Wiem.. Najbliższy elektroniczny mam 25km od domu więc też troche odpada.. :cry:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
2.1 na znanych STX SCX
Collapse
X
-
No włąśnie zastanawiałem się nad tym wczoraj i szczerze mówiąc to niewiem.. Z jednej strony śrubki będą szpecić, no ale z drugiej strony martwie się żeby mi to któregoś dnia nie odleciało.. :evil: Prawdopodobnie jednak chyba przykleje.. Za plexi wyjdzie mnie około 45/50PLN z wysyłką.. :cry: No chyba że znajde gdzieś taniej..
Skomentuj
-
Patent na frezy bez frezarki. Dwie płyty HDF 3mm sklejone na razem co daje 6mm czyli grubość kosza GDN,a.. Potem odrysowanie cyrklem i wycinanie wyrzynarką.. Teraz czeka mnie przyklejenie HDF do reszty obudowy i wygładzenie otworu.. :cry: Zdjęcia..:
Tak ogólnie przepraszam wszystkich za jakość zdjęć ale mam niezbyt ciekawy aparat i widać co widać.. :cry:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez smerfetek13Patent na frezy bez frezarki.
Ale wykonanie.... :???: chyba sam przyznasz, że niemalże tragedia.... mogłeś trochę bardziej się postarać
Skomentuj
-
amdr może i było, bynajmniej nie widziałem.. Nie mówie że to mój patent więc się nie czepiaj..
ir0nhide masz racje z tym wykonaniem że tragedia, ale to da się jeszcze poprawić.. :wink: Mam gdzieś jeszcze jeden taki kawałek HDF więc można starać się wyciąć jeszcze raz, bądź użyć troszke szpachli i dopracować otwór.. :razz: Będzie dobrze..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez amdrA jaka to pomysłowość, bo to raz się pisało o płycie 3mm zamiast frezu? U siebie to samo planuję.
a to dlatego że jak jest frezarka to nikt nie myśli o takich patentach....
PS sam chyba zacznę tak robić pomimo tego że mam frezarkę ponieważ nawet jak się wytnie za pomocą cyrkla otwór to i tak będzie szczelina ponieważ panele/obroże koszy są trochę hmmmmm.... no powiedzmy nie równe (trapez ? ) i u swojej podstawy jak wiemy panel jest delikatnie szerszy niż od frontu.... Nałożenie takiej "deseczki" może rozwiązać ten problem :grin: (i będzie "total zero" mikro szczelin.... [ no tak tylko że weź taką kopułkę póżniej wyciągnij jak by co.... :neutral: ] )
Skomentuj
-
Dobrym sposobem, jest trzymając głośnik przyłożony do płyty, obrysowywać go nożykiem do styropianu. Kilka obrysowań i 3mm płyty pokonane. Następnie to samo z drugą płytą. Należy to robić powoli i dokładnie, zarazem w miarę mocno dociskać ostrze noża.
Na koniec delikatny szlif papierem ściernym.
Skomentuj
-
Aktualnie prace chwilowo wstrzymane aż do przyjścia stypendjum.. :cry: Zgromadziłem przez ostatnie dni kilka przydatnych drobiazgów.. Jak np BR z polinka, szpachla itp, itd.. Niedługo zamówie przetworniki do monitorków, dopóki można kupić po starych cenach a resztą zajme się potem.. Około 15X2010 powinienem zdać wam jakąś fotorelacje.. :wink:
Skomentuj
-
Panowie chyba przedłuże czas budowy i zakupie frezarke(jakąś taką tanią) i prosiłbym żebyście tutaj doradzili mi jaką.. Namierzyłem na allegro dwie, która z nich byłaby lepszą opcją..?
Eurotec ER204
http://allegro.pl/hit-frezarka-2100w...247844565.html
Tooltec
http://allegro.pl/show_item.php?item=1252105022
Czekam na waszą pomoc..
Skomentuj
-
Mam EUROTECA 1850W bodajże, pierwsze co nawaliło to blokada położenia (wyrobił się plastik w rączce). Tanio kupione to i nie spodziewałem się szału, ale już trochę frezowała i jest OK. Bicia nie ma, luzów póki co również.
Frezy jak to tanie frezy, trwałością nie grzeszą.
Pamiętaj, to narzędzie do sporadycznego, hobbystycznego używania, nie do produkcji seryjnej kolumn
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Miałem podajże EuroTec`a o ile dobrze pamiętam przez okł. 1,5 roku (dosyć często używana) Padł w niej tranzystor oraz potencjometr... (ogólnie cena/jakość można powiedzieć trafione...)
Używałem też przez okł. rok coś z tego typu frezarek.... i przez ten czas wymieniłem tylko szczotki, lecz pod koniec używania miała leciutkie luzy....
Moja wypowiedź nie ma na celu przedstawienia wad lub zalet..... Przedstawiłem tylko własne doświadczenia....
Skomentuj
Skomentuj