Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Visaton KE 25 SC + Accuton C158-8-085 - projekt by DIYaudio.pl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez hi-fi Zobacz posta
    wychylenie 5mm pp to chyba nie za dużo. Dlatego pytanie o ten bas.
    Basu jest tyle że ludzie niedowierzali że sub był wyłączony.

Zamieszczone przez hi-fi Zobacz posta
    Jak w praktyce z dostępem do zwrotnicy, o czym wspominał Yoshi_80?
    Z racji priorytetu małej obudowy, jest ciężko, ale poradziłem sobie rozdzielając zwrotnice na dwie części. Sekcja basowa jest na dole a wysokotonowa na tylnej ściance o góry tóż przy górnym wzmocnieniu.

Skomentuj

Czy "okablowanie" tych kolumn to też DIY ?czy to jakieś firmowe przewody?

Skomentuj

Szczerze powiem, że nie wiem co tam w środku siedzi :) To już musi się Gokar wypowiedzieć.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jeśli chodzi o bas to ok podobał mi się.
          W tym pomieszczeniu dawał radę.
          Idąc dalej wysokie tony to miałem wrażenie że było ich zbyt mało brak przestrzenności oderwania od kolumn.

Skomentuj

Zamieszczone przez roman763 Zobacz posta
            Czy "okablowanie" tych kolumn to też DIY ?czy to jakieś firmowe przewody?
            To firmowy kabel z domieszką srebra czy coś takiego.

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
            Idąc dalej wysokie tony to miałem wrażenie że było ich zbyt mało
            Kwestia słuchu i gustu.
            Ale fakt jest taki że DAC 3lite przyciemnił dźwięk.

brak przestrzenności oderwania od kolumn.
            Akustyka też zrobiła swoje.
            Było dobrze ale mogło by być lepiej.

Skomentuj

Mogło tak być.
              Marian u Ciebie w domu było więcej góry?
              Ciekaw jestem jak by to zagrało gdyby właśnie tej góry było więcej mogło by być ciekawie.
              Ale obudowy ładne całkiem Ci to wyszło.

Skomentuj

Jeszcze wiecej gory?? To juz by przewalilo dzwiek tych kolumienek.

Skomentuj

Miałem podobne odczucie co zibii, ale chyba lipnie trafiłem na muzę albo cokolwiek innego. Miałem wrażenie jakby okablowanie się po prostu zsunęło/odlutowało z zacisków :)
                  No, ale pamiętam z ostatniego audioszoła jak fatalnie zagrały monitory Pteterycza (usher+scan hds projektu ravena), które u mnie grały bardzo fajnie, więc tytułowego projektu chętnie posłuchałbym w innym otoczeniu. Na razie nie mogę się wypowiedzieć czy mi ich granie pasuje czy nie.

Skomentuj

W środku jest belden :) co do góry to wszystko zależy od tego z czym to gra i co gra. U LuSzTi ego po podłączeniu jego kabli i daca od 3lite nie było tej góry mało, wręcz przeciwnie. Akustyka trochę je zmulila a właściwie bas. Basu mają sporo ale w sobieskim to już serio orały tym basem głowę. Ogólnie są inne niż dotychczasowe kolumny jakie słuchałem i chyba przez to tak mi się podobają. Bardzo lubię strojenie Krzysztofa więc co tu dużo pisać. Jedni lubią blondynki inni szatynki :)
                    <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Nie na temat...
                      Wiecie co? Kolumny baardzo fajne, a każdy się czego innego czepia. Dla mnie prosty znak, że co człowiek to gust :) i akurat na przykładzie tej dyskusji pięknie widać:
                      Jeśli chodzi o bas to ok podobał mi się.
                      wysokie tony to miałem wrażenie że było ich zbyt mało
                      VS
                      Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Jeszcze wiecej gory?? To juz by przewalilo dzwiek tych kolumienek.
                      Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
                      ale w sobieskim to już serio orały tym basem głowę.

Skomentuj

Znalazłem w gazecie jakąś modyfikacje do tego KE 25 SC

Skomentuj

Byłem na odsłuchach u Gokara, więc i strzeliliśmy parę fotek :)

Skomentuj

Ja bym chętnie połączył go focal tc90 tdx

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Witam,czy dźwięk uzyskany z tych kolumn jest wart wydanej kasy-czy jest odmienny od pozostałych konstrukcji?Czy można zrobić coś podobnego ale taniej?Obecnie mam zrobione przez siebie founteki neo cd1+fw 168,ale apetyt rośnie.Czy można w przedstawionym projekcie zmienić wymiary,zachowując litraż?czy basreflex można umieścić w innym frontowym miejscu?Gdzie szukać najtaniej głośników do tego projektu?Jestem świadom że jak dźwięk nie będzie odpowiadał to głośniki można odsprzedać może za 60% ceny zakupu a resztę wyrzucić.Widzę wystawione te kolumny na allegro za 4,5 tys i pewnie właściciel nigdy nie uzyska tej ceny.A może ktoś z konstruktorów jest w trakcie projektu na innych głośnikach ceramicznych?Czekam za poradami.

Skomentuj

Pogadaj z kolegą gokar83, umów się na wizytę i pojedź posłuchać. Wydaje mi się, że lepiej wydać kilka złotych na podróż i posłuchać, niż od razu wydawać pieniądze na droga konstrukcję. To taka w zasadzie ogólna uwaga, nie koniecznie dotycząca tego konkretnego projektu :)
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Uprzejmie dziękuję za poradę.Jak miło że konstruktor zwrotnicy do tego zestawu udziela porady.Proponował bym zamieszczanie filmów tak jak zrobił to kenrick sound
                                  https://www.youtube.com/watch?v=8xm8f7tJ1LU -słuchawki na uszy 10 minut i już wiadomo czego można się spodziewać po kolumnach .Warunek konieczny to
                                  drugi zestaw dla porównania no i jakiś "normalny materiał dźwiękowy".

Skomentuj

Słaby pomysł
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta

Słaby pomysł
                                      Ale dzięki kenrickowi i jego i-pad poznałem tytuły kilku ciekawych tracków i nazwy zacnych wokali
                                      ale poza tym te wszystkie piękne hi-endowe sprzęty raz grały jak słuchawki , raz jak głośniki w lapku a raz jak creativy 5.1 ....
                                      takie to mam porównanie

Skomentuj

Czaruję...
                                      X