Na forum jestem już o pewnego czasu. Do tej pory ( poza małym wyjątkiem ) jedynie czytałem Wasze wątki i zazdraszczałem skilla i efektów.
W końcu postanowiłem sam rzucić się na głęboką wodę i coś sklecić :)
Jako, że początki bywają trudne, nie chciałbym w razie porażki tracić dużych kwot postanowiłem zrobić coś budżetowego i wybór padł na popularny projekt monitorków na STX
Trafiła się akurat oferta sprzedaży nowych głośników + elementów na zwrotki z STX + materiał na wytłumienie obudowy za dobrą kasę więc się zdecydowałem
I tak:
- przetworniki + elementy zwrotnic + wytłumienie + nóżki = 200 zł
- tunele BR, terminale + wysyłka = 43 pln
- skaj + wysyłka - 20 zł
- płyty wiórowe, hdf 3mm - 20pln Castorama
- kable mam, klej mam,
I tak powolutku kiedy tylko mam chwilę wolnego czasu składam je sobie
Żaden ze mnie elektronik, lutownicę miałem w życiu kilka razy w ręku, ale uparłem się polutować zwrotki samemu
Jako materiał do podstawek wybrałem...podkładki pod kubek
. Idealnie pasuje mi ich rozmiar, są sztywne i mogę je łatwo przykleić w środku kolumny.
Oto one po lutowaniu:
W końcu postanowiłem sam rzucić się na głęboką wodę i coś sklecić :)
Jako, że początki bywają trudne, nie chciałbym w razie porażki tracić dużych kwot postanowiłem zrobić coś budżetowego i wybór padł na popularny projekt monitorków na STX
Trafiła się akurat oferta sprzedaży nowych głośników + elementów na zwrotki z STX + materiał na wytłumienie obudowy za dobrą kasę więc się zdecydowałem
I tak:
- przetworniki + elementy zwrotnic + wytłumienie + nóżki = 200 zł
- tunele BR, terminale + wysyłka = 43 pln
- skaj + wysyłka - 20 zł
- płyty wiórowe, hdf 3mm - 20pln Castorama
- kable mam, klej mam,
I tak powolutku kiedy tylko mam chwilę wolnego czasu składam je sobie
Żaden ze mnie elektronik, lutownicę miałem w życiu kilka razy w ręku, ale uparłem się polutować zwrotki samemu
Jako materiał do podstawek wybrałem...podkładki pod kubek

Oto one po lutowaniu:

Skomentuj