstwa i co ? Jakos sie kurde nie rozpadaja i w znakomitej wiekszosci wygladaja swietnie. DIY rules Kolego ! :)

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez Q Zobacz posta
      "Bo inni tak robia" to jeden z najsmieszniejszych argumentow jaki mozna w tej dyskusji uzyc. Zrobisz sobie piercing penisa, bo inni tak robia ?
      Dobrze sie czujesz? Nasladuje tych, ktorych prace podziwiam i zazdroszcze umiejetnosci, wiedzy. Jak napisalem wczesniej, mozesz robic jak chcesz i uwazac to za dobre i wystarczajace, wszystko zalezy od wymagan. Mozesz zrobic 10 obudow tak jak chcesz, a za 11 razem wyjcie Ci gniot i bedziesz sie drapal po glowie dlaczego tak sie stalo. To zupelnie tak samo jak z przechodzeniem przez ulice na czerwonym swietle, za kazdym razem Ci sie nie uda, w porywach szczescia dostaniesz ostrzezenie mandatem.

Dodac mozna jeszcze kwestie samego forniru i jego grubosci. Nie z kazdym mozna sobie pozwolic na takie pojscie na skroty, nie mowiac juz o obudowie, ktora bedzie lakierowana...

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Q Zobacz posta
      Nawiasem mowiac 90% obudow wykonanych przez Hobbystow na naszym forum nie jest wykonana zgodnie ze sztuka stolarstwa i co ? Jakos sie kurde nie rozpadaja i w znakomitej wiekszosci wygladaja swietnie.
      Na zdjeciach to wszystko ladnie moze wygladac :)

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
        Panowie a możecie przenieść sie do odpowiedniego tematu albo chociaz używać odpowiednich tagów?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Moze nie doczytalem, ale czy mozesz podac koszty zwiazane z przetwornikami i zrotnicami? :) Chociaz szacunkowo?
          Sony TA-F 650ESD, Sony CDP 990, Sony ST-S590ES
          i ciągle rośnie :)

Skomentuj

Czaruję...
          X