Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brzydale 3 Way

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zacznijmy od tego, ze Twoje pomiary czestotliwosci maja za mala ilosc danych do przeprowadzenia w miare dokladnego filtrowania basu. Brak laczenia pomiarow bliskich z korekta dyfrakcji z pomiarami dalekimi z odpowiednia dluga bramka powoduje, ze brakuje Ci rozdzielczosci pomiaru ponizej 300Hz, ale nawet tutaj widac dzialanie korektora impedancji. Jest on widoczny na wykresie transmitacji filtrow. Bez korektora masz podbicie na okolo 50 hz, a z korektorem rowne pasmo w zakresie basu.

Co do Vituixa, to przechodzi sie na niego glownie z powodu mozliwosci jakie oferuje, a jest ich ogromna ilosc, nieporownywalna z zadnych, innym oprogramowaniem darmowym ( a nawet platnym ). Poza tym mozesz sobie wyswietlac jeden wykres zamiast 6 na raz, jesli rozdzieczlosc monitora jest za niska.

WO24 robilem kiedys w TL i moge potwierdzic, ze glosnik sie do tego nadaje.

Ciesze sie, ze informacje na forum sa dla Ciebie wartosciowe. Trzymaj tak dalej i dzialaj! :)

Skomentuj

no i ja dostałem coś z Danii na dzień dziecka - namówił mnie do tego Micwoj - który chce mnie ewidentnie zniszczyć ekonomicznie badz jest na % u Akustyka .

wreszcie zasmakuje II rzędu, zaś moje wierne NBAC wylądują na półce .

Skomentuj

nooo...

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
          nooo...

podzielisz się aplikacją zwrotnicy sredniotonowej ? bądź punktami odcięcia z góry i dołu ? hmmm estetyka wykonania obudowy jest dyskusyjna brak jest tego surowego look'u MDF jego szlachetności i faktury , założę się ze to bazujac na moich obudowach, Serblin będzie wyznaczał trendy w w swoich konstrukcjach
          Last edited by Dudeusz; 02.06.2022, 13:26.

Skomentuj

Jak dobrze pamietam to 250 hz i 1,9khz LR2
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Czaruję...
            X