Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

suby na eminence kappa pro lf

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Marian, taki tunel trzeba zespolić z odpowiednio mniejszym litrażem i często niskim strojeniem gdyż zbyt wysoko strojony może faktycznie buczeć. Suma sumarum nie uzyskujemy większej skuteczności z wata jednak maksymalne natężenia mogą być wyższe niż przy klasycznych rozwiązaniach.
    Podobne rozwiązanie jest np. we wspomnianych Sr które grają bardzo dobrze ale i choćby w L-Acoustic SB28 którego brzmienia podważać ani mi ani Tobie nie jest dane.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
      ...zbyt wysoko strojony może faktycznie buczeć. Suma sumarum nie uzyskujemy większej skuteczności z wata jednak maksymalne natężenia mogą być wyższe niż przy klasycznych rozwiązaniach.
      Wyższe,owszem,ale zmienia się wtedy charakter brzmienia o którym właśnie mówię.

Skomentuj

Moim zdaniem idzie osiągnąć b.dobry kompromis stosując m.in. zabiegi jakie zaproponowałem, ale skoro dla Ciebie tak jest ok. to spoko :)

Skomentuj

Jak już pisałem,to nie mój projekt...ale jeśli chodzi o mnie to Ja osobiście idę w kierunku jakości dźwięku bez kompromisów (mówię tu o własnych projektach).

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez marian
            Nie,Ja myślę nad śrubami. Wkręty może i by wytrzymały ale jak już się robi takiego suba to nie wypada oszczędzać tylko od razu dać coś porządnego
            Ja właśnie myślę jak je przyczepić, gdyż u mnie śruby odpadają, ponieważ nie mogę płyty mdf na wylot przebić.

Ma ktoś jakiś pomysł?

Konfirmaty były by lepsze? A może jakieś wtykane gwinty do śrub? Tyle że grubość płyty 1,9cm raczej to wyklucza

Skomentuj

Dlaczego w off topie to napisałeś? :)

Możesz użyć wkrętów,są 4 więc powinno być ok (Ja daje śruby bo paczka jest bardzo ciężka...ale tak na prawdę to nie ode mnie zależy).

Dziś zrobiłem na próbę frezy,muszę się zastanowić czy w tym pomieszczeniu będę to robił bo strasznie pyli.

Skomentuj

Dlaczego w off topie to napisałeś? :)
                Eh, no wiesz, teraz jak moderatorzy wprowadzili takie rygory że trzeba zawsze na temat pisać, to trzeba uważać po prostu bo jeszcze warna się dostanie

Właśnie kupiłem wkręty najgrubsze 20mm, tyle że były takie fajne podkładki i oczywiście zapomniałem ich w końcu wziąć. Jutro znowu trzeba będzie jechać :evil:

Dziś zrobiłem na próbę frezy,muszę się zastanowić czy w tym pomieszczeniu będę to robił bo strasznie pyli.
                Ja tam ostatnio w kuchni frezowałem. Da się przeżyc jakoś W miarę łatwo się pył z drewna sprząta

Jak tam, odsłuchiwane te paczki już były?

Pytam w sensie porównania ich z polskimi produkcjami jak tonsil i stx, troche tego zrobiłes więc porównać możesz

Skomentuj

Jeden komplet już jest i jeśli chodzi o porównanie to STX-y wymiękają (orównanie do GDN-38-550 i GDN-46-1200). Jeśli by dać dwa GDN-y 46-1200 to by grały mocniej (w końcu 2x18") ale wyszedł by z tego straszny muł.

Do jakich Tonsili Ty chcesz to porównać? Tonsil na estradę? chyba 20 lat temu...

Skomentuj

Do jakich Tonsili Ty chcesz to porównać? Tonsil na estradę? chyba 20 lat temu...
                    Może i tak, fakt, nie przemyślałem pytania, chodziło mi ogólnie o głośniki bardziej dostępne i popularne, które skrotowo nazwałem stx-y i tonsile

Skomentuj

A to eminence to jakaś egzotyka? :)

Skomentuj

Shiver, to co nazwiesz egzotyką? najdroższe głośniki na świecie? Prawda jest taka że od Eminensów zaczynają się dobre głośniki,poniżej ich to są budżetówki (STX-y,celestiony). Ten głośnik kosztuje 700zł więc o czym Ty mówisz? Ja mimo iż wiem więcej to nadal umiem doradzić i zaproponować stx-y czy celestiony a tu widzę że dzieje się z Tobą tak jak z Wasikiem.

Skomentuj

A to eminence to jakaś egzotyka? :)
                          Może nie tyle egzotyka, co po prostu głośnik lepszej klasy Niby znany, ale bardziej na papierze, lub z konstrukcji komercyjnych, niż z kolumn diy

Skomentuj

Np. P Audio na polskim rynku to egzotyka, ciare, nie chodzi o cenę a o występowanie. Eminence jest marką całkiem popularną i ogólnie dostępną więc?

Do emi nic nie mam, no może poza paroma modelami które są po prostu beznadziejne :) A i Stx zawsze polecę jak ktoś po prostu nie ma kasy bo za tą cenę nic innego nie ma (no może jeszcze alphard ale tam warte uwagi są ze 3-4 modele ale i tak jakoś nie mam do nich przekonania).

Skomentuj

Eminence jest marką całkiem popularną i ogólnie dostępną więc?
                              O tym właśnie pisałem. Popularną? To czemu na tym forum nie ma żadnych konstrukcji (prawie) na nich? No bo jednak dla przeciętnego Polaka to za spory wydatek jak robi tylko dla siebie w celach niekomercyjnych Chociaż marke każdy zna, to żadko kto miał z tymi głośnikami do czynienia na żywo

Skomentuj

Shiver, to co nazwiesz egzotyką? najdroższe głośniki na świecie? Prawda jest taka że od Eminensów zaczynają się dobre głośniki,poniżej ich to są budżetówki (STX-y,celestiony). Ten głośnik kosztuje 700zł więc o czym Ty mówisz?
                                Tutaj kupisz go już za niecałe 580 zł
                                http://www.thomann.de/pl/eminence_kappapro_15lf.htm

Skomentuj

Zamieszczone przez milo.jan
                                  Tutaj kupisz go już za niecałe 580 zł
                                  http://www.thomann.de/pl/...ppapro_15lf.htm
                                  tak tylko zauważ że wysyłka z poza kraju(20euro) co daje prawie 660zł z wysyłką :wink:

Skomentuj

Przesyłka gratis o wartości powyżej 199 €
                                    Pozdrawiam!

Skomentuj

http://www.thomann.de/pl/index.html

Skomentuj

A tego nie zauważyłem, zwracam honor:)

Skomentuj

paldo, na tym forum może i tak, ale na takich z zacięciem typowo estradowym to normalka, ot coś jak tutaj visaton czy też perless.

Ps. Kappy LF często wiszą na allegro w dobrych cenach, jakby kogoś to interesowało, poza tym ostatnio staniało moje ulubione B&C, naprawdę warto :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X